Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία: Περίπου 260 μέλη του τάγματος Azov έφυγαν από το Azovstal

Πάνω από 260 ουκρα­νοί μέλη του ναζι­στι­κού τάγ­μα­τος Azov, ανά­με­σά τους 53 τραυ­μα­τί­ες,  που ήταν οχυ­ρω­μέ­νοι στο εργο­στά­σιο της χαλυ­βουρ­γί­ας Αζοφ­στάλ στη Μαριού­πο­λη παραδόθηκαν.

Οι τραυ­μα­τί­ες μετα­φέρ­θη­καν σε ιατρι­κό κέντρο στη Νοβο­α­ζόφσκ, ανέ­φε­ραν οι ουκρα­νοί επι­τε­λείς. Άλλοι 211 μετα­φέρ­θη­καν στο χωριό Ολε­νίφ­κα, που ελέγ­χε­ται από τις ρωσι­κές δυνά­μεις, και πρό­κει­ται να επι­στρέ­ψουν σε περιο­χές ελεγ­χό­με­νες από το ουκρα­νι­κό κρά­τος αργό­τε­ρα, στο πλαί­σιο ανταλ­λα­γών κρα­του­μέ­νων, διευ­κρί­νι­σε η Χάνα Μάλιαρ, η υφυ­πουρ­γός Άμυ­νας της Ουκρα­νί­ας. Οι προ­σπά­θειες να απο­μα­κρυν­θούν από τις αχα­νείς εγκα­τα­στά­σεις της χαλυ­βουρ­γί­ας Αζοφ­στάλ οι ενα­πο­μεί­να­ντες ουκρα­νοί στρα­τιω­τι­κοί συνε­χί­ζο­νται, πάντα το ουκρα­νι­κό επιτελείο.

«Οι δρα­στη­ριό­τη­τες για τη διά­σω­ση των υπε­ρα­σπι­στών που απο­μέ­νουν (…) συνε­χί­ζο­νται», κατά το ουκρα­νι­κό επιτελείο.

Την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα, οι ουκρα­νι­κές αρχές έλε­γαν ότι πάνω από 1.000 ουκρα­νοί στρα­τιω­τι­κοί, ανά­με­σά τους 600 τραυ­μα­τί­ες, σύμ­φω­να με έναν από τους διοι­κη­τές τους, απέ­με­ναν στον τελευ­ταίο θύλα­κα αντί­στα­σης στη Μαριού­πο­λη. Ανά­με­σά τους πολ­λοί μισθο­φό­ροι και ξένοι στρατιωτικοί.

Εκρήξεις στη Λβιβ

Σει­ρά εκρή­ξε­ων ακού­στη­κε σήμε­ρα στη Λβιβ, μεγά­λη πόλη της δυτι­κής Ουκρα­νί­ας, δια­πί­στω­σε δημο­σιο­γρά­φος του πρα­κτο­ρεί­ου ειδή­σε­ων Ρόιτερς.

Δεν είναι ακό­μη γνω­στό εάν υπάρ­χουν απώ­λειες εξαι­τί­ας των αλλε­πάλ­λη­λων εκρή­ξε­ων, που άρχι­σαν λίγο μετά τη 01:00 (τοπι­κή ώρα και ώρα Ελλά­δας). Πλη­ρο­φο­ρί­ες ουκρα­νι­κών ΜΜΕ κάνουν λόγο για οκτώ ως δέκα πλήγματα.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο