Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι φίλοι της ΕΠΟΝ τίμησαν τον Επονίτη στιχουργό Κώστα Βίρβο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΝΙΤΗ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟ ΚΩΣΤΑ ΒΙΡΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ «ΚΑΤΑΧΝΙΑ»,
ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΕΟΝΤΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΑΦΕ,
ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΡΙΣΤΑΛ ΣΙΤΙ, ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22.2.2016,

Virvos2

Μεγά­λη η προ­σέ­λευ­ση του κόσμου, από­ψε, στην καθιε­ρω­μέ­νη ετή­σια εκδή­λω­ση της Πανελ­λή­νιας Ένω­σης Αγω­νι­στών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ), στο ξενο­δο­χείο Κρί­σταλ Σίτι, στο Μεταξουργείο.
ΕΠΟ­Νί­τες, από­γο­νοι Αγω­νι­στών της Εθνι­κής Αντί­στα­σης και φίλοι της ΕΠΟΝ κατέ­κλυ­σαν τη μεγά­λη αίθου­σα του ημιο­ρό­φου του ενλό­γω ξενο­δο­χεί­ου και παρα­κο­λού­θη­σαν με συγκί­νη­ση μια θαυ­μά­σια εκδή­λω­ση, της οποί­ας την ευθύ­νη είχε το Δ.Σ. και η άξια Πρό­ε­δρός τους, Γεωρ­γία Μαχαί­ρα, η οποία ήταν και η κεντρι­κή ομι­λή­τρια. Η Γ. Μαχαί­ρα ανα­φέρ­θη­κε στο έργο του τιμώ­με­νου Επο­νί­τη και σημα­ντι­κού στι­χουρ­γού Κώστα Βίρ­βου (1926–2015), στο έργο “Κατα­χνιά”, καθώς και στο έργο, επί­σης, του σπου­δαί­ου μας αγω­νι­στή μου­σι­κού Χρή­στου Λεο­ντή, συν­δη­μιουρ­γού της “Κατα­χνιάς”.

Virvos1
Η εκδή­λω­ση ξεκί­νη­σε με τρα­γού­δια της ΕΠΟΝ και της Εθνι­κής Αντί­στα­σης από τη χορω­δία της ΠΕΑΦΕ, που μαέ­στρος της και ψυχή της είναι ο αει­θα­λής και αιώ­νιος ΕΠΟ­Νί­της και θαυ­μά­σιος τρα­γου­δι­στής Διο­νύ­σης Χριστακόπουλος.
Ακο­λού­θη­σε η ανά­γνω­ση κει­μέ­νων του Κώστα Βίρ­βου από την “Κατα­χνιά”, ενώ ακού­στη­καν από ηλε­κτρο­νι­κό μέσο γνω­στά και αγα­πη­μέ­να τρα­γού­δια του Χρ. Λεο­ντή, από την “Κατα­χνιά”, σε στί­χους Κώστα Βίρβου.
Τα κεί­με­να διά­βα­σαν οι: Γεωρ­γία Μαχαί­ρα, Αλέ­κος Μαρ­τζού­κος, Νίκος Ιωσή­που και Θανά­σης Ν. Καραγιάννης.
Τη μου­σι­κή επι­μέ­λεια της εκδή­λω­σης είχε ο Κώστας Δ. Χριστακόπουλος.

Virvos4

.

Ρεπορ­τάζ Θ.Ν.Κ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο