Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία: Δεν αποκλείει γενίκευση του πολέμου Κινέζος στρατιωτικός ειδικός

Η παρά­τα­ση των εχθρο­πρα­ξιών στην Ουκρα­νία θα μπο­ρού­σε να οδη­γή­σει σε εξαι­ρε­τι­κά αρνη­τι­κές συνέ­πειες και να προ­κα­λέ­σει πόλε­μο σε ολό­κλη­ρη την Ευρώ­πη, δήλω­σε την Τετάρ­τη ο Κινέ­ζος στρα­τιω­τι­κός ειδι­κός Σονγκ Ζονγκπίνγκ.

«Η Ρωσία έχει ξεκα­θα­ρί­σει κατη­γο­ρη­μα­τι­κά ότι δεν μπο­ρεί να χάσει. Εάν και οι δύο πλευ­ρές συνε­χί­σουν να είναι σκλη­ρές, οι μάχες θα μπο­ρού­σαν να εκτυ­λι­χτούν σε όλη την Ευρώ­πη, κάτι που θα ήταν μια τερά­στια κατα­στρο­φή για όλα τα ευρω­παϊ­κά κρά­τη, καθώς και για ολό­κλη­ρο τον κόσμο», ανέφε­ρε στην κινε­ζι­κή εφη­με­ρί­δα «Global Times».

Σύμ­φω­να με τον Σονγκ Ζον­γκ­πίνγκ, οι ΗΠΑ «στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα μετέ­τρε­ψαν την Ουκρα­νία σε κρά­τος-μέλος του ΝΑΤΟ». «Σε τελι­κή ανά­λυ­ση, ποτέ άλλο­τε κανέ­να μέλος της συμ­μα­χί­ας δεν είχε λάβει τόση υπο­στή­ρι­ξη από τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες, ειδι­κά όσον αφο­ρά τα όπλα» ανέφερε.

Ο συνά­δελ­φός του Ζανγκ Χονγκ, ειδι­κός σε μελέ­τες της Ανα­το­λι­κής Ευρώ­πης από την Κινε­ζι­κή Ακα­δη­μία Κοι­νω­νι­κών Επι­στη­μών, είπε ότι το Κίε­βο «προ­σπα­θεί να παρα­σύ­ρει τη Μόσχα σε έναν μακρύ πόλε­μο για να εξα­ντλή­σει την οικο­νο­μι­κή και στρα­τιω­τι­κή ισχύ της Ρωσί­ας». Σύμ­φω­να με τον ίδιο, η Ουκρα­νία ελπί­ζει έτσι ότι στο τέλος η Ρωσία θα ανα­γκα­στεί να απο­σύ­ρει τα στρα­τεύ­μα­τά της. Είπε ότι ένας παρα­τε­τα­μέ­νος πόλε­μος στην Ουκρα­νία απει­λεί να οδη­γή­σει σε «ασύλ­λη­πτες συνέ­πειες», σημειώ­νο­ντας επί­σης την πιθα­νό­τη­τα χρή­σης πυρη­νι­κών όπλων.

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο