Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία: Εντολές για ευνουχισμούς ρώσων αιχμαλώτων και ναζιστικά παραληρήματα από τηλεοράσεως (ΒΙΝΤΕΟ)

Η βαρ­βα­ρό­τη­τα του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου στην Ουκρα­νία δεν έχει τέλος, με νέες πλη­ρο­φο­ρί­ες που απο­τυ­πώ­νουν την αγριό­τη­τα τόσο των ρωσι­κών, όσο και των ουκρα­νι­κών δυνά­με­ων, να βλέ­πουν διαρ­κώς το φως της δημοσιότητας.

Σύμ­φω­να με το ρωσι­κά αλλά και αγγλό­φω­να μέσα, κατά την διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξής του στο ουκρα­νι­κό τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο «Ukraina 24», ο επι­κε­φα­λής μιας κινη­τής νοσο­κο­μεια­κής μονά­δας της ανα­το­λι­κής Ουκρα­νί­ας, έχει δώσει δια­τα­γές για τον ευνου­χι­σμό των αιχ­μά­λω­των ρώσων στρατιωτών.

«Πάντα ήμουν ανθρω­πι­στής και έλε­γα ότι ένας τραυ­μα­τι­σμέ­νος άνθρω­πος δεν είναι εχθρός, αλλά ασθε­νής», ισχυ­ρί­στη­κε ο Γκε­νά­ντι Ντρου­ζέν­κο. «Όμως τώρα έδω­σα πολύ σαφείς εντο­λές να ευνου­χί­ζο­νται όλοι οι αιχ­μά­λω­τοι Ρώσοι για­τί είναι κατσα­ρί­δες και όχι άνθρωποι».

Αν και δικη­γό­ρος στο επάγ­γελ­μα ο Ντρου­ζέν­κο ασχο­λεί­ται τα τελευ­ταία χρό­νια με τις ιατρι­κές υπη­ρε­σί­ες και με το ξεκί­νη­μα της ρωσι­κής εισβο­λής ηγή­θη­κε του στη­σί­μα­τος κινη­τής νοσο­κο­μεια­κής μονά­δας κοντά στην ανα­το­λι­κή Ουκρα­νία. Ο ίδιος, παλαιό­τε­ρα, είχε φιλο­ξε­νη­θεί σε εκπο­μπή του CNN με τον γνω­στό δημο­σιο­γρά­φο Φαρίντ Ζακά­ρια ο οποί­ος μάλι­στα του είχε πλέ­ξει το εγκώμιο.

Το όνο­μα του Γκ. Ντρου­ζέν­κο βρί­σκε­ται ήδη στην λίστα των κατα­ζη­τού­με­νων από τις ρωσι­κές αρχές και σε περί­πτω­ση που συλ­λη­φθεί θα οδη­γη­θεί ενώ­πιον της δικαιοσύνης.

«Σκοτώστε τα παιδιά των ρώσων»!

Σοκ είχε προ­κα­λέ­σει το παρα­λή­ρη­μα του ουκρα­νού παρου­σια­στή Φαχρου­ντίν Σαραφ­μάλ, κατά την διάρ­κεια τηλε­ο­πτι­κής εκπο­μπής στο κανά­λι «24», στις 13 Μάρτη.

Σύμ­φω­να με ρωσι­κά μέσα, ο Σαραφ­μάλ εμφα­νί­στη­κε σε εκπο­μπή δεί­χνο­ντας την φωτο­γρα­φία του «αρχι­τέ­κτο­να» του Εβραι­κού Ολο­καυ­τώ­μα­τος, του Ναζί Άντολφ Άιχ­μαν και λέγο­ντας, μετα­ξύ άλλων, τα εξής φρικιαστικά:

«Αφού στη Ρωσία ήδη μας απο­κα­λούν ναζί και φασί­στες, τότε και γω παίρ­νω το δικαί­ω­μα να επι­κα­λε­στώ τα λόγια του Άντολφ Άιχ­μαν που είχε πει ότι για να κατα­στρέ­ψεις ενα έθνος, πρέ­πει να σκο­τώ­σεις τα παι­διά του. Διό­τι εάν σκο­τώ­σεις μόνο τους ενή­λι­κες, τα παι­διά θα μεγα­λώ­σουν και θα πάρουν εκδί­κη­ση. Εάν σκο­τώ­σεις τα παι­διά, δεν θα μεγα­λώ­σουν ποτέ και το έθνος θα αφανιστεί».

Όπως σημεί­ω­σε ο Φ. Σαραφ­μάλ ο ουκρα­νι­κός στρα­τός δεν επι­τρέ­πε­ται να προ­βεί σε τέτοιες ενέρ­γειες μιας και «οι διε­θνείς συν­θή­κες, η Γενεύη, απα­γο­ρεύ­ουν κάτι τέτοιο».

«Όμως εγώ δεν είμαι στρα­τιώ­της. Και εάν έχω την ευκαι­ρία να πάρω εκδί­κη­ση από τους ρώσους, θα το κάνω σύμ­φω­να με το δόγ­μα του Άιχ­μαν. Θα κάνω τα πάντα ώστε ούτε εσείς, ούτε τα παι­διά σας να ζήσε­τε σ’ αυτή τη γη».

Πηγές: RTDe, HispanTV, Mirror.co.uk

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο