Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: Μέλος του Τάγματος Αζόφ και ο μασκοφόρος «Αναστάσιος»

Και ο δεύ­τε­ρος «μαχη­τής» της Μαριού­πο­λης που μίλη­σε στην ελλη­νι­κή Βου­λή ( εμφα­νί­στη­κε στο βίντεο με την ομι­λία του Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι ) είναι μέλος του νεο­να­ζι­στι­κού τάγ­μα­τος Αζόφ.

Σε ανάρ­τη­ση που έκα­νε ο ουκρα­νός πρό­ε­δρος ‑στην οποία ουσια­στι­κά παρα­θέ­τει όλη την ομι­λία του με αγγλι­κούς υπό­τι­τλους- ο δεύ­τε­ρος στρα­τιώ­της που εμφα­νί­ζε­ται στο βίντεο συστή­νε­ται ως «Ανα­στά­σιος», λέγο­ντας ότι βρί­σκε­ται ανά­με­σα στους «αμυ­νό­με­νους της Μαριούπολης».

Ο ίδιος ανα­φέ­ρε­ται στο «Τάγ­μα του Αζόφ», χωρίς βεβαί­ως να πει ότι είναι μέλος του. «Το «Τάγ­μα Αζόφ» έχει το κου­ρά­γιο να αντι­με­τω­πί­σει πολύ ισχυ­ρό­τε­ρες αντί­πα­λες δυνά­μεις. Έχε­τε το κου­ρά­γιο να έρθε­τε με ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια για τους πολί­τες της Μαριού­πο­λης; Είναι και δικοί σας άνθρω­ποι. Βοη­θή­στε να σωθούν» ανα­φέ­ρει ο ίδιος, μετα­ξύ άλλων.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι ο μετα­φρα­στής στο βίντεο που προ­βλή­θη­κε στη Βου­λή δεν έκα­νε ανα­φο­ρά στην επί­μα­χη φρά­ση για το Τάγ­μα Αζόφ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο