Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική διαδήλωση με τη συμμετοχή της οικογένειας για τα 5 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε η αντι­φα­σι­στι­κή δια­δή­λω­ση για τα 5 χρό­νια από τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα από το μέλος της Χρυ­σής Αυγής, Γιώρ­γο Ρου­πα­κιά. Το πανό της οικο­γέ­νειας Φύσ­σα «5 χρόνια#σιγά μη φοβη­θώ» και με σβη­σμέ­νη τη σβά­στι­κα βρι­σκό­ταν μπρο­στά και πίσω ακο­λου­θού­σαν αντι­φα­σι­στι­κές οργα­νώ­σεις, φορείς, σύλ­λο­γοι κ.ά.

Η Μάγδα Φύσ­σα είχε φτά­σει νωρί­τε­ρα στην οδό Παύ­λου Φύσ­σα (πρώ­ην Πανα­γή Τσαλ­δά­ρη) στο Κερα­τσί­νι, στο σημείο που πριν από πέντε χρό­νια έπε­σε νεκρός ο γιος της από τον χρυ­σαυ­γί­τη δολο­φό­νο Γ. Ρου­πα­κιά, στά­θη­κε μπρο­στά στο μνη­μείο και άνα­ψε ένα κερί στη μνή­μη του, εμφα­νώς συγκι­νη­μέ­νη. Στο σημείο συγκε­ντρώ­θη­κε από νωρίς πολύς κόσμος, κατα­θέ­το­ντας λουλούδια.

Με κεντρι­κό σύν­θη­μα “ο Παύ­λος ζει, τσα­κί­στε τους ναζί”, οι δια­δη­λω­τές ξεκί­νη­σαν από το Κερα­τσί­νι λίγο μετά τις 6μιση το από­γευ­μα προς τα γρα­φεία της Χρυ­σής Αυγής στον Πει­ραιά, ωστό­σο δεν κατά­φε­ραν να τα προ­σεγ­γί­σουν, καθώς κλού­βες των ΜΑΤ είχαν παρα­τα­χθεί κοντά στο σημείο. Στην κεφα­λή της πορεί­ας βρι­σκό­ταν το μπλοκ της οικο­γέ­νειας και των φίλων του Παύ­λου Φύσ­σα, με τους γονείς του, Μάγδα και Παύ­λο να προπορεύονται.

Μικρής έκτα­σης επει­σό­δια σημειώ­θη­καν λίγο πριν ολο­κλη­ρω­θεί η πορεία μπρο­στά από το δημο­τι­κό θέα­τρο του Πει­ραιά, όταν ομά­δες αγνώ­στων έρι­ξαν βόμ­βες μολό­τοφ και πέτρες προς τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις οι οποί­ες απά­ντη­σαν κάνο­ντας χρή­ση χημικών.

Η οικο­γέ­νεια Φύσ­σα και οι φίλοι του σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση τόνι­ζαν μετα­ξύ άλλων: «Θα παλέ­ψου­με ως το τέλος για να μην παρα­δο­θεί η γει­το­νιά του Παύ­λου στους δολο­φό­νους του. Δεν θα τους επι­τρέ­ψου­με να αλω­νί­ζουν στις γει­το­νιές που μεγα­λώ­νουν τα παι­διά μας, ποτί­ζο­ντας την ψυχή τους με τυφλό μίσος. Η κατα­δί­κη των νεο­να­ζί στο δρό­μο πρέ­πει να υπο­δε­χθεί την τυπι­κή κατα­δί­κη από τη δικαιο­σύ­νη, που οφεί­λει να είναι βαριά και συνολική».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο