Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολοι στην απεργία! Όλοι στις διαδηλώσεις σήμερα σε κάθε πόλη!

Σήμε­ρα απερ­γού­με και δια­δη­λώ­νου­με. Στέλ­νου­με μήνυ­μα ξεση­κω­μού και συνέ­χι­σης του αγώ­να. Δεν θα πλη­ρώ­σει πάλι ο λαός τα σπα­σμέ­να για να δια­τη­ρού­νται και να αυγα­ταί­νουν τα κέρ­δη της εργο­δο­σί­ας, ούτε τα απο­τε­λέ­σμα­τα του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου και της ελλη­νι­κής εμπλο­κής: Με το στίγ­μα αυτό εκα­το­ντά­δες συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις, εργα­ζό­με­νοι από κάθε κλά­δο και περιο­χή δίνουν σήμε­ρα τη μάχη της 24ωρης πανερ­γα­τι­κής απερ­γί­ας. Στα­μα­τούν τη δου­λειά, δηλώ­νουν απερ­γοί και «παγώ­νουν» εργο­στά­σια, υπη­ρε­σί­ες και επι­χει­ρή­σεις. Δια­δη­λώ­νουν σε απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις σε περισ­σό­τε­ρες από 75 πόλεις της χώρας.

Στό­χος είναι η σημε­ρι­νή κινη­το­ποί­η­ση να απο­τε­λέ­σει μεγά­λο σταθ­μό κλι­μά­κω­σης του αγώ­να, να γίνει νέα αφε­τη­ρία για να δυνα­μώ­σει από την επό­με­νη κιό­λας μέρα η πάλη για αυξή­σεις στους μισθούς, για υπο­γρα­φή Συλ­λο­γι­κών Συμ­βά­σε­ων, μέτρα προ­στα­σί­ας από την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια, μειώ­σεις στις τιμές της Ενέρ­γειας και των ειδών πρώ­της ανάγκης.

Το «Ατέχνως» συμμετέχει στην απεργία της 9ης Νοέμβρη και καθ’ όλη την διάρκεια της Τετάρτης θα δημοσιεύει αποκλειστικά θέματα για τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Μαζί με τους εργα­ζό­με­νους δια­δη­λώ­νουν επαγ­γελ­μα­τί­ες, αγρο­το­κτη­νο­τρό­φοι, φοι­τη­τές

Δεκά­δες Ομο­σπον­δί­ες, Ενώ­σεις και Σωμα­τεία ΕΒΕ έχουν πάρει απο­φά­σεις συμ­με­το­χής στις απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις, ενώ καλούν τους επαγ­γελ­μα­τί­ες να κλεί­σουν τα μαγα­ζιά και να στα­μα­τή­σουν τη δου­λειά. Ανά­λο­γες απο­φά­σεις έχουν πάρει και Αγρο­τι­κοί Σύλ­λο­γοι και Ομο­σπον­δί­ες σε μια σει­ρά περιο­χών της χώρας. Κάλε­σμα για μαζι­κή συμ­με­το­χή στις απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις έχει απευ­θύ­νει η Ομο­σπον­δία Γυναι­κών Ελλάδας.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας στην πανερ­γα­τι­κή απεργία

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας θα παρευ­ρε­θεί και θα κάνει δηλώ­σεις στην πανελ­λα­δι­κή πανερ­γα­τι­κή απερ­γία σήμε­ρα Τετάρ­τη, στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια

Σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στο φοι­τη­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο που θα ενω­θεί με τη μεγά­λη απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση των εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων στις 10.30 στα Προ­πύ­λαια καλούν με απο­φά­σεις τους Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι στην Αθή­να. Ο Φοι­τη­τι­κός Σύλ­λο­γος Πανε­πι­στη­μί­ου Πει­ραιά καλεί στη συγκέ­ντρω­ση των εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων στην πλα­τεία Καραϊ­σκά­κη, στον Πει­ραιά, στις 11 π.μ.

Επί­σης, η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Μαθη­τών Αθή­νας καλεί σε μαθη­τι­κή πορεία και στην απεργία.

Δεμέ­να τα πλοία, απερ­γούν οι ναυτεργάτες

Απερ­γούν και κατε­βαί­νουν στην Αθή­να οι εργα­ζό­με­νοι της ΛΑΡΚΟ

Σε Στε­ρεά Ελλά­δα και Εύβοια

Μάχη μέχρι το τελευ­ταίο λεπτό στην Πάτρα

Οι προ­συ­γκε­ντρώ­σεις-Λεω­φο­ρεία για τη συγκέ­ντρω­ση στην Αθήνα

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Στον αγώ­να για ουσια­στι­κές αυξή­σεις μισθών και δου­λειά με δικαιώματα

Αστα­μά­τη­τα τα μηνύ­μα­τα αλλη­λεγ­γύ­ης για τη σημε­ρι­νή απερ­γία από όλο τον κόσμο
Στη συγκέ­ντρω­ση του ΠΑΜΕ στην Αθή­να η Γραμ­μα­τεία της ΠΣΟ

Απερ­γία στα μέσα μαζι­κής μεταφοράς

Στο κενό έπε­σε η προ­σπά­θεια ποι­νι­κο­ποί­η­σης από την κυβέρνηση

Παρά τη βιο­μη­χα­νία διώ­ξε­ων, συν­δι­κά­τα και εργα­ζό­με­νοι σήμε­ρα απερ­γούν και «νεκρώ­νουν» τις μετα­φο­ρές στην Αττική

Δεν πέρα­σε το σχέ­διο τρο­μο­κρά­τη­σης των εργα­ζο­μέ­νων στις αστι­κές συγκοι­νω­νί­ες, που κλι­μα­κώ­θη­κε από την κυβέρ­νη­ση τις τελευ­ταί­ες μέρες για να ποι­νι­κο­ποι­η­θεί και να σπά­σει η σημε­ρι­νή απεργία.

Θυμί­ζου­με ότι, πετώ­ντας στην άκρη ακό­μα και τα όποια προ­σχή­μα­τα, για μια απερ­γία πανελ­λα­δι­κού πανερ­γα­τι­κού χαρα­κτή­ρα που έχει απο­φα­σι­στεί από τα μέσα Σεπτέμ­βρη, η κυβέρ­νη­ση απο­φά­σι­σε προ­χτές να σύρει στα δικα­στή­ρια τα σωμα­τεία σε μετρό, ηλε­κτρι­κό και λεω­φο­ρεία, που είχαν προ­κη­ρύ­ξει στά­σεις εργασίας.

Απα­ντώ­ντας σε αυτό το όργιο εκβια­σμών, τα συν­δι­κά­τα των εργα­ζο­μέ­νων στο μετρό, στα λεω­φο­ρεία και στα τρό­λεϊ πήραν τελι­κά από­φα­ση για 24ωρη απεργία.

ΚΕ ΚΚΕ Περισσός 21ο Συνέδριο

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η μαζική συμμετοχή, απάντηση στην τρομοκρατία και στην ποινικοποίηση των αγώνων

Σε σχό­λιό του για τις προ­σφυ­γές κατά της απερ­γί­ας στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τόνι­σε χθες:

«Με εντο­λή της κυβέρ­νη­σης όλοι οι Οργα­νι­σμοί του Δημό­σιου και του Ιδιω­τι­κού Τομέα στις Αστι­κές Συγκοι­νω­νί­ες, στον Σιδη­ρό­δρο­μο και στις Αερο­πο­ρι­κές Μετα­φο­ρές προ­σέ­φυ­γαν στα δικα­στή­ρια για να βγά­λουν παρά­νο­μη την απερ­γία των εργα­ζο­μέ­νων, που έχει προ­κη­ρυ­χθεί εδώ και περί­που δύο μήνες. Η μαζι­κή συμ­με­το­χή των εργα­ζο­μέ­νων στην αυρια­νή (σ.σ. σημε­ρι­νή) απερ­γία και στις απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις σε όλη τη χώρα θα είναι η απο­φα­σι­στι­κή απά­ντη­ση απέ­να­ντι στην τρο­μο­κρα­τία και στην προ­σπά­θεια ποι­νι­κο­ποί­η­σης των εργα­τι­κών αγώνων».

Ο λόγος στους απεργούς…

Μαχη­τι­κό — αγω­νι­στι­κό «παρών» και από τους μικρούς ΕΒΕ και τους βιο­πα­λαι­στές αγρότες

Σε μια σει­ρά πόλεις κατε­βά­ζουν «ρολά», αφή­νουν τα τρα­κτέρ και βγαί­νουν στους δρό­μους με τους εργαζόμενους

Κλεί­νουν τα μαγα­ζιά στην Αττι­κή και κατε­βαί­νουν στην Αθήνα

Περισ­σό­τε­ρα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο