Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψηφοφορία για το πρώτο θέμα του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

«Το Σάβ­βα­το 26 Ιού­νη ολο­κλη­ρώ­θη­κε μετά από πλού­σια συζή­τη­ση δύο ημε­ρών το Α΄ Θέμα της Ημε­ρή­σιας Διά­τα­ξης του 21ου Συνε­δρί­ου του ΚΚΕ, που αφο­ρού­σε τον Απο­λο­γι­σμό δρά­σης της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής και της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής Οικο­νο­μι­κού Ελέγ­χου (ΚΕΟΕ) και τον Προ­γραμ­μα­τι­σμό δρά­σης ως το 22ο Συνέ­δριο» ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ σε ανα­κοί­νω­σή του και προ­σθέ­τει συγκεκριμένα:

«Μίλη­σαν συνο­λι­κά 67 Σύνε­δροι. Στη συζή­τη­ση εκφρά­στη­κε η ουσια­στι­κή συμ­φω­νία με τις Θέσεις και την Εισή­γη­ση της ΚΕ, μετα­φέρ­θη­κε πλού­σια πεί­ρα από την πρω­το­πό­ρα δρά­ση των κομ­μου­νι­στών για όλα τα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα. Ανα­πτύ­χθη­κε πλού­σιος προ­βλη­μα­τι­σμός γύρω από το κύριο ζήτη­μα, πώς στις σύγ­χρο­νες συν­θή­κες θα γίνε­ται πιο δια­κρι­τός ο ρόλος του ΚΚΕ ως οργα­νω­μέ­νης πρω­το­πο­ρί­ας, φορέ­ας νέων ιδε­ών, πώς θα γίνουν βήμα­τα στην οργά­νω­ση της εργα­τι­κής τάξης, των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων της πόλης, των βιο­πα­λαι­στών αγρο­τών, των νέων και των γυναι­κών στα σωμα­τεία τους, στους συλ­λό­γους και τους φορείς, στην προ­ώ­θη­ση του συντο­νι­σμού της δρά­σης τους, της αλλη­λεγ­γύ­ης, της κοι­νω­νι­κής συμ­μα­χί­ας, στην ανά­πτυ­ξη της πάλης σε αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κή — αντι­μο­νο­πω­λια­κή κατεύθυνση.

Η Εισή­γη­ση και το Κλεί­σι­μο της ΚΕ του ΚΚΕ υπερ­ψη­φί­στη­καν ομό­φω­να. Επί­σης, ομό­φω­να υπερ­ψη­φί­στη­κε και η Εισή­γη­ση της ΚΕΟΕ.

Το 21ο Συνέ­δριο υπερ­ψή­φι­σε ομό­φω­να την Πολι­τι­κή Από­φα­ση του Συνε­δρί­ου με την οποία καθο­ρί­ζο­νται τα καθή­κο­ντα του Κόμ­μα­τος έως το 22ο Συνέ­δριο. Επί­σης, το 21ο Συνέ­δριο υπερ­ψή­φι­σε ομό­φω­να ειδι­κή ξεχω­ρι­στή Από­φα­ση για τα καθή­κο­ντα των κομ­μου­νι­στών στην εργα­τι­κή τάξη και το κίνη­μά της και την κοι­νω­νι­κή συμμαχία.

Οι εργα­σί­ες του Συνε­δρί­ου συνε­χί­ζο­νται αύριο, Κυρια­κή, με βάση την Ημε­ρή­σια Διά­τα­ξη και το χρονοδιάγραμμα».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο