Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και το λαό της Αλβανίας

Τα θερ­μά της συλ­λυ­πη­τή­ρια στις οικο­γέ­νειες των θυμά­των από τον κατα­στρο­φι­κό σει­σμό που χτύ­πη­σε την Αλβα­νία εκφρά­ζει η Ομο­σπον­δία Οικο­δό­μων Ελλά­δας.

Ταυ­τό­χρο­να, εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη της στους εργα­ζό­με­νους και συνο­λι­κά στο λαό της Αλβα­νί­ας που αντι­με­τω­πί­ζει τις συνέ­πειες του εγκέ­λα­δου, με κατα­στρο­φές στα σπί­τια και τις περιου­σί­ες του.

Η Ομο­σπον­δία Οικο­δό­μων σημειώνει:

«Ιδιαί­τε­ρα, θέλου­με να εκφρά­σου­με την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη μας στους συνα­δέλ­φους μας οικο­δό­μους Αλβα­νούς, που δου­λεύ­ουν στη χώρα μας και έχουν υπο­στεί ζημιές στις περιου­σί­ες τους τόσο οι ίδιοι, όσο και συγ­γε­νι­κά τους πρόσωπα.

Οι εργα­ζό­με­νοι στην Ελλά­δα έχουν βιώ­σει παρό­μοιες κατα­στά­σεις και γνω­ρί­ζουν πολύ καλά ότι οι κυβερ­νή­σεις ασχο­λού­νται μόνο στα λόγια με το ζήτη­μα της αντι­σει­σμι­κής θωρά­κι­σης, όπως και με τα άλλα λαϊ­κά προβλήματα.

Είναι επι­βε­βλη­μέ­νο, άμε­σα, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε άλλες χώρες που οι λαοί έρχο­νται αντι­μέ­τω­ποι με φυσι­κές κατα­στρο­φές, να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας ώστε στο επί­κε­ντρο να μπουν οι λαϊ­κές ανά­γκες και η προ­στα­σία της ζωής των εργαζομένων.

Να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας και να απαι­τη­θούν μέτρα έτσι ώστε να μειω­θεί ο κίν­δυ­νος για τις εργα­τι­κές, λαϊ­κές οικο­γέ­νειες από τις συνέ­πειες τέτοιων κατα­στρο­φών και να δια­σφα­λι­στεί η άμε­ση έμπρα­κτη στή­ρι­ξη των πλη­γέ­ντων με την ευθύ­νη του κράτους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο