Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι Σιωνιστές επιτίθενται στον «Βρώμικο Εβραίο» Ντάστιν Χόφμαν

   Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Το ισραη­λι­νό λόμπι, στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες αυξά­νει τις επι­θέ­σεις του ενα­ντί­ον των αντι­πά­λων του με τον πιο ποτα­πό τρό­πο, με μια προ­τί­μη­ση για όσους είναι εβραϊ­κής κατα­γω­γής, γρά­φει ο δημο­σιο­γρά­φος της Eβραι­κής εφη­με­ρί­δας Haaretz, Bradley Burston.

Στο στό­χα­στρο αυτή την φορά είναι ο διά­ση­μος ηθο­ποιός Ντά­στιν Χόφ­μαν, ο οποί­ους είναι ο στό­χος των επι­θέ­σε­ών τους, με όρους εξευ­τε­λι­σμού της είκο­νας και της προ­σω­πι­κό­τη­τάς του “που δεν έχουν τίπο­τα να ζηλέ­ψουν από την μαύ­ρη Χιτλε­ρι­κή προ­πα­γάν­δα” όπως εκφρά­ζε­ται ο δημοσιογράφος.

Το έγκλη­μα του Ντά­στιν Χόφ­μαν; Συμ­φώ­νη­σε να συμ­με­τά­σχει στην τελε­τή των βρα­βεί­ων των διευ­θυ­ντών παρα­γω­γής της Ισραη­λι­νό-παλαι­στι­νια­κής ται­νί­ας «Πέντε σπα­σμέ­νες κάμε­ρες» που εξι­στο­ρεί την αντί­στα­ση των χωρι­κών Παλαι­στι­νί­ων στην κλο­πή και αρπα­γή των εδα­φών τους από τους Ισραη­λι­νούς αποικιοκράτες.

Οι Εβραϊ­κές εφη­με­ρί­δες ανα­πα­ρά­γουν την επί­θε­ση που γίνε­ται στον Χόφ­μαν από τον Lori Lowenthal Marcus, που είναι ο Πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου “Οδός Ζ’ με (Z) Σιω­νι­στές) σε άρθρο του στην εφη­με­ρί­δα Indipendet.

hoffman

Ο Χόφ­μαν είναι κάποιος του οποί­ου η εβραϊ­κή κατα­γω­γή, φαί­νε­ται να μην έπαι­ξε κανέ­να ρόλο στην ύπαρ­ξη του, αφού δεν στα­μά­τη­σε τον αντι­ση­μι­τι­σμό του, παρό­λο το μικρό του ανά­στη­μα, την ένρι­νη προ­φο­ρά του, τους ρόλους του σαν ένα έξυ­πνο μικρο­κα­μω­μέ­νο παι­δί, πολ­λά χαρα­κτη­ρι­στι­κά γνω­ρί­σμα­τα που έχει και συνή­θως απο­δί­δο­νται στους Εβραί­ους» μπο­ρεί να δια­βά­σει κανείς μετα­ξύ των άλλων στην εφημερίδα. 

“Πρέ­πει να στα­μα­τή­σει αυτή η επί­θε­ση. Για­τί αν οι φανα­τι­κοί υπο­στη­ρι­κτές του απαρτ­χάιντ και οι φασί­στες της ισραη­λι­νής Ακρο­δε­ξιάς μπο­ρούν σήμε­ρα να απο­λαμ­βά­νουν την ελευ­θε­ρία να εμφα­νί­ζο­νται οι ίδιοι σαν εμπει­ρο­γνώ­μο­νες του Ισρα­ήλ, τότε κανέ­νας από εκεί­νους που επι­διώ­κουν την κατα­στρο­φή του Ισρα­ήλ δεν θα χρειά­ζε­ται σύντο­μα να ανοί­ξει το στό­μα του”, κατα­λή­γει ο Βradley Βurston.

Ο Ντά­στιν Χόφ­μαν δεν είναι ο μόνος, και άλλοι Εβραί­οι Αμε­ρι­κα­νοί δέχο­νται πολε­μι­κή από τους Σιω­νι­στές όταν δεν συντάσ­σο­νται με την πολι­τι­κή του Ισρα­ήλ όπως ο συγ­γρα­φέ­ας Peter Beinart.

Η εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή του Ισρα­ήλ που φυσι­κά ενι­σχύ­ε­ται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν ανέ­χε­ται καμιά φωνή δια­μαρ­τυ­ρί­ας ούτε καν από “δικά” της παι­διά, ανε­ξάρ­τη­τα αν προ­έρ­χε­ται και από γνω­στές προ­σω­πι­κό­τη­τες, που χωρίς να έχουν επι­δεί­ξει κάποια γνω­στή πολι­τι­κή δρά­ση μάλ­λον έφτα­σαν στα ανθρώ­πι­να όρια τους και δεν θέλουν πια να σιω­πή­σουν. Η ταύ­τι­ση της κρι­τι­κής ενά­ντια στο κρά­τος “δολο­φό­νο” με τον αντι­ση­μι­τι­σμό μπο­ρεί να “βολεύ­ει’ την Ισραη­λι­νή κυβέρ­νη­ση αλλά δεν μπο­ρεί να απο­κρύ­ψει την αποι­κιο­κρα­τι­κή, ρατσι­στι­κή και εγκλη­μα­τι­κή αντι­με­τώ­πι­ση ενα­ντί­ον των Παλαιστινίων.

Πηγές:
Liberon l’info
egaliteet reconciliation

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο