Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι συνταξιούχοι στους δρόμους με συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα σε όλη την Ελλάδα!

Σε εξέλιξη η παναθηναϊκή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος με πορεία στο μέγαρο Μαξίμου

(για συνά­ντη­ση με τον πρω­θυ­πουρ­γό –λένε «που ακό­μη περι­μέ­νου­με το ραντε­βού που μας έχουν υποσχεθεί)

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες

  • Προ­σλή­ψεις για­τρών-νοση­λευ­τών, δημιουρ­γία ΜΕΘ, και επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα της υγείας
  • Να απο­δο­θεί σε όλους τους συντα­ξιού­χους η 13η και 14η σύντα­ξη, με αυξή­σεις σε όλες τις συντά­ξεις για την αντι­με­τώ­πι­ση της ακρί­βειας, με ταυ­τό­χρο­νη μεί­ω­ση των τιμών στα βασι­κά είδη λαϊ­κής κατανάλωσης
  • Να μας απο­δο­θεί το 0,5% του τακτι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού που είναι νομο­θε­τη­μέ­νο για τα έτη 2020–2021.
  • Να μας απο­δο­θούν τα ανα­δρο­μι­κά για τις κύριες, επι­κου­ρι­κές συντά­ξεις και για την 13η και 14η σύντα­ξη αφο­ρο­λό­γη­τα αφού αυτά απο­δί­δο­νται μετά από χρό­νια άτοκα

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ – ΕΣΤΑΜΕΔΕΑΝΑΚΟΙΝΩΣH ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνά­δελ­φοι συναδέλφισσες.
Καμία επα­νά­παυ­ση!

Ετοι­μά­ζουν νέα αντι­λαϊ­κά μέτρα για εμάς για τα παι­διά μας, που τα ντύ­νουν με ωραία λόγια. Ήδη έχου­με γίνει μάρ­τυ­ρες των αντερ­γα­τι­κών, αντι­λαϊ­κών νόμων που ψηφί­σθη­καν μέσα στην παν­δη­μία από την κυβέρ­νη­ση για να προ­στε­θούν σε αυτούς που είχαν ψηφί­σει οι προη­γού­με­νες κυβερνήσεις.
Οι εντο­λές των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων είναι να συνε­χί­σουν σε αυτή την πορεία και δεν θα στα­μα­τή­σουν αν εμείς δεν τους στα­μα­τή­σου­με. Γι ́αυτό με κάθε τρό­πο προ­σπα­θούν να εμπο­δί­σουν και να πνί­ξουν κάθε διεκ­δι­κη­τι­κή  και αγω­νι­στι­κή φωνή.

Θεω­ρού­με επί­σης απα­ρά­δε­κτο το γεγο­νός, την στιγ­μή που όλες οι κυβερ­νή­σεις και η σημε­ρι­νή,  που  έφθα­σαν την μεγά­λη πλειο­ψη­φία των συντα­ξιού­χων να παίρ­νει συντά­ξεις που δεν φθά­νουν για τις 15ημέρες του μήνα, να έρχο­νται και να πετούν στην χάση και την φέξη, κάποιο αντί­δω­ρο όπως αυτό των 250€ που πρό­σφα­τα ανα­κοί­νω­σε ο Πρωθυπουργός.
Κάνου­με καθα­ρό στους πάντες ότι με φιλο­δω­ρή­μα­τα δεν μας κοροϊ­δεύ­ε­τε, αγω­νι­ζό­μα­στε απαι­τού­με και διεκ­δι­κού­με ότι άδι­κα μας έχε­τε αφαιρέσει.

Παίρ­νουν όμως τις απα­ντή­σεις που τους αξί­ζουν από τους συντα­ξιού­χους αλλά και από τους αγώ­νες που έδω­σαν τα παι­διά μας, η νέα βάρ­δια της εργα­τι­κής τάξης απέ­να­ντι σε επι­χει­ρη­μα­τι­κούς κολοσ­σούς παγκο­σμί­ου μεγέ­θους με θετι­κό αποτέλεσμα.

Οι από­μα­χοι της δου­λειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώ­να, δίνου­με για μια ακό­μη φορά το αγω­νι­στι­κό μας παρόν και θα συνε­χί­σου­με σε αυτό τον δρό­μο, αφού γνω­ρί­ζου­με πως ό,τι μέχρι σήμε­ρα κατα­φέ­ρα­με να απο­κρού­σου­με να καθυ­στε­ρή­σου­με αλλά και να κερ­δί­σου­με, είναι απο­τέ­λε­σμα των αγώ­νων μας. Θα κερ­δί­σου­με  και θα λύσου­με προ­βλή­μα­τα μόνο με μαζι­κή συμ­με­το­χή και την πύκνω­ση των γραμ­μών μας στους αγώνες.

Όλοι λοι­πόν ξανά και ξανά στο ιερό πεζο­δρό­μιο, στις αγω­νι­στι­κές  συγκε­ντρώ­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας που τα σωμα­τεία μας θα οργα­νώ­σουν σε κάθε γωνιά της χώρα μας στις 14 του Δεκέμ­βρη, και στην μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση της Αττι­κής στην Αθή­να, στην πλα­τεία Κλαυθ­μώ­νος και στην πορεία προς τομέ­γα­ρο Μαξί­μου στον πρωθυπουργό.

PDF Logo

Ανακοίνωση Εκδήλωσης Συνταξιούχων 14.12.21

 

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 
ΑΜΝΗΣΙΑ-ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, 
ΟΥΤΕ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ 
ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΠΟΛΛΑ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗΑΓΩΝΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ

Απαιτούμε άμεσες λύσεις

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο