Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι προβοκάτσιες και οι «φωτοσοπιές» του ΣΥΡΙΖΑ…

Η πρό­σφα­τη προ­βο­κά­τσια της Αυγής σε βάρος των Χαλυ­βουρ­γών και της απερ­γί­ας τους μας θύμι­σε το πλού­σιο παρελ­θόν της σε τακτι­κές «πώς να εξα­φα­νί­σεις το ΚΚΕ», « πώς να σβή­σεις το σφυροδρέπανο».
Εχου­με και λέμε.

2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την προ­πα­γάν­δι­ση εκδή­λω­σης στην Ιρλαν­δία με ομι­λη­τή στέ­λε­χος του κυκλο­φό­ρη­σε αφί­σα με φωτο­γρα­φία του πανό που είχε αναρ­τή­σει το 2010 το ΚΚΕ στην Ακρό­πο­λη, απ’ το οποίο είχε σβη­στεί η υπο­γρα­φή «ΚΚΕ». Ενό­ψει εκδή­λω­σης στις 4 του Νοέμ­βρη, στην Ισπα­νία αυτή τη φορά, με ομι­λη­τή και πάλι στέ­λε­χος του ΣΥΡΙΖΑ, κυκλο­φό­ρη­σε αφί­σα όπου δεσπό­ζει ο τίτλος του και η σημαία του, κι από κάτω φωτο­γρα­φία απ’ το πανό που ανάρ­τη­σε το ΚΚΕ στην Ακρό­πο­λη το Φλε­βά­ρη. Αυτή τη φορά δεν αρκέ­στη­καν να σβή­σουν την υπο­γρα­φή αλλά όλο το σύν­θη­μα του πανό που ήταν: «Κάτω η δικτα­το­ρία μονο­πω­λί­ων — Ευρω­παϊ­κής Ενω­σης» και στη θέση του έγρα­ψαν «No pasaran»!

Μετά τις εκλο­γές του Μάη η «Αυγή» κυκλο­φο­ρεί με φωτό στην πρώ­τη σελί­δα τον Αλ. Τσί­πρα να πανη­γυ­ρί­ζει μέσα σε πλή­θος. Πίσω του κυμα­τί­ζει μια κόκ­κι­νη σημαία. Πριν την επε­ξερ­γα­σία στο «φώτο­σοπ» σε αυτή τη σημαία υπήρ­χε το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο και το και το αρκτι­κό­λε­ξο ΚΟΕ.

Εθι­σμέ­νη σε τέτοιες πρα­κτι­κές η «Αυγή» ζητά από τους δημιουρ­γούς του «Non Omnis Moriar» να σβή­σουν τις σημαί­ες από το ντο­κι­μα­ντέρ για την απερ­γία των Χαλυβυργών.

2013

Θύμα της «φωτο­σο­πιάς» χαρα­κτι­κό του Τάσ­σου Αλε­βί­ζου, που απει­κο­νί­ζει δια­δη­λω­τές με υψω­μέ­νες ελλη­νι­κές και κόκ­κι­νες σημαί­ες με σφυ­ρο­δρέ­πα­νο. Στην ιστο­σε­λί­δα του Π. Λαφα­ζά­νη, αναρ­τή­θη­κε η εικό­να, μόνο που απ’ τις σημαί­ες που κρα­τούν οι δια­δη­λω­τές έχουν εξα­φα­νι­στεί τα σφυροδρέπανα.

Δεν μας εκπλήσσει…

Επι­μέ­λεια: Ηρα­κλής Κακαβάνης
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο