Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολυμπιακός — Άιντραχτ: «Πληγώθηκε» στις καθυστερήσεις…

Ο Ολυ­μπια­κός έχα­σε στις καθυ­στε­ρή­σεις ένα παι­χνί­δι που έδει­χνε δικό του, καθώς η Άιντραχτ Φραν­κφούρ­της σκό­ρα­ρε στο 90΄+1 και επι­βλή­θη­κε των «ερυ­θρό­λευ­κων» με 2–1 στο «Γ. Καραϊ­σκά­κης», στο πλαί­σιο της 4ης αγω­νι­στι­κής και παρα­μέ­νει σε θέση οδη­γού και φαβο­ρί για την πρώ­τη θέση.

Η ομά­δα του Πέδρο Μαρ­τίνς παρα­μέ­νει στη δεύ­τε­ρη θέση και θα φιλο­ξε­νή­σει τη Φενέρ­μπα­χτσε στο Φάλη­ρο, ελπί­ζο­ντας πως οι Τούρ­κοι θα νική­σουν την Άιντραχτ στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη στο μετα­ξύ τους αγώ­να, μήπως και κατα­φέ­ρουν στο πέσουν πρώ­τοι στο «νήμα».

Αγω­νι­στι­κά, οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» ήταν πολύ ανώ­τε­ροι από το συγκρό­τη­μα του Γκλάσ­νερ, έχα­σαν μεγά­λες ευκαι­ρί­ες αλλά δεν κατά­φε­ραν να βρουν το γκολ της νίκης όσο το παι­χνί­δι ήταν ισό­πα­λο 1–1. Ύστε­ρα από το ανα­γνω­ρι­στι­κό πρώ­το δεκά­λε­πτο, ο Ολυ­μπια­κός πήρε προ­βά­δι­σμα στο σκορ στο 12΄ με ένα ωραίο σε δημιουρ­γία κι εκτέ­λε­ση γκολ.

Ο Ονιε­κού­ρου έφυ­γε πολύ γρή­γο­ρα από τα αρι­στε­ρά και έκο­ψε στο σωστό χρό­νο την μπά­λα προς τα πίσω, με τον Ελ Αρα­μπί που ακο­λου­θού­σε να ανοί­γει το σκορ και να γίνε­ται ο πρώ­τος «ερυ­θρό­λευ­κος» γκολ­τζής στην Ευρώ­πη, κι ας έχει μόλις 2,5 χρό­νια στην ομά­δα του Πειραιά.

Συγκε­κρι­μέ­να, ο Μαρο­κι­νός στράι­κερ έφτα­σε τα 16 γκολ σε 33 αγώ­νες και προ­σπέ­ρα­σε τον Πρέ­ντραγκ Τζόρ­τζε­βιτς (15 σε 83 παι­χνί­δια) κι τον Κώστα Μήτρο­γλου (15 με 44 ματς). Η χαρά των γηπε­δού­χων, ωστό­σο, δεν κρά­τη­σε παρά μόλις για πέντε λεπτά, αφού στο 17΄ οι Γερ­μα­νοί ισο­φά­ρι­σαν με τον Κάμα­ντα, που πλά­σα­ρε τον Βατσλίκ μετά την έξο­χη πάσα του Μπορέ.

Η συνέ­χεια ως τη λήξη του ημι­χρό­νου ανή­κε στον Ολυ­μπια­κό, που έχα­σε μεγά­λες ευκαι­ρί­ες και είδε τον Λευ­κο­ρώ­σο διαι­τη­τή Κουλ­μπά­κοφ να χαρί­ζει την κόκ­κι­νη κάρ­τα στον Μπαρ­κόκ στο 32ο λεπτό, όταν ο Μαρο­κι­νός έκα­νε πολύ σκλη­ρό φάουλ στον Ρέαμ­π­τσιουκ (τον πάτη­σε στον αστρά­γα­λο) αλλά τη «γλί­τω­σε» μόνο με κίτρινη.

Στο 35΄ ο Μολ­δα­βός αρι­στε­ρός μπακ έβγα­λε τη σέντρα από τη γραμ­μή του άουτ, ο Μαντί Καμα­ρά έκα­νε την πρώ­τη κεφα­λιά αλλά ο Μασού­ρας δεν πρό­λα­βε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Ένα λεπτό αργό­τε­ρα και σε εξαι­ρε­τι­κή αντε­πί­θε­ση με τον Ονιε­κού­ρου, ο Ελ Αρα­μπί έβγα­λε απί­θα­νη κάθε­τη πάσα για τον Μασού­ρα, ο οποί­ος πλά­σα­ρε σωστά αλλά ο Τραπ βρή­κε την μπά­λα με τις… τάπες κι εκεί­νη πέρα­σε ελά­χι­στα δίπλα από το αρι­στε­ρό δοκά­ρι, κόρνερ.

Στο 39΄ ο πρω­τα­θλη­τής Ελλά­δας έχα­σε νέα ευκαι­ρία, όταν ο Ρέαμ­π­τσουκ βρή­κε τον Μαντί Καμα­ρά, που έπια­σε το δυνα­τό σουτ στέλ­νο­ντας την μπά­λα στον Τραπ, για να λήξει το πρώ­το ημί­χρο­νο 1–1 με τον Ολυ­μπια­κό αδι­κη­μέ­νο από το σκορ αλλά και από τη φάση με τον Μπαρκόκ.

Μάλι­στα, στο ξεκί­νη­μα του β΄ ημι­χρό­νου το ρεπορ­τάζ που μετα­φέρ­θη­κε από το κανά­λι μετά­δο­σης του αγώ­να ανέ­φε­ρε ότι η διαι­τη­τι­κή ομά­δα ζήτη­σε συγ­γνώ­μη από τους ανθρώ­πους του Ολυ­μπια­κού, ισχυ­ρι­ζό­με­νο ότι το VAR δεν λει­τούρ­γη­σε για 20 λεπτά, με απο­τέ­λε­σμα να χάσει η πολυ­τέ­λεια της δεύ­τε­ρης ματιάς στη φάση.

Στο 57΄ οι παί­κτες του Μαρ­τίνς έχα­σαν νέα τερά­στια ευκαι­ρία, όταν από νέα μπα­λιά του… πλέι μέι­κερ Ελ Αρα­μπί ο Ονιε­κού­ρου αστό­χη­σε ελά­χι­στα απέ­να­ντι αλλά λίγο πλά­για αρι­στε­ρά από τον Τραπ.

Με το χρό­νο να κυλά οι δύο ομά­δες έγι­ναν ιδιαί­τε­ρα προ­σε­κτι­κές προ­κει­μέ­νου να δια­φυ­λά­ξουν τον ένα βαθ­μό, που, σαφώς, ήταν καλύ­τε­ρος από το τίπο­τα, αλλά στο 90΄+1 η άμυ­να του Ολυ­μπια­κού είχε βγει ψηλά και στην αντε­πί­θε­ση ο Χάου­γκε βρέ­θη­κε απέ­να­ντι στον Βατσλίκ για το 1–2.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλε­ξέι Κουλ­μπά­κοφ (Λευ­κο­ρω­σία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαρ­κόκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρ­τίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπα­στα­θό­που­λος, Μπα, Ρέαμ­π­τσιουκ, Εμβι­λά, Μ. Καμα­ρά (89΄ Κού­ντε), Μασού­ρας (83΄ Ρ. Λόπες), Α. Καμα­ρά, Ονιε­κού­ρου (71΄ Βαλ­μπου­ε­νά), Ελ Αρα­μπί (83΄ Τικίνιο).

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Όλι­βερ Γκλάσ­νερ): Τραπ, Εντί­κα, Χασέ­μπε, Τού­τα, Μπαρ­κόκ, Γιά­κιτς (78΄ Ρόντε), Σο (82΄ Ιλσάν­κερ), Τσάλ­ντερ, Κάμα­ντα, Λάμερς (58΄ Λίν­στρομ), Μπο­ρέ (78΄ Χάουγκε).

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο