Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ομιλία του Κ. Ευαγγελάτου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο: «Η τέχνη της εποχής μας. Διαδράσεις επικοινωνίας και αισθητικές παράμετροι»

Στο πλαί­σιο του προ­πτυ­χια­κού μαθή­μα­τος Ευρω­παϊ­κός Πολι­τι­σμός και Επτα­νη­σια­κή Κουλ­τού­ρα που διδά­σκει ο Κώστας Αντ. Πετρά­κης, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί ομι­λία του εικα­στι­κού, λογο­τέ­χνη, performer και θεω­ρη­τι­κού τέχνης Κώστα Ευαγ­γε­λά­του, με θέμα «Η τέχνη της επο­χής μας. Δια­δρά­σεις επι­κοι­νω­νί­ας και αισθη­τι­κές παράμετροι».

Ο Κώστας Ευαγ­γε­λά­τος τόσο ως ζωγρά­φος όσο και ως θεω­ρη­τι­κός τέχνης θα ανα­φερ­θεί στις καλ­λι­τε­χνι­κές τάσεις που δια­μορ­φώ­νουν το σύγ­χρο­νο εικα­στι­κό τοπίο στη μετα­μο­ντέρ­να του εκδο­χή και έκβα­ση καθώς και στις κοι­νω­νι­κές και εκπαι­δευ­τι­κές παρα­μέ­τρους που καθο­ρί­ζουν την αισθη­τι­κή της επο­χής μας. Έτσι ανα­μέ­νε­ται να μας ξενα­γή­σει στη σύγ­χρο­νη τέχνη εμπλου­τί­ζο­ντας τις γνώ­σεις και τις εικα­στι­κές μας εμπειρίες.

Η θεω­ρη­τι­κή του ενα­σχό­λη­ση και η βιω­μέ­νη εμπει­ρία του σχε­τι­κά με θέμα­τα τέχνης είναι συνε­χής από την επο­χή των εικα­στι­κών σπου­δών του στο Μαν­χάτ­ταν το 1983–85 και τη διε­θνή εκθε­σια­κή του παρου­σία μέχρι σήμερα.

Η εκδή­λω­ση θα λάβει χώρα την Τετάρ­τη 11 Δεκεμ­βρί­ου 2019 στις 19:00 στην αίθου­σα Κώστα Ευαγ­γε­λά­του του Τμή­μα­τος Ψηφια­κών Μέσων και Επι­κοι­νω­νί­ας του Ιονί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου στο Αργοστόλι.

Η εκδή­λω­ση απευ­θύ­νε­ται σε όλους, ιδί­ως δε σε εκεί­νους όσους θέλουν να γνω­ρί­ζουν τα τεκται­νό­με­να του σύγ­χρο­νου πολιτισμού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο