Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΝΝΕΔ Φλώρινας: Τραμπούκικες και ασφαλίτικες πρακτικές κατά φοιτητών και μελών της ΚΝΕ

Την ΟΝΝΕΔ Φλώ­ρι­νας καταγ­γέλ­λουν σε ανα­κοί­νω­σή τους οι Οργα­νώ­σεις Φλώ­ρι­νας της ΚΝΕ για τρα­μπού­κι­κες πρα­κτι­κές εκφο­βι­σμού ενα­ντί­ων μελών της ΚΝΕ και άλλων αγω­νι­στών φοι­τη­τών προ­κει­μέ­νου να ανα­κό­ψει οποια­δή­πο­τε προ­σπά­θεια αγω­νι­στι­κού σκιρ­τή­μα­τος και αγώ­νων στην περιοχή.

«Αφού απέ­τυ­χε μέσω εκλεγ­μέ­νου μέλους της με την ΔΑΠ να δια­λύ­σει την γενι­κή συνέ­λευ­ση του ΦΣ Νηπια­γω­γών με διά­φο­ρους τρό­πους, προ­σπά­θη­σε να εκφο­βί­σει τους φοι­τη­τές, μέλη της ΚΝΕ και άλλους αγω­νι­στές», σημειώ­νουν στην ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σαν και προσθέτουν:

«Έφτα­σε στο σημείο ο ίδιος ο πρό­ε­δρος της ΟΝΝΕΔ Φλώ­ρι­νας, που καμία σχέ­ση δεν έχει με το Πανε­πι­στή­μιο της Φλώ­ρι­νας και δεν είναι καν φοι­τη­τής, έξω από τον χώρο της Γενι­κής Συνέ­λευ­σης να κάνει φρα­στι­κές επι­θέ­σεις σε συν­δι­κα­λί­στρια φοι­τή­τρια, μέλος της ΚΝΕ.

Στη συνέ­χεια απεί­λη­σε τον πρό­ε­δρο του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου Μηχα­νο­λό­γων Μηχα­νι­κών, μέλος της ΚΝΕ, ότι “δεν θα μπο­ρέ­σει να ξανα­το­πο­τε­θε­τή­σει πανό στη σχο­λή του”. Ως απο­κο­ρύ­φω­μα αυτών των προ­σπα­θειών μαζί με άλλα μέλη της ΟΝΝΕΔ, επι­χεί­ρη­σε να ακο­λου­θή­σει με αμά­ξι τον πρό­ε­δρο του ΔΣ του ΦΣ Δημο­τι­κής Εκπαί­δευ­σης σε δρό­μους της πόλης, επί­σης μέλος της ΚΝΕ, με προ­φα­νή στό­χο να τον εκφοβίσει».

«Οι προ­σπά­θειες εκφο­βι­σμού και οι ασφα­λί­τι­κες μέθο­δοι, που ανέ­συ­ρε η ΟΝΝΕΔ από το «δοξα­σμέ­νο» παρελ­θόν της θα πέσουν στο κενό», ξεκα­θα­ρί­ζει η ΚΝΕ.

Παράλ­λη­λα, σημειώ­νει πως «δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά συμ­βαί­νουν σε μια περί­ο­δο που ο λαός και η νεο­λαία πλήτ­το­νται βάναυ­σα από την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή και ταυ­τό­χρο­να πραγ­μα­το­ποιού­νται αγω­νι­στι­κές διερ­γα­σί­ες μέσα στους ΦΣ της Φλώ­ρι­νας. «Την ίδια στιγ­μή οι φοι­τη­τές και οι οικο­γέ­νειές τους αγω­νιούν για το δύσκο­λο χει­μώ­να που έχου­με μπρο­στά μας. Τους φοβί­ζει το γεγο­νός ότι το τελευ­ταίο διά­στη­μα έχουν σηκω­θεί μεγα­λειώ­δεις αγώ­νες πανελ­λα­δι­κά, αλλά και στη πόλη της Φλώ­ρι­νας, στους οποί­ους πρω­το­στα­τούν κομμουνιστές.

Είναι βαθιά γελα­σμέ­νοι ότι με τέτοιες πρα­κτι­κές θα ανα­κό­ψουν την προ­σπά­θεια των μελών της ΚΝΕ για το ξανα­ζω­ντά­νε­μα των ΦΣ, την οργά­νω­ση της συλ­λο­γι­κής συζή­τη­σης και διεκ­δί­κη­σης μέσα σε αυτούς και συνο­λι­κά την ανα­σύ­ντα­ξη του φοι­τη­τι­κού κινή­μα­τος. Πήραν την απά­ντη­ση τους από τους ίδιους τους φοι­τη­τές μέσα στην γενι­κή συνέ­λευ­ση που εκτός των άλλων κατα­ψη­φί­στη­κε το αισχρό ψήφι­σμά τους για την ανα­ζή­τη­ση χορη­γών για φοι­τη­τι­κή λέσχη.

Οι φοι­τη­τές και οι φοι­τή­τριες τους έχουν κάνει στην άκρη. Φαί­νε­ται ότι ακό­μα το φυσά­νε και δεν κρυώ­νει καθώς μετά από δεκά­δες χρό­νια έδιω­ξαν από πρώ­τη δύνα­μη στα Πανε­πι­στή­μια την ΔΑΠ και ανέ­δει­ξαν την ΠΚΣ».

Οι Οργα­νώ­σεις Φλώ­ρι­νας της ΚΝΕ καλούν τους φοι­τη­τές και τις φοι­τή­τριες να δώσουν απά­ντη­ση στην κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή μέσα από το δυνά­μω­μα των συλ­λό­γων τους και να απο­μο­νώ­σουν και να κατα­δι­κά­σουν τέτοιου είδους ενέργειες.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο