Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ομίλος ΟΤΕ: Με τρομοκρατία, αυταρχισμό και συλλήψεις απαντά η εργοδοσία στην απεργία εργαζόμενων

Τρο­μο­κρα­τία, αυταρ­χι­σμό και τις συλ­λή­ψεις επι­στρα­τεύ­ει η εργο­δο­σία του Ομί­λου ΟΤΕ ενά­ντια στην απερ­γία των εργα­ζο­μέ­νων. Με ισχυ­ρές αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις που επι­στρα­τεύ­τη­καν (δυνά­μεις των ΜΑΤ και άλλοι) το από­γευ­μα, συνε­λή­φθη­σαν το από­γευ­μα της Τρί­της πέντε συν­δι­κα­λι­στές — απερ­γοί  που συμ­με­τεί­χαν στη σημε­ρι­νή απερ­για­κή περι­φρού­ρη­ση στο κεντρι­κό κατά­στη­μα του ΟΤΕ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, επί της Καρό­λου Ντίλ.

Σύμ­φω­να με καταγ­γε­λί­ες συν­δι­κα­λι­στών, οι συλ­λή­ψεις έγι­ναν μετά από μήνυ­ση που υπέ­βαλ­λε το μεση­μέ­ρι ο περι­φε­ρεια­κός διευ­θυ­ντής Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΟΤΕ. Να σημειω­θεί ότι το από­γευ­μα η διοί­κη­ση του ΟΤΕ εξέ­δω­σε ανα­κοί­νω­ση με την οποία επι­τί­θε­ται κατά των απερ­γών και κάνει γνω­στό ότι προ­χω­ρά μηνύ­σεις «κατά παντός υπευ­θύ­νου» «για να αντι­με­τω­πί­σει το αντι­δη­μο­κρα­τι­κό φαι­νό­με­νο του απο­κλει­σμού κτι­ρί­ων από μερί­δα συν­δι­κα­λι­στών και της παρε­μπό­δι­σης εργα­ζο­μέ­νων να προ­σέλ­θουν στην εργα­σία τους».

Για τη δια­δι­κα­σία των συλ­λή­ψε­ων επι­στρα­τεύ­τη­καν άνδρες των ΜΑΤ οι οποί­οι παρα­τά­χθη­καν στην είσο­δο του κτι­ρί­ου του ΟΤΕ και ανδρών της Αστυ­νο­μί­ας. Οι πέντε συν­δι­κα­λι­στές εργα­ζό­με­νοι του Ομί­λου ΟΤΕ έχουν μετα­φερ­θεί στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα του Λευ­κού Πύρ­γου. Σύμ­φω­να με ενη­μέ­ρω­ση που είχαν συν­δι­κα­λι­στές από τον αξιω­μα­τι­κό υπη­ρε­σί­ας, με εντο­λή εισαγ­γε­λέα, θα αφε­θούν ελεύθεροι.

Στο πλευ­ρό των πέντε συλ­λη­φθέ­ντων στο ΑΤ Λευ­κού Πύρ­γου, παρα­βρί­σκε­ται ο Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης, βου­λευ­τής του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ — ΟΤΕ, ο οποί­ος σε δήλω­σή του κατα­δι­κά­ζει τις συλ­λή­ψεις των απερ­γών — συν­δι­κα­λι­στών και εργα­ζο­μέ­νων του ΟΤΕ, καταγ­γέλ­λο­ντας τις ευθύ­νες κυβέρ­νη­σης — εργο­δο­σί­ας που επι­χει­ρούν, και αφού προη­γου­μέ­νως έπε­σε στο κενό η τρο­μο­κρά­τη­ση των εργα­ζο­μέ­νων και η επι­χεί­ρη­ση «κοι­νω­νι­κού αυτο­μα­τι­σμού» σε βάρος τους για τον απερ­για­κό τους αγώ­να, ακο­λού­θως επι­στρά­τευ­σε το δρό­μο της κατα­στο­λής στο πλαί­σιο του «δόγ­μα­τος νόμος και τάξη». Είναι γελα­σμέ­νοι, δεν θα τους περά­σει, κατέ­λη­ξε ο Λ. Στολτίδης.

«Τη διοί­κη­ση του ομί­λου ΟΤΕ που προ­χώ­ρη­σε σε μηνύ­σεις και συλ­λή­ψεις στε­λε­χών των σωμα­τεί­ων του οργα­νι­σμού, για να στα­μα­τή­σει τον πολυ­ή­με­ρο απερ­για­κό αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων», καταγ­γέλ­λει με έκτα­κτη ανα­κοί­νω­σή του το ΠΑΜΕ καθώς και η ΕΣΚ ΟΤΕ.

ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΤΕ που προχώρησε σε μηνύσεις και συλλήψεις στελεχών των σωματείων του Οργανισμού

«Τη διοί­κη­ση του ομί­λου ΟΤΕ που προ­χώ­ρη­σε σε μηνύ­σεις και συλ­λή­ψεις στε­λε­χών των σωμα­τεί­ων του οργα­νι­σμού, για να στα­μα­τή­σει τον πολυ­ή­με­ρο απερ­για­κό αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων», καταγ­γέλ­λει το ΠΑΜΕ.

Στην ανα­κοί­νω­σή του συγκε­κρι­μέ­να ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Οι σημε­ρι­νές 5 συλ­λή­ψεις στε­λε­χών των σωμα­τεί­ων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ, δεί­χνουν με ποιο τρό­πο έχει απο­φα­σί­σει η εργο­δο­σία να περά­σει όλα τα αντερ­γα­τι­κά της σχέ­δια, έχο­ντας κυριο­λε­κτι­κά ξεσα­λώ­σει από την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης που χτυ­πά την απερ­γία, την οργά­νω­ση των εργα­ζο­μέ­νων, τις διαδηλώσεις.

Αφού χρη­σι­μο­ποί­η­σε χωρίς απο­τέ­λε­σμα ένα πρω­το­φα­νές όργιο μεθο­δεύ­σε­ων μέσα από πλειά­δα ΜΜΕ με σκο­πό να κατα­συ­κο­φα­ντη­θεί ο απερ­για­κός αγώ­νας, πιέ­σεις, απερ­γο­σπα­σία, απει­λές και τρο­μο­κρα­τία από διευ­θυ­ντι­κά στε­λέ­χη, αφού προ­χώ­ρη­σε σε 6 απο­λύ­σεις παρα­μο­νή πρω­το­χρο­νιάς, κατά τη διάρ­κεια της απερ­γί­ας, τώρα αξιο­ποιεί και συλ­λή­ψεις συνδικαλιστών.

Όσο άθλιες κι αν είναι αυτές οι πρα­κτι­κές, άλλο τόσο μάταιες θα απο­δει­χτούν κάτω από την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα των εργα­ζο­μέ­νων του ομί­λου, που χρειά­ζε­ται με μεγα­λύ­τε­ρη ενό­τη­τα και απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα να κλι­μα­κώ­σουν το δίκαιο αγώ­να τους.

Τα τερά­στια κέρ­δη του ΟΤΕ βγή­καν μέσα από άθλιους μισθούς και εργο­λα­βι­κούς εργα­ζό­με­νους. Να για­τί στην άθλια ανα­κοί­νω­ση της διοί­κη­σης του ομί­λου τολ­μούν και γρά­φουν ότι οι αξιώ­σεις των εργα­ζο­μέ­νων γυρί­ζουν τον ΟΤΕ 20 χρό­νια πίσω. Για­τί θέλουν να μην υπάρ­χουν συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις που να καλύ­πτουν όλους τους εργα­ζό­με­νους, για­τί θέλουν να επε­κτεί­νουν τις ελα­στι­κές εργα­σια­κές σχέ­σεις, για­τί θέλουν μισθούς που να εξα­σφα­λί­ζουν ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρα κέρδη.

Καλού­με τα Συν­δι­κά­τα και τους εργα­ζό­με­νους να γίνουν ασπί­δα προ­στα­σί­ας των εργα­ζο­μέ­νων στον όμι­λο ΟΤΕ, για­τί ο αγώ­νας που δίνουν για υπο­γρα­φή συλ­λο­γι­κής σύμ­βα­σης αφο­ρά όλη την εργα­τι­κή τάξη.

Η αλλη­λεγ­γύη στην απερ­γία τους είναι η καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση απέ­να­ντι σε κάθε προ­σπά­θεια να περά­σει η κατα­στο­λή, η εργο­δο­τι­κή και κρα­τι­κή τρομοκρατία.

Κάτω τα χέρια από τους εργα­ζό­με­νους του ΟΤΕ

Να ανα­κλη­θούν τώρα οι απολύσεις

Υπο­γρα­φή τώρα συλ­λο­γι­κής σύμ­βα­σης για όλους τους εργα­ζό­με­νους του ομί­λου».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο