Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανική προεδρία: Περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί, περίπου 10 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους

Ουκρα­νι­κή προ­ε­δρία: Περισ­σό­τε­ροι από 40 Ουκρα­νοί στρα­τιώ­τες νεκροί, περί­που 10 πολί­τες έχουν χάσει τη ζωή τους

Οι ρωσι­κές δυνά­μεις εξα­πέ­λυ­σαν μεγά­λη στρα­τιω­τι­κή επί­θε­ση στην Ουκρα­νία από τα ξημε­ρώ­μα­τα, με ανα­φο­ρές για βομ­βαρ­δι­σμούς και εκρή­ξεις σε μεγά­λες πόλεις.

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν προει­δο­ποί­η­σε ότι η απά­ντη­ση της Μόσχας θα είναι «άμε­ση» εάν κάποιος προ­σπα­θή­σει να παρέμβει.

Στα πρόθυρα του Χάρκοβο οι Ρώσοι

Οι ΝΥΤ ανα­φέ­ρουν ότι τα ρωσι­κά στρα­τεύ­μα­τα έχουν φτά­σει πλέ­ον στα πρό­θυ­ρα του Χάρ­κο­βο, της δεύ­τε­ρης μεγα­λύ­τε­ρης πόλης της Ουκρα­νί­ας, σε λιγό­τε­ρο από έξι ώρες από την έναρ­ξης της εισβο­λής των δυνά­με­ων της Ρωσί­ας στη χώρα.

Πρό­κει­ται για την πιο βαθιά διείσ­δυ­ση στην Ουκρα­νία που έχουν επι­τύ­χει προς το παρόν οι ρωσι­κές δυνά­μεις και δεί­χνει την πρό­θε­ση των εισβο­λέ­ων να κατα­λά­βουν μεγά­λο κομ­μά­τι της ουκρα­νι­κής επικράτειας.

Η αμε­ρι­κα­νι­κή εφη­με­ρί­δα επι­βε­βαιώ­νει ότι οι Ρώσοι έχουν στή­σει και σημεία ελέγ­χου στα βόρεια της βιο­μη­χα­νι­κής πόλης στη βορειο­α­να­το­λι­κή Ουκρανία.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο