Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ομαδικός βιασμός στο Ίλιον: Προθεσμία για να απολογηθεί στις 9 Ιανουαρίου πήρε ο 8ος κατηγορούμενος

Στις 9 Ιανουα­ρί­ου πρό­κει­ται να απο­λο­γη­θεί ο 8ος κατη­γο­ρού­με­νος για την υπό­θε­ση βια­σμού του 15χρονου μαθη­τή στο Ίλιον. Πρό­κει­ται για ένα συνο­μή­λι­κό του που δεν είχε εντο­πι­στεί στο πλαί­σιο του αυτοφώρου.

Στις φυλα­κές οδη­γή­θη­κε χθες ακό­μα ένας 15χρονος. Είναι ο 6ος που παίρ­νει τον δρό­μο προς τη φυλα­κή, ενώ άλλος ένας έφη­βος έχει αφε­θεί ελεύ­θε­ρος με περιο­ρι­στι­κούς όρους.

Στην απο­λο­γία του, ο 15χρονος μαθη­τής με κατα­γω­γή την Βουλ­γα­ρία φέρε­ται να υπο­στή­ρι­ξε ότι ήταν παρών στον τελευ­ταίο περι­στα­τι­κό κακο­ποί­η­σης του συνο­μή­λι­κου του στις 19 Νοεμ­βρί­ου, το οποίο έχει κατα­γρα­φεί σε νέο βίντεο και ότι προ­σπά­θη­σε να το σταματήσει.

Ο καταγ­γέλ­λων, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, τον είχε υπο­δεί­ξει ως ένα από τα άτο­μα που συμ­με­τεί­χαν ενερ­γά στον βια­σμό του. Παράλ­λη­λα φέρε­ται να τον είχε κατο­νο­μά­σει ως το πρό­σω­πο που μοί­ρα­ζε τα βίντεο, με τις απο­τρό­παιες πρά­ξεις τους, ενώ ένα από αυτά προ­σπά­θη­σε να το εξαφανίσει.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος πάντως αρνή­θη­κε και ότι ήταν εκεί­νος που δια­κί­νη­σε τα βίντεο. «Το έστει­λα με τη σει­ρά μου σε δύο άτο­μα συμ­μα­θη­τές μου. Κατά το χρό­νο που απέ­στει­λα το σχε­τι­κό αρχείο δεν είχα την παρα­μι­κρή σκέ­ψη ότι αυτό που κάνω συνι­στά μορ­φή δια­κί­νη­σης πορ­νο­γρα­φί­ας» τόνι­σε κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες ο ανή­λι­κος στο απο­λο­γη­τι­κό του υπό­μνη­μα. Ταυ­τό­χρο­να, ανέ­φε­ρε ότι έχει στο­χο­ποι­η­θεί και δέχε­ται απει­λές για τη ζωή του.

Όπως εξή­γη­σε μιλώ­ντας στην ΕΡΤ ο Εμμα­νου­ήλ Δια­μα­ντά­ρας, δικη­γό­ρος κατη­γο­ρού­με­νου, ο ανώ­τα­τος χρό­νος κρά­τη­σης είναι 6 μήνες επει­δή τα κακουρ­γή­μα­τα των ανη­λί­κων θεω­ρού­νται πλημ­με­λή­μα­τα και πρέ­πει αυτές οι υπο­θέ­σεις να διε­ξά­γο­νται με ταχύ­τη­τα. Στο χρο­νι­κό αυτό πλαί­σιο πρέ­πει να ολο­κλη­ρω­θεί και η δίκη σε πρώ­το βαθ­μό και το πλαί­σιο ποι­νής είναι από 2 έως 8 έτη.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο