Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οργή των Ρομά για δολοφονία του 20χρονου στο Πέραμα: «Ήταν ρατσιστικό έγκλημα μίσους»

Πατέ­ρας δύο παι­διών και ενός τρί­του, το οποίο κυο­φο­ρεί η χήρα του και ποτέ δεν θα γνω­ρί­σει, ήταν ο 20χρονος Ρομά που έχα­σε την ζωή του από τα πυρά των αστυ­νο­μι­κών, στην κατα­δί­ω­ξη στο Πέραμα. 

Μητέρα τραυματία: δεν με αφήνουν να τον δω

Η μητέ­ρα του τραυ­μα­τία, που ήταν κου­νιά­δος του 20χρονου Ρομά που σκο­τώ­θη­κε από τις σφαί­ρες των αστυ­νο­μι­κών, κατήγ­γει­λε ότι δεν μπο­ρεί να επι­σκε­φθεί τον γιό της, ενώ λέει πως, ενώ η αρχι­κή ενη­μέ­ρω­ση ανέ­φε­ρε για τραυ­μα­τι­σμό του από μία σφαί­ρα στο χέρι, νεό­τε­ρη ενη­μέ­ρω­ση κάνει λόγο για τραυ­μα­τι­σμό του από τρεις σφαί­ρες στην κοι­λιά.

Πάντζος: ήταν ρατσιστικό έγκλημα μίσους

Ο Πρό­ε­δρος της Κοι­νό­τη­τας των Ρομά, Βασί­λης Πάν­τζος, είπε ότι «υπάρ­χει οδύ­νη και οργή. Ζητά­με δικαί­ω­ση σε ένα κρά­τος δικαί­ου. Ήταν ένα έγκλη­μα μίσους, από όσο είδα­με και από τα βίντεο που έχουν αναρ­τη­θεί στο διαδίκτυο».

Προ­σέ­θε­σε ότι «πρέ­πει να γίνει έρευ­να και να υπάρ­ξει παρα­δειγ­μα­τι­κή τιμω­ρία, για­τί κανείς δεν έχει δικαί­ω­μα να αφαι­ρέ­σει μια ανθρώ­πι­νη ζωή. Έρι­ξαν πάρα πολ­λές σφαί­ρες. Δεν μπο­ρού­σαν να ρίξουν στα λάστι­χα του αυτο­κι­νή­του; Φαί­νε­ται η οργή και το μίσος των αστυ­νο­μι­κών, από τον αριθ­μό των σφαι­ρών που έρι­ξαν. Είναι ρατσι­στι­κό έγκλη­μα. Από θαύ­μα έζη­σαν και τα άλλα δύο παι­διά που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο».

«Να πάει στην φυλα­κή, εκεί να σαπί­σει ο δολοφόνος»

Η κάμε­ρα της εκπο­μπής «Πρω­ι­νοί Τύποι» του ΑΝΤ1 βρέ­θη­κε το πρωί της Κυρια­κής στον καταυ­λι­σμό των Ρομά στον Ασπρό­πυρ­γο, όπου δια­μέ­νει η οικο­γέ­νεια του θύμα­τος, αλλά και των δύο συνε­πι­βα­τών του, στο κλεμ­μέ­νο αμά­ξι που κατα­δί­ω­ξαν οι αστυνομικοί.

Ο πατέ­ρας του νεκρού δήλω­σε σήμε­ρα στον ΑΝΤ1, «Θέλω μια Δικαιο­σύ­νη από το Κρά­τος. Δεν ήταν αστυ­νο­μι­κοί αυτοί που κυνη­γή­σαν τα παι­διά; Τι πήρα­νε; Ένα αυτο­κι­νη­τά­κι πήρα­νε. Τι ήταν; Εγκλη­μα­τί­ες ήταν; Θέλω μια Δικαιο­σύ­νη από τον νόμο. Δεν μπο­ρού­σαν να τους σκί­σουν τα λάστι­χα, δεν μπο­ρού­σαν να κάνουν κάτι να τον τραυ­μα­τί­σουν, δεν μπο­ρού­σαν να τον συλλάβουν;».

Στον καταυ­λι­σμό, στους Ρομά υπάρ­χει οδύ­νη και οργή για το θάνα­το του 20χρονου. Μέλη της οικο­γέ­νειας, όπως η χήρα, η μητέ­ρα και η αδελ­φή του, αλλά και φίλοι του νεκρού, σε κατά­στα­ση οργής ζητούν χαρα­κτη­ρι­στι­κά «να πάει στην φυλα­κή, εκεί να σαπί­σει ο δολοφόνος».

 

vivlio mpelogiannis

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο