Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΝΝΕΔ Πεντέλης: Χρυσαυγίτικου τύπου ρατσιστικός οχετός κατά προσφύγων και μεταναστών

Τη… «δόξα» της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής και του Βελό­που­λου φαί­νε­ται πως ζήλε­ψαν στην ΟΝΝΕΔ Πεντέ­λης, η οποία σε επι­στο­λή της προς το υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη επι­δό­θη­κε σε ενα ντε­λί­ριο ρατσι­σμού και ξενοφοβίας. 

Αφορ­μή για το απα­ρά­δε­κτο, χρυ­σαυ­γί­τι­κου τύπου ανα­κοι­νω­θέν της τοπι­κής οργά­νω­σης νεο­λαί­ας της ΝΔ απο­τέ­λε­σε η δημο­σιο­ποί­η­ση της πλη­ρο­φο­ρί­ας ότι η κυβέρ­νη­ση δρο­μο­λο­γεί την μετα­κί­νη­ση αιτού­ντων άσυ­λο σε ανε­νερ­γή πτέ­ρυ­γα του νοσο­κο­μεί­ου Αμα­λία Φλέμινγκ.

Στο κεί­με­νο ανα­πα­ρά­γο­νται τα πλέ­ον απο­κρου­στι­κά ρατσι­στι­κά στε­ρε­ό­τυ­πα, περί παρου­σί­ας εγκλη­μα­τιών, σεξουα­λι­κές επι­θέ­σεις από μου­σουλ­μά­νους σε νεα­ρά κορί­τσια και «αλλοί­ω­ση του πατρο­γο­νι­κού μας πολιτισμού»! 

Οι αντι­δρά­σεις που προ­κλή­θη­καν από την επι­στο­λή ανά­γκα­σαν σε παραί­τη­ση την πρό­ε­δρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέ­λης Φαίη Νικη­το­πού­λου. Από την πλευ­ρά της, η επί­ση­μη νεο­λαία του κόμ­μα­το­ςπή­ρε απο­στά­σεις από την τοπι­κή οργά­νω­ση Πεντέ­λης σημειώ­νο­ντας ότι « δεν υπη­ρε­τεί αυτή την κατεύ­θυν­ση και για το λόγο αυτό θα κινη­θούν οι απα­ραί­τη­τες δια­δι­κα­σί­ες ώστε οι αρμό­διοι να δώσουν άμε­σα εξηγήσεις».

«Κατα­δι­κά­ζου­με τις ακραί­ες δηλώ­σεις μέλους της νεο­λαί­ας του κόμ­μα­τος. Οι συγκε­κρι­μέ­νες δηλώ­σεις είναι κατα­κρι­τέ­ες, δεν εκφρά­ζουν τη ΝΔ, αλλά απο­τε­λούν προ­σω­πι­κές από­ψεις της επι­στο­λο­γρά­φο», σημεί­ω­σε σε σχό­λιο του ο εκπρό­σω­πος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο