Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ομοσπονδία Γονέων Αττικής: Απαιτεί την επιστροφή των προσφυγόπουλων του 5ου Λυκείου Αθηνών στις τάξεις τους

Η Ομο­σπον­δία Γονέ­ων Αττι­κής, με ανα­κοί­νω­σή της καταγ­γέλ­λει την από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης ΝΔ να απο­σπά­σει από τα σχο­λεία που φοι­τού­σαν τα προ­σφυ­γό­που­λα που διέ­με­ναν στο 5ο Λύκειο Αθη­νών, με άγνω­στο προ­ο­ρι­σμό και χωρίς καμία προει­δο­ποί­η­ση τόσο των ίδιων όσο και του σχο­λι­κού τους περιβάλλοντος.

Στην ανα­κοί­νω­ση ανα­φέ­ρε­ται επίσης:

«Την ίδια στιγ­μή που επε­κτεί­νει την συμ­φω­νία για τις αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις στη χώρα μας, προ­σκα­λώ­ντας για την υπο­γρα­φή της τον ίδιο τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ, απο­φα­σί­ζει να δεί­ξει σε όλες τις κατευ­θύν­σεις πως τα προ­σφυ­γό­που­λα δεν απο­τε­λούν γι’ αυτήν ανθρώ­πι­να όντα, αλλά παι­διά ενός άλλου θεού. Χωρίς καμία απο­λύ­τως προει­δο­ποί­η­ση, εισβάλ­λει στον χώρο του 5ου Λυκεί­ου Αθη­νών, όπου φιλο­ξε­νού­νταν δεκά­δες οικο­γέ­νειες προ­σφύ­γων και τον αδειά­ζει, μετα­φέ­ρο­ντας τις οικο­γέ­νειες σε άγνω­στο προ­ο­ρι­σμό και αφή­νο­ντας πίσω μόνο φωτο­γρα­φί­ες απο­ρη­μέ­νων προ­σώ­πων παι­διών μέσα από τα τζά­μια του πούλ­μαν. Κι ενώ οι πόλε­μοι είναι αυτοί που φέρ­νουν θάνα­το και προ­σφυ­γιά, η κυβέρ­νη­ση υπο­δέ­χε­ται όσους κάνουν πολέ­μους και κυνη­γά­ει τους πρόσφυγες.

Στιγ­μα­τί­ζου­με με απε­ρί­φρα­στο τρό­πο αυτή την πολι­τι­κή που από τη μια είναι συνυ­πεύ­θυ­νη για τον πόλε­μο που προ­κα­λεί το τερά­στιο κύμα προ­σφύ­γων, από την άλλη τους εγκλω­βί­ζει στη χώρα μας χωρίς κανέ­να ανθρώ­πι­νο δικαί­ω­μα, παρα­τη­μέ­νους και σε μεγά­λο βαθ­μό γκε­το­ποι­η­μέ­νους και χωρίς ασφα­λείς συν­θή­κες δια­βί­ω­σης, όπως απο­δεί­χτη­κε πρό­σφα­τα στη Μόρια, ενώ στα παι­διά τους δεν παρέ­χε­ται το στοι­χειώ­δες δικαί­ω­μα στη μόρφωση.

Απαι­τού­με:

Την επι­στρο­φή των προ­σφυ­γό­που­λων του 5ου Λυκεί­ου Αθη­νών στις τάξεις τους και στους συμ­μα­θη­τές τους, με ανθρώ­πι­νες συν­θή­κες ζωής και μόρφωσης.

Να καταρ­γη­θούν οι χώροι σαν τη Μόρια. Ανθρώ­πι­νες, αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες για τα κύμα­τα των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέμων.

Να στα­μα­τή­σει το πάρ­τι εκα­τομ­μυ­ρί­ων με τις ΜΚΟ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο