Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Το ΠΑΜΕ πραγ­μα­το­ποί­η­σε συλ­λα­λη­τή­ριο στο Σύνταγ­μα με κεντρι­κό σύν­θη­μα «1η Μάη 2019 ενά­ντια στην καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση και τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους — Με συν­δι­κά­τα των εργα­τών και όχι των κυβερ­νή­σε­ων και των εργο­δο­τών» στο οποίο συμ­με­τεί­χαν χιλιά­δες εργά­τες, νεο­λαί­οι, άνερ­γοι, συντα­ξιού­χοι, γυναί­κες και μετα­νά­στες, αυτα­πα­σχο­λού­με­νοι κλπ. Αντί­στοι­χα πολυ­πλη­θείς ήταν οι κινη­το­ποι­ή­σεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

1η Μάη – Πλή­θος κόσμου στις πρω­το­μα­γιά­τι­κες συγκε­ντρώ­σεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα

Τρεις και οι .…εργα­το­πα­τέ­ρες της ΓΣΕΕ συγκε­ντρώ­θη­καν στην πλα­τεία Κλαυθ­μώ­νος , όπου οι εργα­ζό­με­νοι γύρι­σαν την πλά­τη στους μαφιό­ζους της ΓΣΕΕ και στην πλειο­ψη­φία των δυνά­με­ων του εργο­δο­τι­κού και κυβερ­νη­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού της ΑΔΕΔΥ.

Συγκέ­ντρω­ση ΓΣΕΕ 12μ …λαο­θά­λασ­σα (ΦΩΤΟ)

Συγκέ­ντρω­ση έξω από το αρχαιο­λο­γι­κό μου­σείο και το ΕΜΠ έκα­ναν οι δυνά­μεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πρό­σκει­νται στο ΝΑΡ, η Λαϊ­κή Ενό­τη­τα (ΛΑΕ), και άλλες δυνά­μεις από οργα­νώ­σεις της εξω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Αρι­στε­ράς και αντιε­ξου­σια­στι­κές ομάδες.

Στη συνέ­χεια το κομ­μά­τι των δυνά­με­ων της ΛΑΕ έκα­νε πορεία στο Σύνταγ­μα, το ΚΚΕ (μ‑λ) και το Μ‑Λ ΚΚΕ στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία (υπήρ­ξε σχε­τι­κή συγκέ­ντρω­ση στα Χαυ­τεία) και οι υπό­λοι­ποι στα γρα­φεία του ΣΕΒ και το Σύνταγμα.

Οι δυνά­μεις του ΣΕΚ, η άλλη βασι­κή συνι­στώ­σα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έκα­ναν δική τους μικρή συγκέ­ντρω­ση στο υπουρ­γείο Εργα­σί­ας, σε από­στα­ση 30 μέτρων από τη συνά­θροι­ση των εργα­το­πα­τέ­ρων της ΓΣΕΕ. Έκα­ναν πορεία μέχρι το Σύνταγ­μα. Πίσω από αυτούς σε δια­κρι­τή από­στα­ση βρέ­θη­κε το ΜΕΡΑ του Βαρου­φά­κη. Ακό­μα εμφα­νί­στη­κε ένα πολύ μικρό μπλοκ της ΟΚΔΕ που ακο­λού­θη­σε την ίδια διαδρομή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο