Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ποίησης και διηγήματος των εκδόσεων Ατέχνως

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε χτες Πέμ­πτη 30 Απρι­λί­ου ο δια­γω­νι­σμός ποί­η­σης και διη­γή­μα­τος των εκδό­σε­ων Ατέ­χνως,  “Ιστο­ρί­ες εγκλει­σμού και κορο­ναϊ­ού”, με μεγά­λη και ποιο­τι­κή συμ­με­το­χή τόσο στην ποί­η­ση όσο και στο διή­γη­μα. Στην ποί­η­ση δεχτή­κα­με 61 συμ­με­το­χές (σχε­δόν 200 ποι­ή­μα­τα) και στο διή­γη­μα 32 συμ­με­το­χές (40 διηγήματα).

Ο δια­γω­νι­σμός έδω­σε τη δυνα­τό­τη­τα να εκφρα­στούν συναι­σθή­μα­τα, ανη­συ­χί­ες και προ­βλη­μα­τι­σμοί για όσα συμ­βαί­νουν και ζού­με τον τελευ­ταίο ενά­μι­ση μήνα.

Όλες τις συμ­με­το­χές αξιο­λο­γεί τετρα­με­λής επι­τρο­πή η οποία θα επι­λέ­ξει τα πέντε καλύ­τε­ρα ποι­ή­μα­τα όπως και τα τρία καλύ­τε­ρα διη­γή­μα­τα, τα οποία θα συμπε­ρι­λη­φθούν σε έντυ­πη έκδ0ση.

Από τις προς κρί­ση συμ­με­το­χές η Επι­τρο­πή θα επι­λέ­ξει και άλλα ποι­ή­μα­τα και διη­γή­μα­τα που θα πλαι­σιώ­σουν την έκδοση.

Αρχι­κά μέχρι και την Κυρια­κή θα ανα­κοι­νω­θούν τα πέντε δια­κρι­θέ­ντα ποι­ή­μα­τα και αυτά που θα συμπε­ρι­λη­φθούν στην έκδο­ση και λίγες ημέ­ρες αργό­τε­ρα θα ανα­κοι­νω­θούν τα τρία δια­κρι­θέ­ντα διη­γή­μα­τα και αυτά που θα συμπε­ρι­λη­φθούν στην έκδο­ση. Την Κυρια­κή θα δημο­σιο­ποι­η­θεί και το εξώ­φυλ­λο της έκδοσης.

Όλα τα υπό­λοι­πα ποι­ή­μα­τα και διη­γή­μα­τα θα δημο­σιευ­τούν στο ηλε­κτρο­νι­κό περιο­δι­κό Ατέ­χνως, από τη Δευ­τέ­ρα 4 Μαΐου.

Την Επι­τρο­πή Κρί­σης απαρ­τί­ζουν (αλφα­βη­τι­κά):

– Ευαγ­γε­λά­τος Κώστας, Ποι­η­τής (Μέλος της Εται­ρί­ας Ελλή­νων Λογο­τε­χνών), εικα­στι­κός (μέλος του Επι­με­λη­τη­ρί­ου Εικα­στι­κών Τεχνών Ελλά­δος).  Σπού­δα­σε νομι­κά, ζωγρα­φι­κή και αισθη­τι­κή θεω­ρία της σύγ­χρο­νης τέχνης.

– Ζαχα­ρά­τος Σπύ­ρος, πρό­ε­δρος της Επι­τρο­πής Κρί­σης Νέων Μελών της Εται­ρί­ας Ελλή­νων Λογο­τε­χνών (με μακρά θητεία στην Επι­τρο­πή Κρίσης)

– Ηρα­κλέ­ους Γιώρ­γος, Φιλό­λο­γος, κρι­τι­κός Λογο­τε­χνί­ας, κάτο­χος Master Λογο­τε­χνί­ας, με πλή­θος μελε­τών εκπαι­δευ­τι­κού και λογο­τε­χνι­κού περιε­χο­μέ­νου και παρου­σία — παρεμ­βά­σεις σε επι­τη­μο­νι­κά λογο­τε­χνι­κά συνέδρια.

Εκ μέρους των εκδό­σε­ων Ατέ­χνως στην Επι­τρο­πή Κρί­σης του δια­γω­νι­σμού συμ­με­τέ­χει ο Ειρη­ναί­ος Μαρά­κης, αρθρο­γρά­φος — ποιητής.

Εκ μέρους του Ατέ­χνως και των εκδό­σε­ων Ατέ­χνως οφεί­λου­με ένα μεγά­λο ευχα­ρι­στώ σε όλους τους συμε­τέ­χο­ντες που μας εμπι­στευ­τή­κα­τε και στα μελη της Επι­τρο­πής που με αίσθη­μα ευθύ­νης αξιο­λο­γεί κάθε συμ­με­το­χή που κατα­τέ­θη­κε στο διαγωνισμό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο