Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου

Τους υπο­ψη­φί­ους περι­φε­ρειάρ­χες που στη­ρί­ζει στις 13 Περι­φέ­ρειες της χώρας ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το ΚΚΕ, ενό­ψει των επερ­χό­με­νων αυτο­διοι­κη­τι­κών εκλο­γών του Μαίου.

Αττι­κή: Πρω­τού­λης Γιάννης

ΑΤΤΙΚΗ — Πρω­τού­λης Γιάν­νης, 41 χρο­νών, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Περι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος Αττι­κής από το 2014. Υπήρ­ξε Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ (2007–2011), βου­λευ­τής Β΄ Αθή­νας (2007–2012). Σήμε­ρα είναι υπεύ­θυ­νος του Εργα­τι­κού Συν­δι­κα­λι­στι­κού Τμή­μα­τος της ΚΕ από το 2015. Διε­τέ­λε­σε μέλος της Διοί­κη­σης του Εργα­τι­κού Κέντρου Αθή­νας (2001 — 2006).

Κεντρι­κή Μακε­δο­νία: Αβρα­μό­που­λος Σωτήρης

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Αβρα­μό­που­λος Σωτή­ρης. Είναι 37 χρο­νών και κατοι­κεί στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Έχει δια­τε­λέ­σει υπο­ψή­φιος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος με το συν­δυα­σμό της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης σε προη­γού­με­νες εκλο­γι­κές ανα­με­τρή­σεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης.Είναι πολι­τι­κός μηχα­νι­κός, από­φοι­τος του αντί­στοι­χου τμή­μα­τος του Α.Π.Θ. και κάτο­χος μετα­πτυ­χια­κού διπλώ­μα­τος ειδί­κευ­σης (Μ.Δ.Ε.) του προ­γράμ­μα­τος «Σει­σμι­κή Μηχα­νι­κή και Αντι­σει­σμι­κές Κατα­σκευ­ές» του Ε.Α.Π. Έχει δια­τε­λέ­σει μέλος της αντι­προ­σω­πεί­ας του Τ.Ε.Ε. (Τμή­μα Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας) στην προη­γού­με­νη θητεία. Δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε από μικρή ηλι­κία στο μαθη­τι­κό και φοι­τη­τι­κό κίνη­μα, οργα­νώ­θη­κε στην ΚΝΕ και εκλέ­χθη­κε στο Κεντρι­κό Συμ­βού­λιο της οργά­νω­σης στο 10ο Συνέ­δριο το 2010. Στη συνέ­χεια δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε στο κίνη­μα των μισθω­τών και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων μηχα­νι­κών. Είναι Μέλος του Γρα­φεί­ου Περιο­χής Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

Θεσ­σα­λία: Τσια­πλές Τάσος

ΘΕΣΣΑΛΙΑ — Τσια­πλές Τάσος, 56 χρο­νών. Γεν­νή­θη­κε στους Γόν­νους — Λάρι­σας και κατοι­κεί στη Λάρι­σα. Περι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος Θεσ­σα­λί­ας, Πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κέντρου Ν. Λάρι­σας, Μέλος της Ε.Γ του ΠΑΜΕ. Είναι μέλος της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ


Δυτι­κή Ελλά­δα: Καρα­θα­να­σό­που­λος Νίκος

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ — Καρα­θα­να­σό­που­λος Νίκος. Γεν­νή­θη­κε το 1963. Βου­λευ­τής Αχα­ΐ­ας από το 2007 και Κοι­νο­βου­λευ­τι­κός Εκπρό­σω­πος του Κόμ­μα­τος. Έχει σπου­δά­σει Οικο­νο­μι­κά στην Ιτα­λία και είναι μέλος του Οικο­νο­μι­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου Ελλά­δας. Είναι μέλος της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ και του Τμή­μα­τος Οικο­νο­μί­ας της ΚΕ.

Πελο­πόν­νη­σος: Γόντι­κας Νίκος

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ — Γόντι­κας Νίκος, 62 χρο­νών. Εφο­ρια­κός, περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος Πελο­πον­νή­σου από το 2011. Μέλος της Επι­τρο­πής Περιο­χής Πελο­πον­νή­σου του ΚΚΕ

Δυτι­κή Μακε­δο­νία: Χαστάς Θανάσης

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ — Χαστάς Θανά­σης, 32 χρο­νών. Κατά­γε­ται από τον Πόρο Γρε­βε­νών και δια­μέ­νει στην Κοζά­νη. Από­φοι­τος του Τμή­μα­τος Αγρο­νό­μων και Τοπο­γρά­φων Μηχα­νι­κών της Πολυ­τε­χνι­κής Σχο­λής του ΑΠΘ, όπου και υπήρ­ξε μέλος του ΔΣ του φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου. Δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Γρε­βε­νών από το 2014 με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση. Γραμ­μα­τέ­ας της Επι­τρο­πής Περιο­χής Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ. Υπήρ­ξε μέλος του Γρα­φεί­ου του Κεντρι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΚΝΕ (2010–2016). Υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής του ΚΚΕ στην ΠΕ Γρε­βε­νών στις εκλο­γές του 2015.

Στε­ρεά Ελλά­δα: Μπασ­δέ­κης Κώστας

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ — Μπασ­δέ­κης Κώστας, 53 χρο­νών. Γεω­πό­νος. Δημο­τι­κός Σύμ­βου­λος Λαμί­ας από το 2003 έως και το 2014. Μέλος της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ και του Γρα­φεί­ου Περιο­χής Στε­ρε­άς Ελλάδας.


Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία & Θρά­κη:
Παπα­το­λί­δης Δημήτρης

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ — Παπα­το­λί­δης Δημή­τρης, 42 χρο­νών. Κατά­γε­ται από τη Δρά­μα και κατοι­κεί στην Καβά­λα. Είναι μέλος της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ και Γραμ­μα­τέ­ας της Επι­τρο­πής Περιο­χής Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης του ΚΚΕ. Υπήρ­ξε μέλος του Γρα­φεί­ου του Κεντρι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΚΝΕ.

Ήπει­ρος: Πρέν­τζας Γιώργος

ΗΠΕΙΡΟΣ — Πρέν­τζας Γιώρ­γος, 42 χρο­νών. Γεν­νή­θη­κε στη Γερ­μα­νία, μεγά­λω­σε και κατοι­κεί στα Ιωάν­νι­να. Νοση­λευ­τής και υπο­ψή­φιος διδά­κτωρ της Ιατρι­κής Σχο­λής Ιωαν­νί­νων. Μέλος Επι­τρο­πής Περιο­χής Ηπεί­ρου του ΚΚΕ. Μέλος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΠΟΕΔΗΝ και του ΔΣ των εργα­ζο­μέ­νων στο Πανε­πι­στη­μια­κό Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Ιωαννίνων.

Κρή­τη: Συντυ­χά­κης Μανώλης

ΚΡΗΤΗ — Συντυ­χά­κης Μανώ­λης. Γεν­νή­θη­κε το 1967 στο Ηρά­κλειο Κρή­της. Βου­λευ­τής Ηρα­κλεί­ου του ΚΚΕ. Από­φοι­τος Κοι­νω­νιο­λο­γί­ας του Πανε­πι­στη­μί­ου Σόφιας της Λαϊ­κής Δημο­κρα­τί­ας Βουλ­γα­ρί­ας “Kliment Ohridski”. Το 2010 και το 2014 είχε εκλε­γεί δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Ηρα­κλεί­ου ως επι­κε­φα­λής του ψηφο­δελ­τί­ου της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Ηρα­κλεί­ου. Έχει δια­τε­λέ­σει Πρό­ε­δρος της Ένω­σης Γονέ­ων Μαθη­τών Δήμου Ηρα­κλεί­ου, μέλος του ΔΣ της Ομο­σπον­δί­ας Γονέ­ων Μαθη­τών Νομού Ηρα­κλεί­ου και μέλος του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ. Μέλος της ΚΝΕ από το 1978 και του ΚΚΕ από το 1986 και σήμε­ρα είναι μέλος της Επι­τρο­πής Περιο­χής Κρή­της του ΚΚΕ.

Ιονί­ων Νήσων: Μπα­λού Αλεξάνδρα

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ — Μπα­λού Αλε­ξάν­δρα. Γεν­νή­θη­κε στο χωριό Μεσα­ριά της Κέρ­κυ­ρας το 1961, είναι τρα­πε­ζο­ϋ­πάλ­λη­λος και περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής, ενώ παλαιό­τε­ρα ήταν νομαρ­χια­κός σύμ­βου­λος Αθή­νας. Έχει τελειώ­σει τη σχο­λή Η/Υ του ΕΛΚΕΠΑ και τη Συνε­ται­ρι­στι­κή Σχο­λή Θεσ­σα­λο­νί­κης. Επί­σης, έχει δια­τε­λέ­σει μέλος του γενι­κού συμ­βου­λί­ου και της εκτε­λε­στι­κής γραμ­μα­τεί­ας της Ομο­σπον­δί­ας Τρα­πε­ζο­ϋ­παλ­λη­λι­κών Οργα­νώ­σε­ων Ελλά­δας (ΟΤΟΕ), πρό­ε­δρος του κλα­δι­κού σωμα­τεί­ου εργα­ζο­μέ­νων στο Χρη­μα­το­πι­στω­τι­κό Σύστη­μα, μέλος της εκτε­λε­στι­κής γραμ­μα­τεί­ας του Πανερ­γα­τι­κού Αγω­νι­στι­κού Μετώ­που (ΠΑΜΕ), καθώς και μέλος του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λί­ου της Γενι­κής Συνο­μο­σπον­δί­ας Εργα­τών Ελλά­δας (ΓΣΕΕ). Στις προη­γού­με­νες περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές ήταν υπο­ψή­φια Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης του Βόρειου Τομέα της Αττι­κής με τον συν­δυα­σμό «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Βορεί­ου Αιγαί­ου: Τάσ­σος Σταύρος

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — Τάσ­σος Σταύ­ρος. Γεν­νή­θη­κε στη Μυτι­λή­νη το 1948, όπου και μεγά­λω­σε. Βου­λευ­τής Λέσβου του ΚΚΕ από τον Ιανουά­ριο του 2015. Είναι από­φοι­τος της Φυσι­κο­μα­θη­μα­τι­κής Σχο­λής του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών. Έχει Μάστερ στη Θαλάσ­σια Γεω­λο­γία και σε θέμα­τα ενέρ­γειας και ενερ­γεια­κής πολι­τι­κής από το Πανε­πι­στή­μιο της Μινε­σό­τα. Είναι κάτο­χος διδα­κτο­ρι­κού στη Γεω­φυ­σι­κή-Σει­σμο­λο­γία, από το Πανε­πι­στή­μιο της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Δίδα­ξε σε διά­φο­ρα πανε­πι­στή­μια, εργά­στη­κε ως ερευ­νη­τής στο Κ.Π.Ε. «Δημό­κρι­τος», στο Εθνι­κό Κέντρο Θαλασ­σί­ων Ερευ­νών — ΕΚΘΕ, και κυρί­ως στο Γεω­δυ­να­μι­κό Ινστι­τού­το του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών. Διε­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος του συλ­λό­γου προ­σω­πι­κού του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών και της Ένω­σης Ελλή­νων Ερευ­νη­τών. Συνέ­βα­λε στην εκπό­νη­ση των θέσε­ων του ΚΚΕ για την αντι­σει­σμι­κή θωρά­κι­ση της χώρας, και στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές του 2007, του 2009, και του 2012 ήταν υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής του ΚΚΕ στη Β΄ Αθη­νών. Στις δημο­τι­κές εκλο­γές του 2010 και του 2014 ήταν επι­κε­φα­λής του συν­δυα­σμού «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Γλυ­φά­δας», και εκλέ­χθη­κε δημο­τι­κός σύμ­βου­λος. Το 2011 εκλέ­χθη­κε και το 2014 επα­νε­κλέ­χτη­κε πρό­ε­δρος της Ελλη­νι­κής Επι­τρο­πής για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη — Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.

Νοτί­ου Αιγαί­ου: Ντου­νια­δά­κης Γιάννης

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — Ντου­νια­δά­κης Γιάν­νης. Γεν­νή­θη­κε στα Χανιά της Κρή­της το 1954. Υπο­ναύ­αρ­χος του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού ε.α. Απο­φοί­τη­σε από τη Σχο­λή Ναυ­τι­κών Δοκί­μων, ως Σημαιο­φό­ρος Μάχι­μος του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού (ΠΝ) το 1976. Κατά τη διάρ­κεια της θητεί­ας του υπη­ρέ­τη­σε σε πολε­μι­κά πλοία επι­φα­νεί­ας ως επι­τε­λής και ως κυβερ­νή­της, καθώς και σε υπη­ρε­σί­ες Ξηράς ως επι­τε­λής ή διοι­κη­τής ανά­λο­γα με το βαθ­μό του. Απο­στρα­τεύ­τη­κε το 2005 με το βαθ­μό του Υπο­ναυάρ­χου σε απο­στρα­τεία, ενώ υπη­ρε­τού­σε ως διευ­θυ­ντής στη Διεύ­θυν­ση Διε­θνών Σχέ­σε­ων του ΓΕΕΘΑ. Είναι από­φοι­τος της Ανώ­τε­ρης Σχο­λής Πολέ­μου του ΠΝ. Είναι μέλος της Κίνη­σης για την Εθνι­κή ‘Αμυ­να (ΚΕΘΑ) και της Ανε­ξάρ­τη­της Ένω­σης Απο­στρά­των Ενό­πλων Δυνά­με­ων (ΑΝΕΑΕΔ). Ήταν υπο­ψή­φιος ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ στις ευρω­ε­κλο­γές του 2014 και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής Α΄ Πει­ραιά το 2015.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο