Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανικό Boeing 737 με 180 επιβαίνοντες συνετρίβη μετά την απογείωσή του, στο Ιράν

Ουκρα­νι­κό αερο­σκά­φος Boeing 737 με του­λά­χι­στον 170 επι­βαί­νο­ντες το οποίο είχε ανα­χω­ρή­σει από το διε­θνές αερο­δρό­μιο Ιμά­μης Χομεϊ­νί της Τεχε­ρά­νης με προ­ο­ρι­σμό το Κίε­βο συνε­τρί­βη εξαι­τί­ας τεχνι­κού προ­βλή­μα­τος λίγη ώρα μετά την απο­γεί­ω­σή του, μετα­δί­δει το ημιε­πί­ση­μο ιρα­νι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων ISNA. Του­λά­χι­στον δέκα ασθε­νο­φό­ρα έχουν σπεύ­σει στον τόπο του δυστυ­χή­μα­τος, χωρίς να δώσει κάποιον προ­σω­ρι­νό απολογισμό.

aeroplano3

Σύμ­φω­να με τον Ρεζά Τζα­φαρ­ζα­ντέχ, εκπρό­σω­πος της ιρα­νι­κού Οργα­νι­σμού Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρί­ας, τον οποίο επι­κα­λέ­στη­κε το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων IRNA, το Μπόινγκ της Ukraine International Airlines αντι­με­τώ­πι­σε τεχνι­κά προ­βλή­μα­τα και συνε­τρί­βη και στην περιο­χή όπου κατέ­πε­σε επι­χει­ρούν σωστι­κά συνερ­γεία. «Το αερο­σκά­φος έχει πάρει φωτιά (…). Στεί­λα­με συνερ­γεία [των υπη­ρε­σιών έρευ­νας και διά­σω­σης] και (…) μπο­ρεί να κατα­φέ­ρου­με να σώσου­με κάποιους επι­βά­τες», είπε από τη δική του πλευ­ρά ο Πιρ­χου­σε­ΐν Κου­λι­βάντ, επι­κε­φα­λής των υπη­ρε­σιών πρώ­των βοη­θειών του Ιράν, στην κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση. Ο Κου­λι­βάντ μίλη­σε για 170 επι­βαί­νο­ντες. Τα πρα­κτο­ρεία ειδή­σε­ων IRNA, FARS και Tasnim έκα­ναν λόγο για συνο­λι­κά 180 επι­βαί­νο­ντες, επι­βά­τες και πλή­ρω­μα, στο Μπόινγκ με προ­ο­ρι­σμό το Κίεβο.

aeroplano2

Ερυθρά Ημισέληνος: Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να βρεθούν επιβάτες «εν ζωή»

Δεν υπάρ­χει ουσια­στι­κά καμία πιθα­νό­τη­τα να βρε­θούν επι­ζώ­ντες «στη ζωή» μετά τη συντρι­βή ουκρα­νι­κού αερο­σκά­φους Boeing 737 με του­λά­χι­στον 170 επι­βαί­νο­ντες που είχε απο­γειω­θεί από την Τεχε­ρά­νη με προ­ο­ρι­σμό το Κίε­βο και συνε­τρί­βη εξαι­τί­ας τεχνι­κών προ­βλη­μά­των, ανα­κοί­νω­σε η Ερυ­θρά Ημισέληνος.

aeroplano4 aeroplano5

Κατά τον εξει­δι­κευ­μέ­νο ιστό­το­πο FlightRadar24, το αερο­σκά­φος είχε τεθεί σε υπη­ρε­σία πριν από μόλις τρία χρό­νια και ήταν 737-NG.

Ο εκπρό­σω­πος Μπόινγκ Γκόρ­ντον Τζό­ντρο­ου περιο­ρί­στη­κε να πει ότι η εται­ρεία είναι ενή­με­ρη για τις πλη­ρο­φο­ρί­ες που μετα­δί­δο­νται από μέσα ενη­μέ­ρω­σης για τη συντρι­βή αερο­σκά­φους της αμε­ρι­κα­νι­κής εται­ρεί­ας και ότι προς το παρόν συγκε­ντρώ­νει πληροφορίες.

aeroplano6

«Όλοι οι επι­βά­τες και τα μέλη του πλη­ρώ­μα­τος» του Μπόινγκ «είναι νεκροί», επι­βε­βαί­ω­σε ο πρό­ε­δρος της Ουκρα­νί­ας Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι, επι­κα­λού­με­νος τις «πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες». Ανα­κοί­νω­σε ακό­μη ότι δια­κό­πτει το ταξί­δι του στο Ομάν και επι­στρέ­φει εσπευ­σμέ­να στο Κίεβο.

«Η πρε­σβεία μας βρί­σκε­ται στη δια­δι­κα­σία να διευ­κρι­νί­σει τις συν­θή­κες αυτής της τρα­γω­δί­ας και τον κατά­λο­γο των ονο­μά­των των νεκρών», πρό­σθε­σε ο Ζελέν­σκι μέσω Facebook.

aeroplano7

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο