Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία: Περισσότεροι από 40 στρατιώτες και γύρω στους δέκα άμαχοι έχουν σκοτωθεί, όπως και 50 “Ρώσοι κατακτητές”

Ρωσι­κά στρα­τεύ­μα­τα εισήλ­θαν στην Ουκρα­νία από τη Ρωσία και τη Λευ­κο­ρω­σία σήμε­ρα το πρωί, ανα­κοί­νω­σε το Κιε­βο, με την ουκρα­νι­κή προ­ε­δρία να ανα­κοι­νώ­νει ότι περισ­σό­τε­ροι από 40 Ουκρα­νοί στρα­τιώ­τες και γύρω στους δέκα πολί­τες έχουν σκο­τω­θεί μέχρι στιγ­μής, όπως και σχε­δόν «50 Ρώσοι κατα­κτη­τές».

«Γνω­ρί­ζω ότι περισ­σό­τε­ροι από 40 Ουκρα­νοί στρα­τιώ­τες έχουν σκο­τω­θεί και πολ­λές δεκά­δες τραυ­μα­τι­στεί και γίνε­ται λόγος για γύρω στους δέκα νεκρούς αμά­χους» σε όλη τη χώρα, δήλω­σε ο Ολέ­ξιι Αρε­στό­βιτς, σύμ­βου­λος του Ουκρα­νού προ­έ­δρου Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι. Οι απώ­λειες αυτές προ­κλή­θη­καν από αερο­πο­ρι­κές επι­δρο­μές και βομ­βαρ­δι­σμούς, εξήγησε.

Νωρί­τε­ρα σήμε­ρα η ουκρα­νι­κή συνο­ριο­φρου­ρά είχε ανα­κοι­νώ­σε ότι «ρωσι­κά στρα­τιω­τι­κά οχή­μα­τα, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νων τεθω­ρα­κι­σμέ­νων, παρα­βί­α­σαν τα σύνο­ρα στις επαρ­χί­ες Τσερ­νι­χίβ (στον βορ­ρά, στη μεθό­ριο με τη Λευ­κο­ρω­σία), στο Σού­μι (βορειο­α­να­το­λι­κά), το Λου­χάνσκ και το Χάρ­κο­βο (ανα­το­λι­κά) από το σημείο περά­σμα­τος μετα­ξύ της χερ­σο­νή­σου (της Κρι­μαί­ας) και της ηπει­ρω­τι­κής Ουκρανίας».

Σύμ­φω­να με την ίδια πηγή, «οι περισ­σό­τε­ρες μονά­δες των συνο­ριο­φρου­ρών δέχθη­καν πυρά στις ίδιες επαρχίες».

Παράλ­λη­λα η συνο­ριο­φρου­ρά δημο­σί­ευ­σε ένα βίντεο στο οποίο φαί­νο­νται ρωσι­κά στρα­τιω­τι­κά οχή­μα­τα τα οποία έχουν πάνω τους το γράμ­μα «Ζ» να περ­νούν από ένα σημείο ελέγ­χου μετα­ξύ της χερ­σο­νή­σου της Κρι­μαί­ας και της ηπει­ρω­τι­κής Ουκρανίας.

«Οι ουκρα­νι­κές δυνά­μεις δίνουν σκλη­ρές μάχες. Ο στρα­τός υπέ­στη μεγά­λες απώ­λειες, οι οποί­ες θα γίνουν ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρες», δήλω­σε ο Ζελένσκι.

Σφο­δρές συγκρού­σεις έχουν ανα­φερ­θεί σε πολ­λές περιο­χές της χώρας.

Εξάλ­λου ο στρα­τός της Ουκρα­νί­ας ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι έχει σκο­τώ­σει σχε­δόν 50 «Ρώσους κατα­κτη­τές» στην επαρ­χία Λου­χάνσκ, στο ανα­το­λι­κό τμή­μα της χώρας, έχει καταρ­ρί­ψει συνο­λι­κά έξι ρωσι­κά πολε­μι­κά αερο­σκά­φη στην ίδια περιο­χή και έχει κατα­στρέ­ψει τέσ­σε­ρα ρωσι­κά τανκς σε έναν δρό­μο κοντά στο Χάρκοβο.

«Στις 24 Φεβρουα­ρί­ου εξου­δε­τε­ρώ­θη­καν σχε­δόν 50 Ρώσοι κατα­κτη­τές κοντά στην πόλη Στσά­στια», στην ανα­το­λι­κή Ουκρα­νία, ανέ­φε­ρε το γενι­κό επι­τε­λείο στρα­τού σε ανα­κοί­νω­σή του.

Η Ουκρα­νία χρη­σι­μο­ποιεί τον όρο «Ρώσοι κατα­κτη­τές» τόσο για τους Ρώσους στρα­τιώ­τες όσο και τους φιλο­ρώ­σους αυτο­νο­μι­στές αντάρ­τες στα ανατολικά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο