Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι σκύλοι καταστρέφουν τις κολόνες στην Σουηδία

Πριν λίγο και­ρό  έπε­σε μια μεταλ­λι­κή κολό­να φωτι­σμού στο κέντρο της πόλης Γιέ­βλε της Σου­η­δί­ας και παρα­λί­γο να χτυ­πή­σει διερ­χό­με­νο πατέ­ρα με τα δύο μικρά παι­διά του! Αμέ­σως ξεκί­νη­σε έρευ­να για τα αίτια της πτώ­σης που έδει­ξε πως η κολό­να ήταν σκου­ρια­σμέ­νη και “φαγω­μέ­νη” από μέσα.

Το πόρι­σμα συμπλη­ρώ­νει πως φταί­νε τα σκυ­λιά του παρα­κεί­με­νου σταθ­μού φύλα­ξης. Κατου­ρά­νε τις κολό­νες και η αμμω­νία που περιέ­χε­ται στα ούρα τους περ­νά­ει από το γαλ­βά­νι­σμα ή πηγαί­νει πιο βαθιά στο έδα­φος και “τρώει” τις κολό­νες από μέσα! 

Έγι­ναν συστά­σεις στους υπεύ­θυ­νους αλλά σκυ­λιά είναι, αν δεν κατου­ρή­σουν σε κολό­νες πού στο καλό να κατου­ρή­σουν. Έτσι πήρε από­φα­ση ο Δήμος να περά­σει με λάκα όλες τις κολώ­νες του Δήμου έως και μισό μέτρο βάθος μέσα στο έδα­φος ώστε να μην δια­βρώ­νε­ται το ίδιο εύκο­λα η κολό­να και να συνε­χί­σουν να ανα­κου­φί­ζο­νται οι σκύ­λοι όπως έχουν μάθει εδώ και από πάντα όπως στην φωτογραφία. 

Συμπέ­ρα­σμα: η διά­βρω­ση συνή­θως ξεκι­νά­ει πάντα υπό­γεια και άρα η λάκα πρέ­πει να μπαί­νει σε μεγά­λο βάθος για να μας προστατεύσει..

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο