Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας — Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη

Ο 61ος γύρος των διε­ρευ­νη­τι­κών επα­φών έλα­βε χώρα σήμε­ρα στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, και σύμ­φω­να με διπλω­μα­τι­κές πηγές συμ­φω­νή­θη­κε όπως ο επό­με­νος γύρος λάβει χώρα στην Αθήνα.

Οι συζη­τή­σεις, εντός του πλαι­σί­ου που καθο­ρί­ζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και τα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια του κεφα­λαί­ου σε Αιγαίο και Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, κρά­τη­σαν τρει­σή­μι­σι ώρες

Η ελλη­νι­κή αντι­προ­σω­πεία, υπό τον πρέ­σβη Παύ­λο Απο­στο­λί­δη, ανα­χώ­ρη­σε στις 15.00 από την Κων­στα­ντι­νού­πο­λη για να επι­στρέ­ψει στην Αθήνα.

Κατά τη διάρ­κεια της συνά­ντη­σης, που χαρα­κτη­ρί­ζε­ται «άτυ­πη» και «μη δεσμευ­τι­κή» και δεν κρα­τού­νται πρα­κτι­κά, έγι­νε ‑σύμ­φω­να με διπλω­μα­τι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες- η παρου­σί­α­ση των θέσε­ων των δύο πλευ­ρών, ενώ παρου­σιά­στη­κε και η ατζέ­ντα που θέτει η κάθε πλευ­ρά στο τρα­πέ­ζι των παζα­ριών που θα ακο­λου­θή­σουν, όπως στρώ­νο­νται από ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Η απά­ντη­ση της ελλη­νι­κής πλευ­ράς στις από­ψεις της τουρ­κι­κής θα ανα­πτυ­χθεί στον 62ο γύρο των διε­ρευ­νη­τι­κών επα­φών ο οποί­ος ανα­μέ­νε­ται να διε­ξα­χθεί σε ελλη­νι­κό έδα­φος. Στη συνά­ντη­ση αυτή θα γίνει και η ανά­πτυ­ξη των τουρ­κι­κών θέσε­ων σε απά­ντη­ση των ελλη­νι­κών επιχειρημάτων.

Η Ελλά­δα εκπρο­σω­πή­θη­κε στις συζη­τή­σεις από τους πρέ­σβεις Παύ­λο Απο­στο­λί­δη και Αλέ­ξαν­δρο Κου­γιού και η Τουρ­κία από τον μόνι­μο υφυ­πουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών Σεντάτ Ονάλ και τον διευ­θυ­ντή αερο­ναυ­τι­κών θεμά­των του τουρ­κι­κού ΥΠΕΞ Τσα­γα­τάι Ερτσί­γες. Στις συζη­τή­σεις παρέ­στη και ο Ιμπρα­χίμ Καλίν, εκπρό­σω­πος του Ταγίπ Ερντο­γάν, χωρίς να έχει δια­σα­φη­νι­στεί αν συμ­με­τεί­χε σε όλη τη διάρ­κεια της συνάντησης.

Ακο­λού­θως, σήμε­ρα ή αύριο, οι πρέ­σβεις Απο­στο­λί­δης και Κου­γιού ανα­μέ­νε­ται να ενη­με­ρώ­σουν τον πρω­θυ­πουρ­γό Κυριά­κο Μητσο­τά­κη και τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών Νίκο Δέν­δια για τις τουρ­κι­κές θέσεις όπως παρου­σιά­στη­καν στις τρί­ω­ρες συζη­τή­σεις της Κωνσταντινούπολης.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο