Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι Ρώσοι καταγγέλλουν την σύλληψη της κόρης Ουκρανού δημάρχου που κατηγορείται για «προδοσία»

Ο πρό­ε­δρος της Κρα­τι­κής Δού­μας της Ρωσί­ας, Βιά­τσε­σλαβ Βολο­ντίν, κατήγ­γει­λε ότι η Υπη­ρε­σία Ασφα­λεί­ας της Ουκρα­νί­ας (SBU) έχει συλ­λά­βει και απει­λεί να σκο­τώ­σει την κόρη του Γκε­νά­ντι Ματσε­γό­ρα, δημάρ­χου της ουκρα­νι­κής πόλης Κουπιάνσκ.

Νωρί­τε­ρα, η γενι­κή εισαγ­γε­λέ­ας της Ουκρα­νί­ας, Ιρί­να Βενε­ντί­κτο­βα δήλω­σε ότι ο δήμαρ­χος του Κου­πιάνσκ, στην περιο­χή του Χάρ­κο­βο, είναι ύπο­πτος για προ­δο­σία με την κατη­γο­ρία της υπο­στή­ρι­ξης των ρωσι­κών δυνά­με­ων. Ο Ματσε­γό­ρα είπε ότι οι αξιω­μα­τι­κοί της SBU είχαν συλ­λά­βει την κόρη του και τώρα απει­λούν να τη σκο­τώ­σουν και ζήτη­σε από τον Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι να παρά­σχει υπο­στή­ρι­ξη σε αυτή την κατάσταση.

«Είναι μια τερα­τώ­δης κατά­στα­ση. Αντι­μέ­τω­ποι με τέτοια γεγο­νό­τα, κατα­λα­βαί­νεις όλο και περισ­σό­τε­ρο τι συμ­βαί­νει στην Ουκρα­νία: πόσο η νεο­να­ζι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία χτύ­πη­σε τις αρχές. Χτυ­πού­σαν ανθρώ­πους δεμέ­νους στους στύ­λους στο δρό­μο με ξύλα, κλέ­βουν παι­διά από τους γονείς τους για σκο­πούς εκβια­σμού, τοπο­θε­τούν στρα­τιω­τι­κό εξο­πλι­σμό σε κατοι­κη­μέ­νες περιο­χές, κρύ­βο­νται πίσω από αμά­χους ως ανθρώ­πι­νη ασπί­δα», έγρα­ψε ο Βολο­ντίν στο κανά­λι του στο Telegram. Υπο­στή­ρι­ξε επί­σης ότι θα στεί­λει υλι­κό σχε­τι­κά με βασα­νι­στή­ρια από την ουκρα­νι­κή κυβέρ­νη­ση στα εθνι­κά κοι­νο­βού­λια των ευρω­παϊ­κών χωρών.

902.gr (Ria Novosti)

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο