Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανικά δημοσιεύματα για πλήγμα σε ρωσική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα

Ουκρα­νι­κά και διε­θνή μέσα ενη­μέ­ρω­σης μετέ­δω­σαν χθες Παρα­σκευή ότι η φρε­γά­τα Ναύ­αρ­χος Μακά­ροφ του ρωσι­κού Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού επλή­γη από ουκρα­νι­κό πύραυ­λο κατά πλοί­ων επι­φα­νεί­ας Neptun κι έπια­σε φωτιά στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα, κοντά στο Νησί των Φιδιών, κάτι που δεν έχει επι­βε­βαιω­θεί επι­σή­μως ούτε από το Κίε­βο ούτε από τη Μόσχα μέχρι στιγμής.

Το συγκε­κρι­μέ­νο πολε­μι­κό είναι σύγ­χρο­νο, τέθη­κε σε υπη­ρε­σία το 2016. Πιστεύ­ε­ται ότι άλλες τρεις φρε­γά­τες της ίδιας κλά­σης είναι ανε­πτυγ­μέ­νες στη Μαύ­ρη Θάλασσα.

Αν και η ουκρα­νι­κή κυβέρ­νη­ση δεν έχει επι­βε­βαιώ­σει ούτε δια­ψεύ­σει το συμ­βάν, το γενι­κό επι­τε­λείο μιλά πλέ­ον για 11 ρωσι­κά πολε­μι­κά –συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων μικρών ταχύ­πλο­ων– που έχουν κατα­στρα­φεί από την έναρ­ξη του πολέμου.

Ο ουκρα­νι­κός ειδη­σε­ο­γρα­φι­κός ιστό­το­πος Ντούμ­σκα­για μετα­φόρ­τω­σε δορυ­φο­ρι­κή φωτο­γρα­φία που κατ’ αυτόν εικο­νί­ζει τη φρε­γά­τα στις φλό­γες, κάτι αδύ­να­το να επα­λη­θευ­τεί με ανε­ξάρ­τη­το τρόπο.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο