Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ομαδικός βιασμός στο Ίλιον: Εμφανίστηκε ο 17χρονος Αλβανός, ο όγδος που αναζητούνταν

Εμφα­νί­στη­κε, μέσω του δικη­γό­ρου του, ο 17χρονος από την Αλβα­νία 0 ο όγδο­ος από τη ομά­δα των νεα­ρών- ο οποί­ος ανα­ζη­τού­νταν από την Αστυ­νο­μία για την υπό­θε­ση βια­σμού του 15χρονου στο Ίλιον.

Σύμ­φω­να με αστυ­νο­μι­κές πηγές που επι­κα­λεί­ται το kathimerini.gr, ο δικη­γό­ρος του νεα­ρού απευ­θύν­θη­κε στις Αρχές, ανέ­φε­ρε πως ο εντο­λέ­ας του βρί­σκε­ται στη χώρα μας και δήλω­σε πως ο πελά­της του είναι στη διά­θε­σή τους. Πρό­κει­ται για τον 17χρονο για τον οποίο υπήρ­χαν πλη­ρο­φο­ρί­ες από χθες πως ενδέ­χε­ται να βρί­σκε­ται εκτός Ελλάδος.

Την ίδια ώρα, προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νος κρί­θη­κε σήμε­ρα μετα την απο­λο­γία του ενώ­πιον ανα­κρι­τι­κής αρχής ένας ακό­μα ανή­λι­κος που κατη­γο­ρεί­ται για την υπό­θε­ση του ομα­δι­κού βια­σμού του 15χρονου στο Ίλιον. Να σημειω­θεί ότι ο νεα­ρός δεν συνε­λή­φθη μαζί με τους υπό­λοι­πους κατη­γο­ρού­με­νους καθώς όταν εμφα­νί­στη­κε είχε παρέλ­θει το αυτό­φω­ρο. Σήμε­ρα ο κατη­γο­ρού­με­νος προ­σήλ­θε συνο­δευό­με­νος από το συνή­γο­ρο του και τους γονείς του στα δικα­στή­ρια της πρώ­ην σχο­λής Ευελ­πί­δων προ­κει­μέ­νου να απο­λο­γη­θεί. Μετά την απο­λο­γία του με σύμ­φω­νη γνώ­μη εισαγ­γε­λέα οδη­γή­θη­κε στις φυλακές.

Μέχρι στιγ­μής πέντε ανή­λι­κοι βρί­σκο­νται στη φυλα­κή, ενώ ένας βρί­σκε­ται εκτός φυλα­κής με περιο­ρι­στι­κούς όρους, καθώς δεν είχε συμπλη­ρώ­σει τα 15 έτη. 

Επί­σης, εξε­τά­ζε­ται και ο ρόλος τεσ­σά­ρων κορι­τσιών, γύρω στα 15 έτη, που φέρε­ται να ήταν μπρο­στά στα βασα­νι­στή­ρια που υπέ­στη ο μαθη­τής. Οι ανή­λι­κοι που έχουν προ­φυ­λα­κι­στεί αντι­με­τω­πί­ζουν τις ίδιες κατη­γο­ρί­ες: συμ­μο­ρία, ομα­δι­κός βια­σμός κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση, πορνογραφία.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της ΕΡΤ, οι ανή­λι­κοι που συμ­με­τεί­χαν στα ειδε­χθή περι­στα­τι­κά έχουν παρα­δε­χθεί τις πρά­ξεις τους, αρνού­νται όμως τις κατη­γο­ρί­ες του βια­σμού καθώς όπως φέρε­ται να υπο­στη­ρί­ζουν ήταν όλα στο πλαί­σιο ενός παι­χνι­διού: «Όλο αυτό ήταν μία πλά­κα, ένα παι­δι­κό παι­χνί­δι, άρχι­σε με διά­φο­ρα πει­ράγ­μα­τα μετα­ξύ μας αλλά δυστυ­χώς η κατά­στα­ση ξέφυγε».

Ο προ­φυ­λα­κι­σμέ­νος μαθη­τής που τρά­βη­ξε τα επί­μα­χα βίντεο υπο­στή­ρι­ξε πως δεν είχε καμία φυσι­κή συμ­με­το­χή στους ομα­δι­κούς βια­σμούς. «Όταν ξεκί­νη­σε το αστείο εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή!

Στην αρχή απλώς κοι­τού­σα ενώ κάποια στιγ­μή κάποιος από την παρέα με παρό­τρυ­νε να τρα­βή­ξω βίντεο την σκη­νή με όλους τους εμπλε­κό­με­νους φίλους μου. Το πρώ­το βίντεο που τρά­βη­ξα το έστει­λα απο­κλει­στι­κά στους παρευ­ρι­σκό­με­νους καθώς οι ίδιοι μου το ζήτη­σαν και σε κανέ­ναν άλλο» φέρε­ται να υποστήριξε.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο