Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οκτώ μήνες με αναστολή σε Λαγό — Μίχο για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Οκτώ μήνες με ανα­στο­λή κατα­δι­κά­στη­καν ο ευρω­βου­λευ­τής Γιαν­νης Λαγός και ο πρώ­ην βου­λευ­τής Νικος Μίχος για ηθι­κή αυτουρ­γία σε επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη για την επί­θε­ση στο κοι­νω­νι­κό στέ­κι «Συνερ­γείο» το 2013.

Η κατα­δί­κη του ευρω­βου­λευ­τή Ι. Λαγού και του πρώ­ην βου­λευ­τή της Χρυ­σής Αυγής Νίκου Μίχου αφο­ρά στο αδί­κη­μα της ηθι­κής αυτουρ­γί­ας σε επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη για την επί­θε­ση στο στέ­κι. Το δικα­στή­ριο κατα­δί­κα­σε τους Λαγό και Μίχο μετα­τρέ­πο­ντας την κατη­γο­ρία από απρό­κλη­τη επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη, σε επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλάβη.

Παρά την εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση που ζητού­σε απαλ­λα­γή των κατη­γο­ρου­μέ­νων το δικα­στή­ριο κατα­δί­κα­σε τα δύο πρώ­ην μεγα­λο­στε­λέ­χη της Χρυ­σής Αυγής και μετα­τρέ­πο­ντας την κατη­γο­ρία από απρό­κλη­τη επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη, σε επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλάβη.

Ακό­μη, ένο­χα κρί­θη­καν για φυσι­κή αυτουρ­γία σε επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη και οπλο­χρη­σία πέντε μέλη της Χρυ­σής Αυγής. Ωστό­σο, το δικα­στή­ριο απο­φά­σι­σε, υιο­θε­τώ­ντας την εισαγ­γε­λι­κή εισή­γη­ση, την παύ­ση της ποι­νι­κής δίω­ξης για την πρά­ξη της φθο­ράς ξένης ιδιο­κτη­σί­ας και της ηθι­κής αυτουρ­γί­ας σε αυτή και για τους εννέα κατη­γο­ρού­με­νους, ενώ δυο εξ αυτών απαλ­λά­χθη­καν από όλες τις κατηγορίες.

Αξί­ζει επί­σης να σημειω­θεί πώς, το δικα­στή­ριο ανα­γνώ­ρι­σε το ελα­φρυ­ντι­κό του προ­τέ­ρου σύν­νο­μου βίου μόνο σε έναν από τους κατη­γο­ρου­μέ­νους αν και η εισαγ­γε­λέ­ας της έδρας ζήτη­σε να γίνει δεκτό για όλους.

Σημειώ­νε­ται, ότι η εισαγ­γε­λέ­ας της έδρας είχε ζητή­σει την απαλ­λα­γή όλων των κατη­γο­ρου­μέ­νων, χωρίς να μπει στην ουσία της υπό­θε­σης, καθώς ‑όπως είχε εξη­γή­σει- ο νέος ποι­νι­κός κώδι­κας έφε­ρε σημα­ντι­κές αλλαγές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο