Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία: Η γιαγιά με το καλάσνικοφ — Νεοναζί αναλαμβάνουν την στρατιωτική εκπαίδευση πολιτών!

Tον γύρο του δια­δι­κτύ­ου κάνει από χθες μια φωτο­γρα­φία που απει­κο­νί­ζει μια ηλι­κιω­μέ­νη από την Ουκρα­νία να εκπαι­δεύ­ε­ται για να αντι­με­τω­πί­σει μια ενδε­χό­με­νη επί­θε­ση της Ρωσίας.

Την εικό­να δημο­σί­ευ­σε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης ο δημο­σιο­γρά­φος Ρίτσαρντ Ένγκελ του NBC News. Η 79χρονη γυναί­κα που ονο­μά­ζε­ται Βαλε­ντί­να Κον­στα­ντι­νόφ­σκα φαί­νε­ται στη φωτο­γρα­φία να εκπαι­δεύ­ε­ται στην σκο­πο­βο­λή με ένα καλάσ­νι­κοφ στο χέρι.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες του Russia Today, η εν λόγω «εκπαί­δευ­ση πολι­τών» με τα καλάσ­νι­κοφ που έλα­βε χώρα στην Μαριού­πο­λη διορ­γα­νώ­θη­κε από την φασι­στι­κή ουκρα­νι­κή οργά­νω­ση «Τάγ­μα Αζόφ» (Azov Battalion) με στό­χο να ανα­πα­ρα­χθεί στα ΜΜΕ και τα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύωσης.

Η εν λόγω ακρο­δε­ξιά οργά­νω­ση είχε επι­ση­μά­νει πως «θα πολε­μού­σε μέχρι τελευ­ταί­ας ρανί­δας αίμα­τος» εάν η Ρωσία επι­τε­θεί στην Ουκρα­νία και δεν διστά­ζει να φιγου­ρά­ρει με φασι­στι­κά εμβλή­μα­τα, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του Wolfsangel στις στο­λές τους, που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε στη ναζι­στι­κή Γερ­μα­νία και έκτο­τε οικειο­ποι­ή­θη­κε από τους νεο­να­ζί στην Ευρώ­πη και τις ΗΠΑ.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο