Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολο το εν εξελίξει δράμα της Θεσσαλονίκης σε μια ανάρτηση της υπεύθυνης ΜΕΘcovid του Ιπποκρατείου

Δρα­μα­τι­κή η κατά­στα­ση στα νοσο­κο­μεία της Θεσ­σα­λο­νί­κης: Γεμά­τες ΜΕΘ  – Εξα­ντλη­μέ­νο το ελλι­πές προ­σω­πι­κό – Ακό­μη και έλλει­ψη στο­λών!! Ο κίν­δυ­νος η Θεσ­σα­λο­νί­κη να γίνει πλέ­ον το Μπέρ­γκα­μο της Ελλά­δας, με εγκλη­μα­τι­κή ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης, είναι πλέ­ον περισ­σό­τε­ρο ορα­τός από ποτέ.

Ενδει­κτι­κό το πού οδη­γεί­ται η Θεσ­σα­λο­νί­κη, είναι έννα σχό­λιο (προ ημε­ρών μάλι­στα) του καθη­γη­τή Γενε­τι­κής στο Πανε­πι­στή­μιο της Γενεύ­ης Μανώ­λη Δερ­μι­τζά­κη: «Χωρίς να ξέρω λεπτο­μέ­ρειες για αυτά που συμ­βαί­νουν, ακού­γο­ντας τους αριθ­μούς και αυτά που περι­γρά­φουν καθη­γη­τές και συνά­δελ­φοι, μου φαί­νε­ται πως η Θεσ­σα­λο­νί­κη δεν απέ­χει πολύ από σκη­νές που είδα­με στην Ιταλία»

Ολο το εν εξε­λί­ξει δρά­μα της πόλης,  σε μία ανάρ­τη­ση που έκα­νε η Χρι­στί­να Κυδω­νά, εντα­τι­κο­λό­γος του Ιππο­κρά­τειου Νοσοκομείου.

«Πάει μια βδο­μά­δα που μου ανα­τέ­θη­κε η ευθύ­νη της covid κλι­νι­κής του Ιππο­κρα­τεί­ου (στη Θεσ­σα­λο­νί­κη) μαζί με τη λοι­μω­ξιο­λό­γο Αθη­νά Πυρ­πα­σο­πού­λου. Από τα 35 κρε­βά­τια φτά­σα­με τα 150 και στην αυρια­νή (σ.σ. χθε­σι­νή) εφη­με­ρία θα επε­κτα­θού­με μέχρι τα 180. Ενα μόνο έχω να πω: κανείς δε σχο­λά­ει στην ώρα του, αλλά 2–3‑4–5 και 6 ώρες μετά (εννο­εί­ται χωρίς υπε­ρω­ρία). Οι εφη­με­ρεύ­ο­ντες για­τροί, ειδι­κοί και ειδι­κευό­με­νοι, περ­νούν 24+ ώρες με τη στο­λή χωρίς να ξεκου­ρά­ζο­νται ούτε μισά­ω­ρο. Τέσ­σε­ρις νοση­λεύ­τριες σε κάθε απο­γευ­μα­τι­νή και βρα­δι­νή βάρ­δια για 50 ασθε­νείς covid με ένα ατε­λεί­ω­το, ατε­λεί­ω­το τρέ­ξι­μο. Προϊ­στα­μέ­νες, τομε­άρ­χισ­σες και διευ­θύ­νου­σα φεύ­γουν καθη­με­ρι­νά βρά­δυ από το νοσο­κο­μείο και η Πλη­ρο­φο­ρι­κή & Τεχνι­κή Υπη­ρε­σία έχουν γίνει λάστι­χο, ενώ ταυ­τό­χρο­να τα κρού­σμα­τα στο προ­σω­πι­κό αυξά­νο­νται με γεω­με­τρι­κή πρό­ο­δο. Εάν κάποιος εξα­κο­λου­θεί –από ιδε­ο­λο­γι­κή θέση– να θεω­ρεί τους διο­ρι­σμούς στο ΕΣΥ σπα­τά­λη χρη­μά­των να ξέρει ότι είναι συνέ­νο­χος σε εγκλή­μα­τα κατά της ζωής».

 

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο