Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τη Λιμάν για να μην περικυκλωθούν

Ο ουκρα­νι­κός στρα­τός εισήλ­θε στην πόλη Λιμάν, στην ανα­το­λι­κή Ουκρα­νία, όπου μαί­νο­νται συγκρού­σεις με τις ρωσι­κές δυνά­μεις, δήλω­σε ο Σέρ­χιι Τσε­ρε­βά­τι εκπρό­σω­πος των ανα­το­λι­κών ουκρα­νι­κών δυνάμεων.

Νωρί­τε­ρα σήμε­ρα ο στρα­τός της Ουκρα­νί­ας είχε ανα­κοι­νώ­σει ότι έχει “περι­κυ­κλώ­σει” πολ­λές χιλιά­δες Ρώσους στρα­τιώ­τες στη Λιμάν, έναν σιδη­ρο­δρο­μι­κό κόμ­βο κρί­σι­μης σημα­σί­ας για τη Μόσχα.

“Οι ρωσι­κές δυνά­μεις είναι περι­κυ­κλω­μέ­νες στη Λιμάν”, είχε δηλώ­σει ο Τσε­ρε­βά­τι στην ουκρα­νι­κή κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση , όπως μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο Interfax- Ukraine.

Σύμ­φω­να με τον ίδιο, “περί­που 5.000 με 5.500 Ρώσοι” βρί­σκο­νται μέσα και γύρω από τη Λιμάν τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες. “Όμως μετά τις πρό­σφα­τες μάχες έχει μειω­θεί ο αριθ­μός τους”, είχε προσθέσει.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά της αποχώρησαν από τη Λιμάν για να μην περικυκλωθούν

Η Ρωσία ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι τα στρα­τεύ­μα­τά της απο­σύρ­θη­καν από την πόλη Λιμάν στην ανα­το­λι­κή Ουκρα­νία προ­κει­μέ­νου να απο­φύ­γουν να περι­κυ­κλω­θούν από τον ουκρα­νι­κό στρατό.

“Υπό την απει­λή να βρε­θούν περι­κυ­κλω­μέ­να, τα συμ­μα­χι­κά στρα­τεύ­μα­τα απο­σύρ­θη­καν από την πόλη Κράσ­νι Λιμάν σε πιο πλε­ο­νε­κτι­κές θέσεις”, ανα­κοί­νω­σε το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας χρη­σι­μο­ποιώ­ντας το ρωσι­κό όνο­μα της πόλης.

.

Αρθού­ρος Ρεμπώ Επα­να­στά­της και μπο­έμ ΜΙΚΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο