Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Οργή Θεού οι… πυρκαγιές»: Προκαλεί το κοινό αίσθημα ο φασίστας Αμβρόσιος

Σε ένα χυδαίο, ανορ­θο­λο­γι­κό και κυρί­ως προ­σβλη­τι­κό- απέ­να­ντι στα θύμα­τα της τρα­γω­δί­ας που έπλη­ξε την Αττι­κή και τη νοη­μο­σύ­νη του κόσμου- παρα­λή­ρη­μα προ­έ­βη ο μητρο­πο­λί­της Καλα­βρύ­των Αμβρό­σιος. Σε ανάρ­τη­ση στο προ­σω­πι­κό του ιστο­λό­γιο, ο μητρο­πο­λί­της ούτε λίγο ούτε πολύ, απέ­δω­σε τον πύρι­νο όλε­θρο στην… “κατά­ρα του Θεού”!!

Σύμ­φω­να με τον- γνω­στό για τις φασι­στι­κές, χρυ­σαυ­γί­τι­κες και σκο­τα­δι­στι­κές του από­ψεις- Αμβρό­σιο, η… αθεϊα των κυβερ­νώ­ντων προ­κά­λε­σε την οργή του Θεού. 

«Σε και­ρούς απο­στα­σί­ας από τό δρό­μο του Θεού θα εκδη­λώ­νε­ται η οργή του Πανοι­κτίρ­μο­νος Θεού με διά­φο­ρα φυσι­κά κατα­στρο­φι­κά φαι­νό­με­να, όπως για παρά­δειγ­μα σει­σμοί, πεί­να, επι­δη­μί­ες και αρρώ­στεις λοι­μι­κές, αιμα­το­χυ­σί­ες, εγκλη­μα­τι­κό­της, κατα­στρο- φικές φωτιές, σύνε­φα καπνού, που θα ανε­βαί­νουν μέχρι τόν ουρα­νό!» γρά­φει μετα­ξύ άλλων στο παρα­λή­ρη­μα του ο χου­ντι­κός μητροπολίτης.

Στην συνέ­χεια, ο Αμβρό­σιος αρα­διά­ζει μια σει­ρά απο­φά­σεις της πολι­τεί­ας (θρη­σκευ­τι­κό όρκο, πρω­ϊ­νή προ­σευ­χή στα σχο­λεία, νομι­μο­ποί­η­ση γάμου ομο­φυ­λό­φυ­λων, κλπ) οι οποί­ες- όπως σημειώ­νει προ­κλη­τι­κά- επέ­φε­ραν την… «θεϊ­κή οργή». 

Ο σκο­τα­δι­σμός και η χυδαιό­τη­τα ενός δεδη­λω­μέ­νου φασί­στα σε όλο της το μεγα­λείο, να προ­κα­λεί και να προ­σβά­λει τη νοη­μο­σύ­νη ενός ολό­κλη­ρου λαού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο