Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία: Συνελήφθησαν δύο στελέχη της Κομμουνιστικής Νεολαίας — Κινδυνεύουν να δολοφονηθούν

Την σύλ­λη­ψη του Α’ Γραμ­μα­τέα της Λενι­νι­στι­κής Κομ­μου­νι­στι­κής Ένω­σης Νεο­λαί­ας της Ουκρα­νί­ας, Μιχα­ήλ Κονό­νο­βιτς και του αδελ­φού του Αλε­ξά­ντερ, από το αντι­λαϊ­κό καθε­στώς της Ουκρα­νί­ας, καταγ­γέλ­λει σε σημε­ρι­νή ανα­κοί­νω­σή της η Παγκό­σμια Ομο­σπον­δία Δημο­κρα­τι­κών Νεο­λαιών. Οι αντι­δρα­στι­κές αρχές της Ουκρα­νί­ας τους έχουν απευ­θύ­νει κατη­γο­ρί­ες για κατα­σκο­πεία και «είναι πιθα­νό να δολο­φο­νη­θούν μέσα στις επό­με­νες ώρες» σημειώ­νει η ΠΟΔΝ, για τα δύο στε­λέ­χη της Νεο­λαί­ας του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ουκρανίας.

Σε επι­κοι­νω­νία που είχε η Επι­τρο­πή Διε­θνών Σχέ­σε­ων του ΚΣ της ΚΝΕ, με οργα­νώ­σεις — μέλη της ΠΟΔΝ, τονί­στη­κε η ανά­γκη να κατα­δι­κα­στεί η σύλ­λη­ψη των δύο Ουκρα­νών κομ­μου­νι­στών, να απαι­τη­θεί η άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­σή τους. Να ενη­με­ρω­θούν πλα­τιά οι νέοι και οι νέες διε­θνώς για τις διώ­ξεις αυτές.

Να κατα­δι­κα­στεί ο αντι­κομ­μου­νι­σμός, η επι­βο­λή του ως επί­ση­μη ιδε­ο­λο­γία στην Ουκρα­νία, οι εγκλη­μα­τι­κές διώ­ξεις ενά­ντια σε κομ­μου­νι­στές και άλλους αγω­νι­στές που αντι­τάσ­σο­νται σε αυτή την κατά­στα­ση που οξύ­νε­ται, ιδιαί­τε­ρα σήμε­ρα σε συν­θή­κες ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου στην Ουκρανία.

Πηγή: 902.gr

Στοι­χεία επι­κοι­νω­νί­ας της πρε­σβεί­ας της Ουκρα­νί­ας στην Αθή­να: Τηλ 2106800230 και [email protected].

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο