Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οργή και ανατριχίλα για τη βάρβαρη καταστολή μαθητικής κινητοποίησης στη Γαλλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα παι­διά — που συμ­με­τεί­χαν σε κινη­το­ποι­ή­σεις προ­βάλ­λο­ντας τις δικές τους διεκ­δι­κή­σεις κατά των μεταρ­ρυθ­μί­σε­ων για το λύκειο- είναι στα γόνα­τα με τα χέρια πίσω από το κεφά­λι τους και να τους απα­γο­ρεύ­ε­ται να πουν έστω και μια κου­βέ­ντα. Το βίντεο απει­κο­νί­ζει την βαρ­βα­ρό­τη­τα με την οποία αντι­με­τω­πί­ζουν οι πάνο­πλοι αστυ­νο­μι­κοί μικρά παι­διά, λες και πρό­κει­ται για αιχ­μά­λω­τους πολέ­μου η μέλη καρ­τέλ ναρ­κω­τι­κών. Το περι­στα­τι­κό έλα­βε χώρα στις 6 Δεκεμ­βρί­ου και έχει προ­κα­λέ­σει θύελ­λα αντι­δρά­σε­ων για τις πρα­κτι­κές της γαλ­λι­κής αστυνομίας. 

Σε σχό­λιο του για τη βίαιη κατα­στο­λή μαθη­τι­κής κινη­το­ποί­η­σης την πόλη Μαντ-λα-Ζολί της Γαλ­λί­ας, το ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Οι εικό­νες από την γαλ­λι­κή πόλη Μαντ-λα-Ζολί που δεί­χνουν συλ­λη­φθέ­ντες μαθη­τές, ακό­μα και 12χρονους, μετά από κινη­το­ποί­η­ση, να είναι γονα­τι­σμέ­νοι ή με το πρό­σω­πο στραμ­μέ­νο στον τοί­χο και με τα χέρια στο κεφά­λι, περι­τρι­γυ­ρι­σμέ­νοι από πάνο­πλους αστυ­νο­μι­κούς λες και είναι κρα­τού­με­νοι σε κάποιο στρα­τό­πε­δο συγκέ­ντρω­σης, προ­κα­λούν οργή και ανα­τρι­χί­λα», ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­ση του το ΚΣ της ΚΝΕ. 

«Αυτές οι εικό­νες είναι ο καθρέ­φτης της ΕΕ, που όλο δήθεν “επι­στρέ­φει στις δημο­κρα­τι­κές της αξί­ες” και όλο χει­ρό­τε­ρη γίνε­ται. Απο­τυ­πώ­νουν το πραγ­μα­τι­κό πρό­σω­πο της αστι­κής δημο­κρα­τί­ας, όπου η ελευ­θε­ρία όλων στα­μα­τά εκεί που αρχί­ζει η ελευ­θε­ρία των εκμεταλλευτών.

Αυτές οι εικό­νες γίνο­νται διπλά εξορ­γι­στι­κές αν θυμη­θού­με ότι τον Σεπτέμ­βρη του 2017, ο Γάλ­λος Πρό­ε­δρος Μακρόν, εντο­λές του οποί­ου εκτε­λεί η γαλ­λι­κή αστυ­νο­μία, έβγα­ζε παρέα με τον Αλέ­ξη Τσί­πρα λόγους για τη δημο­κρα­τία με φόντο την Πνύ­κα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακό­μα τον δια­φη­μί­ζει ως αντί­πα­λο δέος στο νεο­φι­λε­λευ­θε­ρι­σμό και την ακρο­δε­ξιά στην Ευρώπη.

Το σάπιο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα και οι δια­κρα­τι­κές ενώ­σεις του, όπως η ΕΕ, εξα­σφα­λί­ζουν ελευ­θε­ρία και δημο­κρα­τία μόνο για τους λίγους, ενώ για τους εργα­ζό­με­νους και τη νεο­λαία επι­φυ­λάσ­σουν μόνο φτώ­χεια, ανερ­γία και καταστολή».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο