Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι φασίστες του Κασιδιάρη μαγάρισαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μπο­ρεί στο Πέρα­μα οι εργα­ζό­με­νοι να απέ­τρε­ψαν τον εκπρό­σω­πο της ναζι­στι­κής-εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής να κατα­θέ­σει στε­φά­νι για την 28η Οκτω­βρί­ου, όμως σε άλλες περιο­χές οι φασί­στες βγή­καν απ’ τις τρύ­πες τους και με μπό­λι­κο θρά­σος παρέ­στη­σαν σε εκδηλώσεις.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κή είναι η περί­πτω­ση μελών του φασι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος («Έλλη­νες για την Πατρί­δα») του κατα­δι­κα­σμέ­νου Ναζί Κασι­διά­ρη, τα οποία έκα­ναν την εμφά­νι­σή τους σε μια σει­ρά περιο­χές τάχα για να τιμή­σουν την 28η Οκτωβρίου!

Μέσα από την ιστο­σε­λί­δα τους τα φασι­στοει­δή δια­φη­μί­ζουν την συμ­με­το­χή τους σε εκδη­λώ­σεις στα Μέγα­ρα, στο Κορω­πί, στο Παλαιό Φάλη­ρο, στο Αιγά­λεω και αλλού, όπου είχαν το θρά­σος να κατα­θέ­σουν και στεφάνι!

Αλή­θεια, πως και για­τί οι τοπι­κές αρχές στις εν λόγω περιο­χές επέ­τρε­ψαν την κατά­θε­ση στε­φά­νου από το μόρ­φω­μα του φυλα­κι­σμέ­νου — για σύστα­ση και διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής συμ­μο­ρί­ας — Κασι­διά­ρη; Δεν τους είδαν, ή έκα­ναν τα «στρα­βά μάτια»;

Οι πολι­τι­κοί από­γο­νοι του φασί­στα Μετα­ξά και των ταγ­μα­τα­σφα­λη­τών, οι «κασι­διά­ρη­δες» με τις σβά­στι­κες στα μπρά­τσα, οι νοσταλ­γοί της Χού­ντας, δεν έχουν καμία σχέ­ση με το περή­φα­νο «ΌΧΙ» που είπε ο λαός το 1940 στον κατα­κτη­τή. Η παρου­σία τους και μόνο στους εορ­τα­σμούς για την 28η Οκτω­βρί­ου μαγα­ρί­ζει την μεγά­λη επέτειο.

Κι’ αφού οι τοπι­κοί άρχο­ντες ανέ­χο­νται την παρου­σία τους, είναι στο χέρι των εργα­ζό­με­νων, της νεο­λαί­ας, συνο­λι­κά του λαού να τους απο­μο­νώ­σει και να τους στεί­λει εκεί όπου ανή­κουν, δηλα­δή στον σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της ιστορίας.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο