Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία: Οδηγίες από το… BBC για την χρήση μολότοφ κατά ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων!

Είστε πρω­τά­ρης στον πόλε­μο; Δεν ξέρε­τε που πρέ­πει να ρίξε­τε την μολό­τοφ όταν έρθουν οι ρώσοι; Κανέ­να πρό­βλη­μα. Το… BBC είναι εδώ, μέσω του αντα­πο­κρι­τή του στο Κίε­βο, να σας δεί­ξει όσα πρέ­πει να ξέρετε.

Ακού­γε­ται κωμι­κό, όμως είναι αλή­θεια. Ο αντα­πο­κρι­τής του βρε­τα­νι­κού τηλε­ο­πτι­κού δικτύ­ου BBC στο Κίε­βο Τζέ­ρε­μι Μπό­ου­εν (επί δεκα­ε­τί­ες πολε­μι­κός αντα­πο­κρι­τής με μεγά­λη εμπει­ρία) δημο­σί­ευ­σε στο λογα­ρια­σμό του στο Twitter φυλ­λά­διο που κυκλο­φο­ρεί στην Ουκρα­νία με οδη­γί­ες για τα… αδύ­να­μα σημεία των ρωσι­κών στρα­τιω­τι­κών οχη­μά­των που μπο­ρούν να γίνουν στό­χος αυτο­σχέ­διων μολότοφ.

Το εν λόγω εγχει­ρί­διο απευ­θύ­νε­ται σε εθε­λο­ντές και όσους είναι πρό­θυ­μοι να πολε­μή­σουν τους ρώσους σε ένα ιδιό­τυ­πο αντάρ­τι­κο πόλης, δίνο­ντας οδη­γί­ες για το που πρέ­πει να πετιού­νται οι μολό­τοφ προ­κει­μέ­νου να προ­κα­λέ­σουν τη μέγι­στη δυνα­τή ζημιά σε τεθω­ρα­κι­σμέ­να και άλλα στρα­τιω­τι­κά οχήματα.

Μπο­ρεί μεν να έπε­σε «μαύ­ρο» στην προ­πα­γάν­δα των ρώσι­κων μέσων, αλλά το διά­ση­μο και έγκυ­ρο BBC μπο­ρεί ελεύ­θε­ρα να προ­πα­γαν­δί­ζει πολε­μι­κές πρα­κτι­κές μέσω των αντα­πο­κρι­τών του. Κάτι, βέβαια, που ουδέ­πο­τε το έπρα­ξε σε άλλες περι­πτώ­σεις, όπως στην Συρία, στην Παλαι­στί­νη, το Ιράκ, κλπ.

Γνω­στές οι επι­λε­κτι­κές «ευαι­σθη­σί­ες» του βρε­τα­νι­κού δικτύ­ου και εν γένει των μεγά­λων διε­θνών ΜΜΕ.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο