Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ομόνοια — Θύρα 9: Όχι υπηρέτες των φονιάδων ιμπεριαλιστών

Η προ­κλη­τι­κή και απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση του προ­έ­δρου των ΗΠΑ Ντό­ναλντ Τραμπ να ανα­γνω­ρί­σει την Ιερου­σα­λήμ ως πρω­τεύ­ου­σα του Ισρα­ήλ, δίνο­ντας εντο­λή να μετα­φερ­θεί η αμε­ρι­κα­νι­κή πρε­σβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερου­σα­λήμ, άνα­ψε ξανά φωτιές στην Μέση Ανατολή.

Ήδη αρκε­τοί Παλαι­στί­νιοι έχουν δολο­φο­νη­θεί από τον Ισραη­λι­νό στρα­τό και εκα­το­ντά­δες έχουν τραυ­μα­τι­στεί από πραγ­μα­τι­κά πυρά, κατά την διάρ­κεια δια­δη­λώ­σε­ων δια­μαρ­τυ­ρί­ας. Απο­κο­ρύ­φω­μα της κτη­νω­δί­ας τους είναι η εν ψυχρώ δολο­φο­νία Παλαι­στί­νιου ακτι­βι­στή με σφαί­ρα στο κεφά­λι, ο οποί­ος είχε χάσει και τα δυο του πόδια σε μια αερο­πο­ρι­κή επι­δρο­μή των ισραη­λι­νών δυνά­με­ων στη Γάζα, το 2008.

Η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ απρο­κά­λυ­πτα όχι μόνο νομι­μο­ποιεί την διαρ­κή σφα­γή και την επέ­κτα­ση της κατο­χής εις βάρος του Παλαι­στι­νια­κού λαού από το Ισρα­ήλ, αλλά εντεί­νει την επι­θε­τι­κό­τη­τα του αμε­ρι­κά­νι­κου ιμπε­ρια­λι­σμού προς τη κατεύ­θυν­ση αυτή και δια­λύ­ει οποια­δή­πο­τε προ­σπά­θεια για ειρη­νι­κή επί­λυ­ση που δήθεν επι­θυ­μούν οι ΗΠΑ.

Η ενέρ­γεια αυτή εντάσ­σε­ται στα στρα­τη­γι­κά σχέ­δια των ΗΠΑ στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή να δημιουρ­γή­σουν μια απο­στα­θε­ρο­ποι­η­τι­κή κατά­στα­ση με πολέ­μους και συγκρού­σεις μετα­ξύ κρα­τών και λαών, ώστε να απο­κτή­σουν τον έλεγ­χο των ενερ­γεια­κών πηγών, των αγο­ρών και των δρό­μων μετα­φο­ράς εμπορευμάτων.

Με το συγκε­κρι­μέ­νο μήνυ­μα στο πανό που σηκώ­σα­με προ­χτές στο γήπε­δο, θέλου­με να εκφρά­σου­με όχι μόνο την αλλη­λεγ­γύη μας στον ηρω­ι­κό λαό της Παλαι­στί­νης και τον δίκαιο αγώ­να τους, την οργή μας για τις κινή­σεις των ΗΠΑ και Ισρα­ήλ , αλλά και την αντί­θε­ση μας στην πολι­τι­κή της κυπρια­κής κυβέρ­νη­σης που γίνε­ται υπη­ρέ­της των φονιά­δων ιμπε­ρια­λι­στών, συνερ­γα­ζό­με­νη ακό­μα και στρα­τιω­τι­κά με το Ισραήλ.

Εξάλ­λου ο στρα­τη­γι­κός άξο­νας Ελλά­δας – Κύπρου- Αιγύ­πτου- Ισρα­ήλ υπό την ηγε­μο­νία των ΗΠΑ, έχει μετα­ξύ άλλων, στό­χο την ανα­βάθ­μι­ση των επι­χει­ρη­σια­κών δυνα­το­τή­των του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Μόνη ελπί­δα για ειρή­νη και δικαιο­σύ­νη στην περιο­χή, είναι ο συντο­νι­σμός των επα­να­στα­τι­κών δυνά­με­ων, η έμπρα­κτη διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη προς τα απε­λευ­θε­ρω­τι­κά λαϊ­κά κινή­μα­τα και ο αγώ­νας ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­σμό και εθνι­κι­σμό. Να κλεί­σουν οι βάσεις του θαΝΑ­ΤΟυ σε Κύπρο και Ελλάδα.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

 

Όχι στον ιμπεριαλισμό

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο