Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οργή στο Twitter για το σεξιστικό χιούμορ Σεφερλή στη νέα σειρά του ΑΝΤ1

Την οργή και απο­δο­κι­μα­σία εκα­το­ντά­δων χρη­στών του Twitter προ­κά­λε­σαν τα έντο­να σεξι­στι­κά — σε βαθ­μό αθλιό­τη­τας — «αστεία» που ειπώ­θη­καν στη νέα σει­ρά του Μάρ­κου Σεφερ­λή «Super Mammy» στον ΑΝΤ1.

Κακό­γου­στο χιού­μορ, μπα­γιά­τι­κα αστειά­κια περα­σμέ­νων δεκα­ε­τιών, μπό­λι­κη αμε­ρι­κα­νί­λα (ψεύ­τι­κα χει­ρο­κρο­τή­μα­τα) και κυρί­ως ανα­πα­ρα­γω­γή όλων των ομο­φο­βι­κών και σεξι­στι­κών στε­ρε­ό­τυ­πων περιεί­χε το πρώ­το επει­σό­διο της σει­ράς του Μ. Σεφερλή.

Παρά το γεγο­νός πως το χιού­μορ του Μάρ­κου Σεφερ­λή είναι εδώ και χρό­νια γνω­στό, οι χρή­στες του Twitter δεν το άφη­σαν να περά­σει απα­ρα­τή­ρη­το, με ορι­σμέ­νους να καλούν μέχρι και σε παρέμ­βα­ση του ΕΣΡ λέγο­ντας πως το περιε­χό­με­νό του όχι μόνο δεν ται­ριά­ζει στην επο­χή, αλλά προ­σβά­λει μερί­δα του πληθυσμού.

Τα «αστεία» του για τους ομο­φυ­λό­φι­λους, καθώς και ο τρό­πος που παρου­σιά­ζε­ται η γυναί­κα στη σει­ρά, είχαν ως απο­τέ­λε­σμα το hashtag #SuperMammy να γίνει πρώ­το trend στο Twitter και μερι­κοί χρή­στες του δια­δι­κτύ­ου να χρεια­στεί να παρα­θέ­σουν κάποια «αστεία» για να απο­δεί­ξουν τι ακού­γε­ται σε μία εκπο­μπή prime time.

Η ατά­κα πάντως που εξόρ­γι­σε περισ­σό­τε­ρο απ’ όλα τους χρή­στες ήταν η εξής: «Είδα στο δρό­μο έναν βια­στή, έτρε­χα, έτρε­χα, αλλά δεν τον πρό­λα­βα». Χοντρο­κομ­μέ­νο και χυδαίο «χιού­μορ» ενά­ντια στα θύμα­τα βια­σμού, ιδιαί­τε­ρα σε μια περί­ο­δο αύξη­σης των γυναι­κο­κτο­νιών και της έμφυ­λης βίας.

Και το δικό μας σχό­λιο, όταν πριν από ημέ­ρες είδα­με το τρέι­λερ της σειράς:

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο