Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία-Ρωσία: Αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεχιστούν οι συνομιλίες

Τη Δευ­τέ­ρα, μέσω τηλε­διά­σκε­ψης, θα λάβει χώρα ο τέταρ­τος γύρος συνο­μι­λιών μετα­ξύ Μόσχας και Κιέ­βου, ενώ οι μάχες στα ουκρα­νι­κά εδά­φη μαί­νο­νται για 18η συνε­χή ημέ­ρα με τη Ρωσία να περι­κυ­κλώ­νει πόλεις – κλει­διά και να βρί­σκε­ται μια ανά­σα από την ουκρα­νι­κή πρωτεύουσα.

Την συνέ­χι­ση των συνο­μι­λιών μετα­ξύ των δυο χωρών επι­βε­βαί­ω­σε ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ, σύμ­φω­να με το ρωσι­κό πρα­κτο­ρείο Tass.

Ο Πεσκόφ προ­έ­βη στις δηλώ­σεις αυτές αφό­του ο σύμ­βου­λος της ουκρα­νι­κής προ­ε­δρί­ας Ολέ­ξι Αρέ­στο­βιτς υπο­στή­ρι­ξε ότι οι δύο πλευ­ρές πραγ­μα­το­ποιούν συνο­μι­λί­ες σήμε­ρα, εστιά­ζο­ντας κυρί­ως στην κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί στη Μαριούπολη.

Σύμ­φω­να με όσα είπε ο Αρέ­στο­βιτς η Ουκρα­νία έχει ανα­πτύ­ξει αρκε­τά στρα­τεύ­μα­τα στη Μαριού­πο­λη ώστε να μην κατα­λη­φθεί από τις ρωσι­κές δυνά­μεις που την έχουν περικυκλώσει.

Παρά την απο­τυ­χία της συνά­ντη­σης των ΥΠΕΞ στην Αττά­λεια, τα τελευ­ταία 24ωρα οι δύο πλευ­ρές κάνουν λόγο για μικρή πρό­ο­δο στις συνο­μι­λί­ες των δύο πλευ­ρών, η οποία ενδέ­χε­ται να ανοί­ξει το δρό­μο για συνά­ντη­ση Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν και Βολο­ντί­μιρ Ζελέσν­κι, που απο­τε­λεί και το μεγά­λο στοί­χη­μα των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων σε αυτή τη φάση.

«Κανείς δεν απο­κλεί­ει το ενδε­χό­με­νο συνά­ντη­σης μετα­ξύ Πού­τιν και Ζελέν­σκι. Θεω­ρη­τι­κά, είναι πράγ­μα­τι πιθα­νό» είπε ο Πεσκόφ.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο