Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ομιλία Δ. Κουτσουμπα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Στις 25 του Ιούνη αυτό που θα έχει μεγαλύτερη σημασία για τον λαό, είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ (VIDEO)

Στις 25 του Ιού­νη αυτό που θα έχει μεγα­λύ­τε­ρη σημα­σία για το λαό και τη χώρα μας, είναι πόσο δυνα­τό θα είναι το ΚΚΕ, σημεί­ω­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μιλώ­ντας το από­γευ­μα στην νέα Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ.

Τόνι­σε ότι οι εκλο­γές του Ιού­νη γίνο­νται με έναν ακό­μα πιο άδι­κο εκλο­γι­κό νόμο, που κλέ­βει έδρες για να τις χαρί­σει ως μπό­νους στο πρώ­το κόμμα.

«Συνε­πώς, το επό­με­νο θετι­κό βήμα, θα είναι το ΚΚΕ να αχρη­στεύ­σει τον εκλο­γι­κό νόμο, να κρα­τή­σει τις 26 έδρες που μας έδω­σε ο λαός» υπο­γράμ­μι­σε ο Δ. Κου­τσού­μπας, σημειώ­νο­ντας ότι

«αυτό μπο­ρεί να γίνει εάν δεν χαθεί ούτε μία ψήφος από τις 427.000 που μας ψήφι­σαν αλλά και να κατα­φέ­ρου­με να πεί­σου­με πολύ περισ­σό­τε­ρους να μας ψηφί­σου­νε τώρα, με ένα πιο μεγά­λο εκλο­γι­κό ποσοστό.

Θα δώσου­με λοι­πόν, τη μάχη παντού, σε όλες τις εκλο­γι­κές περι­φέ­ρειες για­τί κάθε ψήφος μετρά­ει, κάθε ψήφος προ­στί­θε­ται στο εκλο­γι­κό ποσο­στό του κόμματος.

Σήμε­ρα έχουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρους λόγους για να πάνε ξανά στην κάλ­πη και να ρίξουν ξανά το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ.

Να μη χαθεί καμία ψήφος λόγω απο­χής ή επει­δή δεν μπό­ρε­σαν να πάνε κάποιοι να ψηφίσουν.

Οι εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες που ψήφι­σαν άλλα κόμ­μα­τα, ας σκε­φτούν ότι τώρα, με βάση τα απο­τε­λέ­σμα­τα, δεν έχουν κανέ­να λόγο να δώσουν τόση δύνα­μη στη ΝΔ που θα είναι μια κυβέρ­νη­ση αντι­λαϊ­κή και αυτο­δύ­να­μη με βάση τον εκλο­γι­κό νόμο».

Ολό­κλη­ρη η ομι­λία του Δ. Κουτσούμπα:

«Σήμε­ρα, γίνε­ται η ορκω­μο­σία της Βου­λής που προ­έ­κυ­ψε από τις εκλο­γές της Κυρια­κής 21 Μαΐου.

Σας καλω­σο­ρί­ζου­με, εκ μέρους της ΚΕ του Κόμ­μα­τος, με τη νέα σύν­θε­ση της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής μας ομάδας.

Χαι­ρε­τί­ζου­με ιδιαί­τε­ρα τους 13 νεο­ε­κλεγ­μέ­νους βου­λευ­τές του κόμ­μα­τος, από τους 26 συνο­λι­κά που εκλέ­ξα­με, που απο­τε­λούν το 50% της συνο­λι­κής κοι­νο­βου­λευ­τι­κής ομά­δας, που μαζί με τους 13 παλιό­τε­ρους βου­λευ­τές θα δώσου­με και τη νέα μάχη.

Ξεκι­νά­με λοι­πόν, όλοι και όλες μαζί, μαζί με όλους τους υπό­λοι­πους υπο­ψή­φιους βου­λευ­τές, μαζί με όλες και όλους τους φίλους του κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλά­δα, με ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη αισιο­δο­ξία, να δώσου­με τη νέα εκλο­γι­κή μάχη για την ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ, την Κυρια­κή 25 Ιουνίου.

Η σημα­ντι­κή ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ, με ποσο­στό 7,23%, με 427.000 ψήφους, 26 βου­λευ­τές, κατα­κτώ­ντας την τρί­τη θέση στην Αττι­κή, αυτή τη φορά με διψή­φια ποσο­στά στις εργα­τι­κές λαϊ­κές γει­το­νιές, όπως και η επί­σης μεγά­λη αύξη­ση σε όλες τις περι­φέ­ρειες της χώρας, είναι το αισιό­δο­ξο μήνυ­μα αυτών των εκλο­γών. Αναμ­φί­βο­λα δεν παρα­βλέ­που­με τον συνο­λι­κό αρνη­τι­κό συσχετισμό.

Όμως, η άνο­δος του ΚΚΕ σε ψήφους και σε ποσο­στά είναι ο λόγος για τον οποίο μπο­ρούν σήμε­ρα να χαμο­γε­λά­νε χιλιά­δες εργά­τες και εργά­τριες, άνθρω­ποι της βιο­πά­λης, φοι­τη­τές, μαθητές.

Η άνο­δος του ΚΚΕ για κάθε άνθρω­πο που νιώ­θει προ­ο­δευ­τι­κός, αρι­στε­ρός, είναι μία ακτί­να φωτός στο σκο­τά­δι, άσχε­τα αν τελι­κά έφτα­σε στην κάλ­πη ή όχι, με το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ.

Απλώ­νου­με σε όλους και όλες το χέρι, άσχε­τα με το τι ψήφι­σαν, και τους λέμε, αυτό που δεν τόλ­μη­σαν να κάνουν πριν να το κάνουν τώρα! Να κάνου­με το ΚΚΕ ακό­μα πιο δυνα­τό! Κάνα­με ένα βήμα, πάμε τώρα για τα επόμενα!

Οι εκλο­γές του Ιού­νη γίνο­νται με έναν ακό­μα πιο άδι­κο εκλο­γι­κό νόμο, που κλέ­βει έδρες για να τις χαρί­σει ως μπό­νους στο πρώ­το κόμμα.

Συνε­πώς, το επό­με­νο θετι­κό βήμα, θα είναι το ΚΚΕ να αχρη­στεύ­σει τον εκλο­γι­κό νόμο, να κρα­τή­σει τις 26 έδρες που μας έδω­σε ο λαός.

Κι αυτό μπο­ρεί να γίνει εάν δεν χαθεί ούτε μία ψήφος από τις 427.000 που μας ψήφι­σαν αλλά και να κατα­φέ­ρου­με να πεί­σου­με πολύ περισ­σό­τε­ρους να μας ψηφί­σου­νε τώρα, με ένα πιο μεγά­λο εκλο­γι­κό ποσοστό.

Θα δώσου­με λοι­πόν, τη μάχη παντού, σε όλες τις εκλο­γι­κές περι­φέ­ρειες για­τί κάθε ψήφος μετρά­ει, κάθε ψήφος προ­στί­θε­ται στο εκλο­γι­κό ποσο­στό του κόμματος.

Σήμε­ρα έχουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρους λόγους για να πάνε ξανά στην κάλ­πη και να ρίξουν ξανά το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ.

Να μη χαθεί καμία ψήφος λόγω απο­χής ή επει­δή δεν μπό­ρε­σαν να πάνε κάποιοι να ψηφίσουν.

Οι εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες που ψήφι­σαν άλλα κόμ­μα­τα, ας σκε­φτούν ότι τώρα, με βάση τα απο­τε­λέ­σμα­τα, δεν έχουν κανέ­να λόγο να δώσουν τόση δύνα­μη στη ΝΔ που θα είναι μια κυβέρ­νη­ση αντι­λαϊ­κή και αυτο­δύ­να­μη με βάση τον εκλο­γι­κό νόμο.

Δεν χρειά­ζε­ται να δώσουν την ψήφο τους ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ που δια­γκω­νί­ζο­νται και τσα­κώ­νο­νται μετα­ξύ τους για το ποιος θα ηγη­θεί στο χώρο της αμαρ­τω­λής σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας. Είναι τα κόμ­μα­τα που θα δώσουν χέρι βοή­θειας στη ΝΔ να περ­νά τα αντι­λαϊ­κά νομο­σχέ­δια, τα προ­α­παι­τού­με­να του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης, όπως το έκα­ναν και την προη­γού­με­νη τετρα­ε­τία ψηφί­ζο­ντας 200 και πλέ­ον νομο­σχέ­δια της ΝΔ.

Δεν χρειά­ζε­ται επί­σης, να σκορ­πί­σουν οι ψήφοι τους σε άλλα μικρό­τε­ρα σχή­μα­τα, όπως η ΠΛΕΥΣΗ, το ΜέΡΑ25 και άλλοι σχη­μα­τι­σμοί. Αφού, δεν έχουν τίπο­τε δια­φο­ρε­τι­κό να προ­σφέ­ρουν, ούτε μέσα στη βου­λή ως αντι­πο­λί­τευ­ση στις αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές, ούτε πολύ περισ­σό­τε­ρο μέσα στο εργα­τι­κό λαϊ­κό κίνη­μα που το υπο­νο­μεύ­ουν και στο περιε­χό­με­νο της πάλης και στην οργά­νω­ση και μαζι­κό­τη­τά του.

Στις 25 του Ιούνη αυτό που θα έχει μεγαλύτερη σημασία 
για το λαό και τη χώρα μας, είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ.

Το μόνο κόμ­μα που με συνέ­πεια, στα­θε­ρό­τη­τα και μαχη­τι­κό­τη­τα μπο­ρεί να κάνει αντι­πο­λί­τευ­ση στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και τη στρα­τη­γι­κή που θα αυτή θα εφαρμόσει.

Μπο­ρού­με να τα κατα­φέ­ρου­με! Όσο περισ­σό­τε­ροι είναι οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ, τόσο πιο δυνα­τοί θα είναι οι αγώ­νες μας, μέσα κι έξω από τη Βουλή.

Δεν εφη­συ­χά­ζου­με με τα όσα πετύ­χα­με. Προ­χω­ρά­με παρα­πέ­ρα! Για να είναι ακό­μα πιο δυνα­τό το ΚΚΕ στις 26 Ιου­νί­ου. Για να είναι πιο δυνα­τός ο λαός.

Καλή δύνα­μη, καλή συνέχεια!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο