Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναγνώρισης των δολοφόνων του Άλκη, από τα θύματα της επίθεσης

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε η ανα­κρι­τι­κή δια­δι­κα­σία της ανα­γνώ­ρι­σης των κατη­γο­ρου­μέ­νων για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση κατά του 19χρονου Άλκη Καμπα­νού και της παρέ­ας του, από τα ίδια τα θύμα­τα της επίθεσης.

Η δια­δι­κα­σία έγι­νε στο Aστυ­νο­μι­κό Mέγα­ρο Θεσ­σα­λο­νί­κης, με εντο­λή της 7ης τακτι­κής ανα­κρί­τριας, με στό­χο να ανα­γνω­ρι­στούν τα πρό­σω­πα και προσ­διο­ρι­στεί ο ρόλος και ο βαθ­μός συμ­με­το­χής του καθε­νός από τους 12 κατη­γο­ρού­με­νους για την υπόθεση.

Στο Αστυ­νο­μι­κό Μέγα­ρο προ­σήλ­θαν, ως μάρ­τυ­ρες, οι τέσ­σε­ρις φίλοι του Άλκη, δύο εκ των οποί­ων είχαν τραυ­μα­τι­στεί κατά τη διάρ­κεια της δολο­φο­νι­κής επίθεσης.

Τα θύμα­τα της επί­θε­σης οδη­γή­θη­καν, ο καθέ­νας ξεχω­ρι­στά, μπρο­στά σε ειδι­κό χώρο με τζά­μια για να ανα­γνω­ρί­σουν τους δρά­στες και το ρόλο του καθε­νός. Οι δρά­στες παρου­σιά­στη­καν ανά τετρά­δες, ανά­με­σα και σε πρό­σω­πα άσχε­τα με την υπό­θε­ση, όπως προ­βλέ­πε­ται από τη διαδικασία.

Οι συνή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σης των κατη­γο­ρου­μέ­νων έκα­ναν λόγο για “άψο­γη” δια­δι­κα­σία. “Ήταν το επι­στέ­γα­σμα μιας υπο­δειγ­μα­τι­κά ταχέ­ως διε­ξα­χθεί­σας ανά­κρι­σης, η οποία δια­μορ­φώ­νει τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις να πάμε σε μια δίκαιη δίκη” δήλω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης ενός εκ των κατηγορουμένων.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο