Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολοκληρώνεται σήμερα το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη — Η Κρήτη τον περιμένει

Ολο­κλη­ρώ­νε­ται σήμε­ρα Τετάρ­τη το τρι­ή­με­ρο λαϊ­κό προ­σκύ­νη­μα για τον Μίκη Θεο­δω­ρά­κη στη Μητρό­πο­λη Αθη­νών. Στις 15:00 θα ακο­λου­θή­σει η  τελε­τή απο­χαι­ρε­τι­σμού, όπου θα εκφω­νη­θούν επι­κή­δειοι. Θα μιλή­σουν η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Στη συνέ­χεια η σορός του θα μετα­φερ­θεί στο χωριό του, στον Γαλα­τά Χανί­ων.

Όπως ανα­κοί­νω­σε κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου ο δήμαρ­χος Χανί­ων Πανα­γιώ­της Σημαν­δη­ρά­κης, η σορός του Μίκη Θεο­δω­ρά­κη θα φθά­σει στις 7.30 το πρωί της Πέμ­πτης με το πλοίο της γραμ­μής στο λιμά­νι της Σού­δας, και με μια ενδιά­με­ση στά­ση στην πλα­τεία της δημο­τι­κής αγο­ράς της πόλης θα μετα­φερ­θεί στον Μητρο­πο­λι­τι­κό Ναό των Εισο­δί­ων της Θεο­τό­κου για λαϊ­κό προσκύνημα.

Η μετα­φο­ρά της σορού από την πλα­τεία της αγο­ράς στην Μητρό­πο­λη Χανί­ων θα γίνει με τα πόδια. Στις 13:00 θα μετα­φερ­θεί στο χωριό του, τον Γαλα­τά, στον ναό του Αγί­ου Νικο­λά­ου, όπου και θα τελε­στεί η εξό­διος ακο­λου­θία σε στε­νό κύκλο και με αυστη­ρή τήρη­ση του πρω­το­κόλ­λου για τη δημό­σια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοι­μη­τή­ριο του χωριού, όπως εκεί­νος επι­θυ­μού­σε για να βρί­σκε­ται δίπλα στον πατέ­ρα του και τον αδελ­φό του.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο