Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολοι στο δρόμο! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

  • Στην Αθήνα, αύριο, Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 12 μ., στην πλατεία Συντάγματος και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και σε πολλές ακόμα πόλεις

«Ολοι στο δρόμο του αγώνα! Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει και να ενισχύσει η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του “Στρατηγικού Διαλόγου” με τις ΗΠΑ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να αναπτύξουμε, να κλιμακώσουμε την πάλη μας και να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Πομπέο, που έρχεται στην Αθήνα. Ούτε γη ούτε νερό ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών!».

Με αυτό το κάλε­σμα, οι Επι­τρο­πές Αγώ­να ενά­ντια στην Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις Στρα­τιω­τι­κές Βάσεις, Επι­τρο­πές Ειρή­νης, εργα­τι­κά συν­δι­κά­τα, Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι και δεκά­δες άλλοι φορείς του λαϊ­κού κινή­μα­τος καλούν σήμε­ρα και αύριο το λαό και τη νεο­λαία σε ξεση­κω­μό ενά­ντια στην επί­σκε­ψη του Αμε­ρι­κα­νού υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών Πομπέο στην Ελλά­δα, που στο πλαί­σιο του β’ γύρου του «Στρα­τη­γι­κού Δια­λό­γου», έρχε­ται για να «σφρα­γί­σει» τη μετα­τρο­πή όλης της χώρας σε δολο­φο­νι­κό ορμη­τή­ριο για ΗΠΑ — ΝΑΤΟ, μετα­ξύ άλλων και με τη διεύ­ρυν­ση της Συμ­φω­νί­ας για τις βάσεις.

Στην Αθή­να η Επι­τρο­πή Αγώ­να ενά­ντια στην Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις Στρα­τιω­τι­κές Βάσεις, την οποία συγκρο­τούν εργα­τι­κά συν­δι­κά­τα, η ΕΕΔΥΕ, Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι, η ΟΓΕ, η ΑΣΓΜΕ και άλλοι φορείς του λαϊ­κού κινή­μα­τος, καλεί το Σάβ­βα­το 5 Οκτώ­βρη, στις 12 το μεση­μέ­ρι, σε συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγ­μα και στη συνέ­χεια σε πορεία στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία, για να απαιτήσουμε:

🚩 Οχι στις βάσεις και τα πυρηνικά🔻
🚩 Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας»🔻
🚩 Να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις🔻
🚩 Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό🔻
🚩 Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ🔻

  • Κάλε­σμα μαζι­κής συμ­με­το­χής στη συγκέ­ντρω­ση απευ­θύ­νουν επί­σης το ΜΑΣ, η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Μαθη­τών Αθή­νας, η ΠΕΑΕΑ — ΔΣΕ, η ΕΕΔΔΑ.
  • Σε συμ­με­το­χή στην κινη­το­ποί­η­ση καλεί τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, βιο­τέ­χνες, έμπο­ρους, επαγ­γελ­μα­τί­ες και το ΔΣ της ΟΒΣΑ.

 

Σε όλη την Ελλάδα

Το αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό μήνυ­μα ενά­ντια στην επι­κίν­δυ­νη εμπλο­κή της χώρας στα αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέ­δια, για να φύγουν οι βάσεις, θα ακου­στεί παράλ­λη­λα τις μέρες αυτές απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα:

Αύριο, Σάβ­βα­το 5 Οκτώβρη:

  • Θεσ­σα­λο­νί­κη, η Επι­τρο­πή Αγώ­να ενά­ντια στη Στρα­τιω­τι­κή Συμ­φω­νία Ελλά­δας — ΗΠΑ πραγ­μα­το­ποιεί συλ­λα­λη­τή­ριο ενά­ντια στη Συμ­φω­νία και την επί­σκε­ψη Πομπέο, στις 11 π.μ. στο Αγαλ­μα Βενιζέλου.
  • Πάτρα, στις 7 μ.μ., στην πλα­τεία Εθνι­κής Αντί­στα­σης (Ολγας).
  • Κατε­ρί­νη, στις 12 μ., στο Σιντρι­βά­νι — Πλατάνι.
  • Πτο­λε­μα­ΐ­δα, στις 11 π.μ., στην κεντρι­κή πλα­τεία της πόλης.

Σήμε­ρα, Παρα­σκευή 4 Οκτώβρη:

  • Λάρι­σα, στις 7 μ.μ., στην κεντρι­κή πλα­τεία της πόλης.
  • Βόλος, στις 7 μ.μ., στην πλα­τεία Πανε­πι­στη­μί­ου.
  • Χανιά, στις 7 μ.μ., στην πλα­τεία Δημο­τι­κής Αγοράς.
  • Ηρά­κλειο, στις 7 μ.μ., στην πλα­τεία Ελευθερίας.
  • Ρέθυ­μνο στις 6 μ.μ., στην πλα­τεία 4 Μαρτύρων.
  • Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, στις 7 μ.μ., μπρο­στά στο δημαρ­χείο της πόλης.
  • Αγρί­νιο, στις 8 μ.μ., στην κεντρι­κή πλατεία.
  • Πύρ­γος, στις 6.30 μ.μ., στην πλα­τεία ΟΤΕ.
  • Ζάκυν­θος, στις 7 μ.μ., μπρο­στά στην Αντι­πε­ρι­φέ­ρεια.
  • Κεφα­λο­νιά, στις 7 μ.μ., στο Εργα­τι­κό Κέντρο Κεφα­λο­νιάς — Ιθάκης.

 

Την ίδια ώρα, συνε­χί­ζε­ται τόσο χει­ρό­γρα­φα όσο και ηλε­κτρο­νι­κά (στη διεύ­θυν­ση https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement) η καμπά­νια συλ­λο­γής υπο­γρα­φών ενά­ντια στη Συμ­φω­νία, και έχει συγκε­ντρώ­σει ήδη χιλιά­δες υπο­γρα­φές.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προ­συ­γκε­ντρώ­σεις για τη συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγ­μα έχουν ορι­στεί για τις 11.30 π.μ., στα εξής σημεία:

  • Παλιά Βου­λή (άγαλ­μα Κολο­κο­τρώ­νη): Εργα­τι­κά σωμα­τεία και σύλ­λο­γοι αυτοαπασχολούμενων
  • Μονα­στη­ρά­κι: Μέτω­πο Αγώ­να Σπου­δα­στών και μαζι­κοί φορείς από Νότια Αθή­να και Πειραιά
  • Στύ­λοι Ολυ­μπί­ου Διός: Μαζι­κοί φορείς από Ανα­το­λι­κή Αθή­να, Βόρεια Αθή­να, Δυτι­κή Αθή­να — Αττι­κή, Μεσό­γεια, Λαύ­ριο, Θριάσιο

 

«Pompeo GO HOME»!

Γιγα­ντο­πα­νό και συν­θή­μα­τα «στό­λι­σαν» χτες σχο­λές της Αθήνας
«Pompeo GO HOME»: Με το σύν­θη­μα αυτό στο­λί­στη­καν χτες σχο­λές της Αθή­νας από μέλη και φίλους της ΚΝΕ, καλώ­ντας τους φοι­τη­τές να δια­δη­λώ­σουν το Σάβ­βα­το ενά­ντια στην επί­σκε­ψη του Αμε­ρι­κα­νού ΥΠΕΞ, στις συμ­φω­νί­ες Ελλά­δας — ΗΠΑ. Με γιγα­ντο­πα­νό, συν­θή­μα­τα, αφί­σες και μοί­ρα­σμα ανα­κοι­νώ­σε­ων φτά­νει πλα­τιά το αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό μήνυ­μα, το κάλε­σμα πάλης ενά­ντια στη μετα­τρο­πή της Ελλά­δας σε απέ­ρα­ντο πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο των ΗΠΑ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο