Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οργανώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ: «Αποχαιρετούν» με θλίψη τον σ. Νίκο Σίμο

Η Επι­τρο­πή Περιο­χής της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ απο­χαι­ρε­τά με μεγά­λη θλί­ψη και οδύ­νη τον πολυα­γα­πη­μέ­νο σύντρο­φο Νίκο Σίμο, ο οποί­ος «έφυ­γε» από τη ζωή ξαφ­νι­κά το Σάβ­βα­το 29 Γενάρη.

Στην ανα­κοί­νω­σή της αναφέρει:

«Ο σύντρο­φος Νίκος ήταν ένας μαχη­τής της ζωής και του Κόμ­μα­τος. Ακού­ρα­στος και χαμο­γε­λα­στός πάντα! Έτσι πάλε­ψε με τις μεγά­λες δυσκο­λί­ες που προ­κύ­ψαν από το σοβα­ρό πρό­βλη­μα υγεί­ας που αντι­με­τώ­πι­ζε, ασυμ­βί­βα­στα και ανυ­πο­χώ­ρη­τα, συμ­βάλ­λο­ντας με όλο του το “είναι” στην υπό­θε­ση του Κόμματος.

Γεν­νή­θη­κε και μεγά­λω­σε στο Μετα­ξο­χώ­ρι Αγιάς. Από μικρός μαθη­τής 14χρονών που οργα­νώ­θη­κε στην ΚΝΕ, στην Αγιά Λάρι­σας, πρω­το­στά­τη­σε στους αγώ­νες του μαθη­τι­κού κινή­μα­τος της περιό­δου και είχε συμ­βο­λή στο δυνά­μω­μα της οργά­νω­σης της ΚΝΕ στην Ύπαι­θρο της Λάρι­σας, στην οποία υπήρ­ξε στέ­λε­χος μέχρι να περά­σει στη σχο­λή του. Σπού­δα­σε και απο­φοί­τη­σε από το ΤΕΙ Σερ­ρών, στο τμή­μα Λογιστικής.

Το 2003 έγι­νε μέλος του Κόμ­μα­τος. Είχε μεγά­λη συμ­βο­λή στη δρά­ση της οργά­νω­σης στη σχο­λή του και όχι μόνο, ανα­λαμ­βά­νο­ντας αρκε­τές υπεύ­θυ­νες χρε­ώ­σεις ως μέλος του Γρα­φεί­ου Περιο­χής και του Συμ­βου­λί­ου Περιο­χής Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας της ΚΝΕ. Έτσι συνέ­χι­σε και ως μέλος της ΤΕ Βιο­μη­χα­νί­ας της ΟΠ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ. Με δύνα­μη αντι­με­τώ­πι­σε και το μεγά­λο πρό­βλη­μα υγεί­ας που προ­έ­κυ­ψε στην πορεία της ζωής του.

Το 2014 μετα­κό­μι­σε στον Πει­ραιά, στο Κερα­τσί­νι, ανα­λαμ­βά­νο­ντας, όλα αυτά τα χρό­νια, ευθύ­νες ως μέλος του γρα­φεί­ου της ΚΟΒ Αμφιά­λης. Οι σύντρο­φοί του στην ΚΟΒ του, δεν θα ξεχά­σουν ποτέ τον παλ­μό, την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και τη αισιο­δο­ξία που τους γέμι­ζε ο σύντρο­φος Νίκος, όταν έπαιρ­νε το λόγο στην Γενι­κή Συνέ­λευ­ση, σε κάποια σύσκε­ψη ή όταν πρω­το­στα­τού­σε στη δρά­ση του Κόμματος.

Με την ίδια ενερ­γη­τι­κό­τη­τα πάλε­ψε μέσα από της γραμ­μές του ανα­πη­ρι­κού κινή­μα­τος, ως επι­κε­φα­λής των νεφρο­πα­θών, μέλος της γραμ­μα­τεί­ας της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Αναπήρων.

Σύντρο­φε Νίκο, καλό ταξί­δι! Θα μας λεί­ψουν πολύ το χαμό­γε­λο, η δυνα­μι­κή φωνή σου, η λεβε­ντιά σου.

Εκφρά­ζου­με τα βαθύ­τα­τα και θερ­μά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια, στη μητέ­ρα σου Μαρία, στον πατέ­ρα σου Πέτρο, στην αδελ­φή σου Δέσποι­να, στους οικεί­ους σου καθώς και στη συντρό­φισ­σά σου στη ζωή, Δέσποι­να Μαστρο­λέ­ων, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ».

Η πολι­τι­κή κηδεία του συντρό­φου θα γίνει την Τρί­τη 1 Φλε­βά­ρη, στις 12 μ. στην Αγιά της Λάρι­σας, στο κτή­ριο της Χρυσαλίδας.

Για τη μετα­κί­νη­ση για την κηδεία, η ΚΟ Πει­ραιά του ΚΚΕ προ­γραμ­μα­τί­ζει πούλ­μαν, που θα ανα­χω­ρή­σουν στις 5:30 το πρωί από την πλα­τεία Λαού στο Κερατσίνι.

Τα συλ­λυ­πη­τή­ριά τους εκφρά­ζουν επί­σης η Επι­τρο­πή Περιο­χής Θεσ­σα­λί­ας του ΚΚΕ και η Επι­τρο­πή Περιο­χής Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

Η ΤΕ Πει­ραιά του ΚΚΕ, η ΤΟ Τηλε­πι­κοι­νω­νιών και Πλη­ρο­φο­ρι­κής της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ και η Οργά­νω­ση Τηλε­πι­κοι­νω­νιών — Πλη­ρο­φο­ρι­κής Αττι­κής της ΚΝΕ, εκφρά­ζουν τη θλί­ψη τους για τον πρό­ω­ρο θάνα­το του συντρό­φου, Νίκου Σίμου και τα θερ­μά τους συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νειά του και τη σύντρο­φό του Δέσποι­να Μαστρολέων.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο