Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οχι στην ασυλία στους ομίλους της Υγείας! Επιτάξεις χωρίς αποζημίωση τώρα!

«Επί­τα­ξη τώρα! Δεν παί­ζου­με άλλο τη ζωή μας κορό­να — γράμ­μα­τα»: Το σύν­θη­μα αυτό δια­τρα­νώ­θη­κε και χτες από Ομο­σπον­δί­ες, Συν­δι­κά­τα, μαζι­κούς φορείς από όλη την Αττι­κή, που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν ταυ­τό­χρο­νες συγκε­ντρώ­σεις τόσο στο υπουρ­γείο Υγεί­ας όσο και έξω από μεγά­λα ιδιω­τι­κά θερα­πευ­τή­ρια. Στις συγκε­ντρώ­σεις βρέ­θη­καν άλλω­στε μαζί, μέσα από τα σωμα­τεία τους, υγειο­νο­μι­κοί του δημό­σιου και του ιδιω­τι­κού τομέα, διεκ­δι­κώ­ντας από κοι­νού την άμε­ση επί­τα­ξη, ώστε όλο το δια­θέ­σι­μο δυνα­μι­κό να μπει στη μάχη για την ανά­σχε­ση της παν­δη­μί­ας.

Με τα δημό­σια νοσο­κο­μεία σε όλο το Λεκα­νο­πέ­διο να έχουν οδη­γη­θεί σε ασφυ­ξία και τα στοι­χεία της παν­δη­μί­ας να είναι κάθε μέρα και πιο σοκα­ρι­στι­κά, τους δεκά­δες δια­σω­λη­νω­μέ­νους εκτός ΜΕΘ, η επί­τα­ξη των χιλιά­δων άδειων κλι­νών του ιδιω­τι­κού τομέα, χωρίς απο­ζη­μί­ω­ση των κλι­νι­καρ­χών, είναι μονό­δρο­μος. Ταυ­τό­χρο­να, οι μαχη­τι­κές συγκε­ντρώ­σεις ήταν μια ακό­μα απά­ντη­ση στην κοροϊ­δία της κυβέρ­νη­σης, που παρου­σιά­ζει σαν «λύση» για τα χιλιά­δες κενά την επι­στρά­τευ­ση 250 αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων για­τρών, την ίδια στιγ­μή που παρέ­χει πολύ­μορ­φη ασυ­λία στους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους της Υγείας.

Τα σωμα­τεία απαιτούν:

  • Επί­τα­ξη ΤΩΡΑ του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλί­νες ΜΕΘ, χωρίς απο­ζη­μί­ω­ση των κλινικαρχών.
  • Κεντρι­κό κατα­με­ρι­σμό και αξιο­ποί­η­ση του συνό­λου των δομών Υγεί­ας της χώρας, ώστε να μη μετα­τρα­πεί το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας σε σύστη­μα μιας νόσου.
  • Μέτρα υγεί­ας και ασφά­λειας για τους εργα­ζό­με­νους σε δημό­σια και ιδιω­τι­κή Υγεία.
  • Μαζι­κές προ­σλή­ψεις όλου του ανα­γκαί­ου μόνι­μου προ­σω­πι­κού για την απο­φα­σι­στι­κή ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγείας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Άμεση επίταξη, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα Υγείας για να σωθούν ζωές

Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα ζητούν υγειονομικοί

Κάθε μέρα που περ­νά­ει είναι και χει­ρό­τε­ρη στα νοσο­κο­μεία, ενώ η επι­στρά­τευ­ση των 200 ιδιω­τών για­τρών δεν λύνει το πρό­βλη­μα των χιλιά­δων ελλεί­ψε­ων σε για­τρούς και νοση­λευ­τές, των μετα­κι­νή­σε­ων ασθε­νών και υγειο­νο­μι­κών από νοσο­κο­μείο σε νοσο­κο­μείο, των ελλεί­ψε­ων σε εξοπλισμό.

Χωρίς ΜΕΘ το «Θριάσιο»

Στα όριά του είναι το Θριά­σιο Νοσο­κο­μείο, όπως ανέ­φε­ρε μιλώ­ντας στο «Mega» το πρωί της Τρί­της ο Γιάν­νης Γαλα­νό­που­λος, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ. Μετά την εφη­με­ρία, και τα 17 κρε­βά­τια της ΜΕΘ είναι γεμά­τα, 4 ασθε­νείς Covid και 2 non Covid είναι δια­σω­λη­νω­μέ­νοι εκτός ΜΕΘ, ενώ υπάρ­χουν μόλις 6 κενά απλά κρε­βά­τια. (Δεί­τε πάνω βίντεο)

Το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στο Θριά­σιο Νοσο­κο­μείο καταγ­γέλ­λει ότι για να προ­σλη­φθούν παθο­λό­γοι και πνευ­μο­νο­λό­γοι, μετα­κι­νή­θη­καν και εφη­με­ρεύ­ουν στις κλι­νι­κές Covid άλλες ειδι­κό­τη­τες. Απο­τέ­λε­σμα είναι να στε­ρού­νται οι ασθε­νείς την εξει­δι­κευ­μέ­νη ιατρι­κή φρο­ντί­δα από για­τρούς της αντί­στοι­χης ειδι­κό­τη­τας με την επι­δη­μία, αλλά και να δημιουρ­γού­νται προ­βλή­μα­τα στη λει­τουρ­γία των υπό­λοι­πων ιατρεί­ων του ΤΕΠ, των κλινικών.

Η μονα­δι­κή ενί­σχυ­ση στο νοσο­κο­μείο ήταν μόνο 2 για­τροί τόνι­σε ο Μανώ­λης Βαρ­δα­βά­κης, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων και πρό­σθε­σε ότι υπάρ­χουν εκα­το­ντά­δες υγειο­νο­μι­κοί άνερ­γοι που θέλουν να προ­σλη­φθούν και η κυβέρ­νη­ση δεν ικα­νο­ποιεί το αίτη­μά τους.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Στο Νοσο­κο­μείο Νίκαιας ξεκι­νά­με την εφη­με­ρία με ελά­χι­στα κενά κρε­βά­τια σε πάρα πολύ δύσκο­λες συν­θή­κες σημεί­ω­σε η Μαί­ρη Αγρο­γιάν­νη, παθο­λό­γος και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, μιλώ­ντας το πρωί της Τρί­της στην ΕΡΤ 1.
Πρό­σθε­σε ότι υπάρ­χουν δια­σω­λη­νω­μέ­νοι σε κοι­νούς θαλά­μους, υπάρ­χουν μέρες που λεί­πουν ακό­μη και ανα­πνευ­στή­ρες, ενώ το προ­σω­πι­κό και οι δομές που υπάρ­χουν δεν επαρκούν.
Τόνι­σε την ανά­γκη να επι­τα­χθεί συνο­λι­κά και άνευ όρων ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας, να εντα­χθεί στη μάχη με όλον τον εξο­πλι­σμό που έχει, με όλο το επι­στη­μο­νι­κό δυνα­μι­κό, με όλα τα κρεβάτια.

Ασφυκτική η κατάσταση και στη Θεσσαλία

Ασφυ­κτι­κή είναι η κατά­στα­ση που δια­μορ­φώ­νε­ται και στα νοσο­κο­μεία της Θεσ­σα­λί­ας καθώς χτες η πλη­ρό­τη­τα στις κλί­νες ΜΕΘ Covid έφτα­σε το 95%. Όπως τονί­ζουν οι για­τροί, στις Μονά­δες νοση­λεύ­ο­νται βαριά περι­στα­τι­κά, τα οποία συνή­θως χρή­ζουν νοση­λεί­ας 2–3 εβδο­μά­δων και κατά συνέ­πεια δεν προ­βλέ­πε­ται σύντο­μα να υπάρ­ξουν δια­θέ­σι­μα κρε­βά­τια. Ταυ­τό­χρο­να, συνε­χί­ζο­νται οι δια­κο­μι­δές από τα Νοσο­κο­μεία της Λαμί­ας και της Χαλ­κί­δας, αφού αυτά έχουν πλη­ρό­τη­τα που αγγί­ζει το 100% και εξυ­πη­ρε­τούν δεκά­δες κρού­σμα­τα από την Αττική.

Όλες αυτές τις μέρες αξιο­ποιού­νται οι πρό­χει­ρες ΜΕΘ Covid που στή­θη­καν τους προη­γού­με­νους μήνες, όχι μόνο σε χει­ρουρ­γι­κές αίθου­σες, αλλά και σε απλούς θαλά­μους, σε βάρος της αντι­με­τώ­πι­σης άλλων σοβα­ρών ασθε­νειών. Χαρα­κτη­ρι­στι­κά, στο Πανε­πι­στη­μια­κό Νοσο­κο­μείο Λάρι­σας τα μισά χει­ρουρ­γεία, που σύμ­φω­να με τον προ­γραμ­μα­τι­σμό του νοσο­κο­μεί­ου έπρε­πε να είχαν ήδη γίνει, έχουν ανα­στα­λεί. Σύμ­φω­να με στοι­χεία, ο αριθ­μός των χει­ρουρ­γεί­ων που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν τον Φλε­βά­ρη του 2021 είναι 266 τακτι­κά και 155 έκτα­κτα, δηλα­δή συνο­λι­κά 421, ενώ υπό κανο­νι­κές συν­θή­κες θα έπρε­πε να έχουν γίνει τα διπλά­σια. Που σημαί­νει ότι περισ­σό­τε­ροι από 400 ασθε­νείς με προ­βλή­μα­τα υγεί­ας, πιθα­νόν και σοβα­ρά, δεν είχαν τη δυνα­τό­τη­τα να χει­ρουρ­γη­θούν, με ό,τι αυτό μπο­ρεί να συνε­πά­γε­ται για την υγεία τους. Αντί­στοι­χη είναι η κατά­στα­ση στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Λάρι­σας που έχει μετα­τρα­πεί ξανά σε μιας νόσου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
Συμμετέχει στις απογευματινές συγκεντρώσεις για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας

«Φτά­νει πια. Δεν παί­ζου­με άλλο τη ζωή μας κορό­να — γράμ­μα­τα. Απαι­τού­με τώρα επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα της Υγεί­ας», τονί­ζει ο Σύλ­λο­γος Εργα­ζο­μέ­νων του Νοσο­κο­μεί­ου «Άγιος Σάβ­βας» και στη­ρί­ζει τις κινη­το­ποι­ή­σεις που διορ­γα­νώ­νουν συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις, σωμα­τεία, και μαζι­κοί φορείς την Τρί­τη 23 Μάρ­τη έξω από το υπουρ­γείο Υγεί­ας και τα μεγά­λα ιδιω­τι­κά κέντρα Υγεί­ας.
Ο Σύλ­λο­γος καλεί σε συμ­με­το­χή στις 6 μ.μ έξω από την «Ευρω­κλι­νι­κή» στους Αμπε­λό­κη­πους.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Άμεση κάλυψη με γιατρούς ειδικότητας, της κλινικής αναιμίας του Νοσοκομείου Άρτας

«Άμε­ση κάλυ­ψη με για­τρούς ειδι­κό­τη­τας, της κλι­νι­κής αναι­μί­ας του Νοσο­κο­μεί­ου Άρτας», απαι­τεί το Εργα­τι­κό Κέντρο Άρτας. Όπως ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του το ΕΚΑ, «πρό­σφα­τα στην Άρτα προ­έ­κυ­ψε ένα πρό­βλη­μα με κενό για­τρών στην κλι­νι­κή για την αναι­μία του νοσο­κο­μεί­ου Άρτας, με απο­τέ­λε­σμα να είναι, αυτή τη στιγ­μή, χωρίς για­τρό οι πάσχο­ντες από αναι­μία. Στο αίτη­μά τους για κάλυ­ψη με για­τρούς ειδι­κό­τη­τας, (Αιμα­το­λό­γος — Παθο­λό­γος), του­λά­χι­στον μέχρι τον Νοέμ­βριο, η 6η ΥΠΕ, αντί να προ­χω­ρή­σει άμε­σα στην πρό­σλη­ψη για­τρών ειδι­κό­τη­τας, αρκέ­στη­κε να κατα­φύ­γει σε μετα­φο­ρά για­τρών από το ΚΥ Άρτας, χωρίς συνά­φεια ειδι­κό­τη­τας, και επι­πλέ­ον απο­δυ­να­μώ­νο­ντας, παρα­πέ­ρα το ΚΥ Άρτας.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, τονί­ζει το ΕΚΑ: «Μετα­φέ­ρουν την μονα­δι­κή παι­δί­α­τρο του ΚΥ (που άλλω­στε, σε λίγες μέρες βγαί­νει σε σύντα­ξη), την μονα­δι­κή νεφρο­λό­γο και την μόνι­μη για­τρό του μικρο­βιο­λο­γι­κού, που καλύ­πτει έτσι και αλλιώς, δεκά­δες εξε­τά­σεις σε καθη­με­ρι­νή βάση των ασφα­λι­σμέ­νων μας, απο­δυ­να­μώ­νο­ντας παρα­πέ­ρα την ΠΦΥ Και όχι μόνο αυτό. Είναι επιει­κώς απα­ρά­δε­κτο να μην υπάρ­χουν τα στοι­χειώ­δη μέσα προ­στα­σί­ας και ασφά­λειας, και να καλύ­πτο­νται τα αντι­ση­πτι­κά για παρά­δειγ­μα, με έρα­νο από το προσωπικό».
Εμείς λέμε καθα­ρά, επι­ση­μαί­νει: «Οφεί­λου­με να ασχο­λη­θού­με και να αγω­νι­στού­με για το δικαί­ω­μά μας, το δικαί­ω­μα των εργα­ζο­μέ­νων και όλου του λαού, να έχου­με σύγ­χρο­νο δημό­σιο και δωρε­άν σύστη­μα Υγεί­ας — Πρό­νοιας. Ένα σύστη­μα Υγεί­ας — Πρό­νοιας που οι υπη­ρε­σί­ες του θα απο­τε­λούν στην πρά­ξη κατο­χυ­ρω­μέ­νο κοι­νω­νι­κό αγα­θό και όχι εμπό­ρευ­μα. Αυτή η πολι­τι­κή έχει οδη­γή­σει να είναι στε­λε­χω­μέ­να σήμε­ρα το νοσο­κο­μείο και η Πρω­το­βάθ­μια Βαθ­μί­δα Υγεί­ας, με διευ­θυ­ντές για­τρούς, οι οποί­οι, οδεύ­ο­ντας προς τη συντα­ξιο­δό­τη­ση, εξα­κο­λου­θούν να εργά­ζο­νται με απα­ρά­δε­κτα, εξο­ντω­τι­κά προ­γράμ­μα­τα εφημεριών».

Απαι­τού­με, κατα­λή­γει το ΕΚΑ:

  • «Άμε­ση κάλυ­ψη με για­τρούς ειδι­κό­τη­τας, της κλι­νι­κής αναι­μί­ας του νοσο­κο­μεί­ου Άρτας.
  • Πλή­ρη και απο­λύ­τως δωρε­άν κάλυ­ψη όλων των ανα­γκών σε υπη­ρε­σί­ες Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγείας.
  • Πλή­ρη κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση των δημό­σιων μονά­δων Υγεί­ας, όπου θα παρέ­χο­νται από το κρά­τος δωρε­άν όλες οι εξε­τά­σεις, θερα­πεί­ες, υγειο­νο­μι­κό υλι­κό, φάρ­μα­κα, εμβό­λια, χωρίς πλη­ρω­μές, συμ­με­το­χές, χωρίς πλα­φόν και περι­κο­πές, σύμ­φω­να με τις ανά­γκες και με απο­κλει­στι­κά επι­στη­μο­νι­κά κριτήρια.
  • Μαζι­κές προ­σλή­ψεις προ­σω­πι­κού, με σχέ­ση εργα­σί­ας μόνι­μη, πλή­ρους και απο­κλει­στι­κής απα­σχό­λη­σης, για την πλή­ρη στε­λέ­χω­ση των δημό­σιων μονά­δων Υγείας.
  • Άμε­ση, και χωρίς άλλες προ­ϋ­πο­θέ­σεις, πρό­σλη­ψη όλων των ειδι­κευ­μέ­νων για­τρών και των για­τρών για έναρ­ξη ειδικότητας».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Κινητοποίηση στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα απαιτώντας την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας

Συμ­βο­λι­κή κινη­το­ποί­η­ση στο Ιππο­κρά­τειο Ίδρυ­μα Αγρι­νί­ου πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε την Τρί­τη με πρω­το­βου­λία του Εργα­τι­κού Κέντρου Αγρι­νί­ου, ανα­δει­κνύ­ο­ντας για μια ακό­μα φορά τα προ­βλή­μα­τα που υπάρ­χουν στο χώρο της Υγεί­ας και ιδιαί­τε­ρα στην αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας, ενώ απαι­τή­θη­κε η επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα Υγείας.Στη συγκέ­ντρω­ση συμ­με­τεί­χαν εκπρό­σω­ποι εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων και άλλων φορέ­ων. Στην ομι­λία του ο πρό­ε­δρος του ΕΚΑ Μιχά­λης Κατσι­γιάν­νης ανα­φέρ­θη­κε στην κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί στην περιο­χή, με την παν­δη­μία να είναι σε έξαρ­ση και την κυβέρ­νη­ση να αδια­φο­ρεί και να μην παίρ­νει μέτρα ουσια­στι­κά για την αντι­με­τώ­πι­ση της κατάστασης.

Το Εργα­τι­κό Κέντρο κλι­μα­κώ­νει τον αγώ­να του, καλώ­ντας εργα­ζό­με­νους, ανέρ­γους, συντα­ξιού­χους, τη νεο­λαία και φορείς της πόλης σε νέα κινη­το­ποί­η­ση την Παρα­σκευή 26 Μάρ­τη στις 6.30 μ.μ. στην κεντρι­κή πλα­τεία στο Αγρί­νιο, διεκ­δι­κώ­ντας άμε­σα μέτρα για την Υγεία, μέτρα προ­στα­σί­ας των δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων, κόντρα στον κρα­τι­κό αυταρ­χι­σμό και την καταστολή.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Συγκέντρωση σωματείων για «επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας»

Συγκέ­ντρω­ση έξω από το υπουρ­γείο Υγεί­ας πραγ­μα­το­ποιούν αυτή την ώρα συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις και μαζι­κοί φορείς, απαι­τώ­ντας επί­τα­ξη εδώ και τώρα του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας. (Δεί­τε εδώ video)

«Τώρα μέτρα για την υγεία των εργα­ζο­μέ­νων με ευθύ­νη κυβέρ­νη­σης — εργο­δο­σί­ας» γρά­φει το πανό του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου Αττι­κής και Ναυ­πη­γι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δας, «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παι­δεία και όχι για την κατα­στο­λή και την τρο­μο­κρα­τία» το πανό του Συν­δι­κά­του ΟΤΑ Ν. Αττι­κής και «Απαι­τού­με απο­κλει­στι­κά δημό­σιο και δωρε­άν σύστη­μα Υγεί­ας και Πρό­νοιας» το πανό του Κλα­δι­κού Συν­δι­κά­του Γάλα­κτος — Τρο­φί­μων Ν. Αττικής.

Ανά­λο­γες συγκε­ντρώ­σεις πραγ­μα­το­ποιού­νται στα ιδιω­τι­κά κέντρα: «Metropolitan» στον Πει­ραιά, «Ευρω­κλι­νι­κή» στους Αμπε­λό­κη­πους, «Ιατρι­κό Κέντρο Αθη­νών» και «Υγεία» στο Μαρού­σι, «Ιασώ General» στον Χολαργό.

Τα σωμα­τεία απαιτούν:

  • Επί­τα­ξη ΤΩΡΑ του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλί­νες ΜΕΘ, χωρίς απο­ζη­μί­ω­ση των κλινικαρχών.
  • Κεντρι­κό κατα­με­ρι­σμό και αξιο­ποί­η­ση του συνό­λου των δομών Υγεί­ας της χώρας, ώστε να μη μετα­τρα­πεί το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας σε σύστη­μα μίας νόσου.
  • Μέτρα υγεί­ας και ασφά­λειας για τους εργα­ζό­με­νους σε δημό­σια και ιδιω­τι­κή Υγεία.
  • Μαζι­κές προ­σλή­ψεις όλου του ανα­γκαί­ου μόνι­μου προ­σω­πι­κού για την απο­φα­σι­στι­κή ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγείας.

«ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ»
«Δώστε λεφτά για την υγεία, όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία»

«ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ» — ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση σωματείων για την εδώ και τώρα επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

Συγκέ­ντρω­ση έξω από το ιδιω­τι­κό κέντρο υγεί­ας «Μετρο­πό­λι­ταν» στον Πει­ραιά, πραγ­μα­το­ποιούν το Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά, σωμα­τεία και μαζι­κοί φορείς της περιο­χής. «Φτά­νει πια. Δεν παί­ζου­με άλλο τη ζωή μας κορό­να — γράμ­μα­τα. Απαι­τού­με τώρα επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας», είναι το μήνυ­μα που στέλνουν.

Μιλώ­ντας στη συγκέ­ντρω­ση ο Νίκος Ξου­ρά­φης, πρό­ε­δρος του ΕΚ Πει­ραιά, μετα­ξύ άλλων ανά­φε­ρε τα εξής: «Ο αγώ­νας για ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας του λαού είναι επι­τα­κτι­κή ανά­γκη να γιγα­ντω­θεί σήμε­ρα. Η επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα υγεί­ας, οι προ­σλή­ψεις χιλιά­δων για­τρών και νοση­λευ­τών έπρε­πε να είχε γίνει ήδη από εχθές. Τώρα μέτρα προ­στα­σί­ας των εργα­ζο­μέ­νων στη βιο­μη­χα­νία, στα σού­περ μάρ­κετ και στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς που έχουν γίνει εστί­ες υπερ­με­τά­δο­σης του ιού. Το λοκντά­ουν και η δήθεν απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τά του και τα παρα­πέ­ρα μέτρα περιο­ρι­σμού είναι κενό γράμ­μα μιας και έχει απο­δει­χθεί και ομο­λο­γούν και οι επι­στή­μο­νες ότι χώροι δου­λειάς και μέσα μετα­φο­ράς είναι η κύρια αιτία μετά­δο­σης. Φτά­νει πια. Δεν παί­ζου­με άλλο τη ζωή μας κορό­να — γράμ­μα­τα. Διεκ­δι­κού­με την άμε­ση επί­τα­ξη του Νοσο­κο­μεί­ου Metropolitan και συνο­λι­κά του ιδιω­τι­κού τομέα υγεί­ας και όλων των δομών του, χωρίς καμιά απο­ζη­μί­ω­ση των ιδιο­κτη­τών αυτών των δομών». (δια­βά­στε εδώ ανα­λυ­τι­κά).

Ανά­λο­γες κινη­το­ποι­ή­σεις γίνο­νται επί­σης από συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις και φορείς στο υπ. Υγεί­ας και έξω από τα ιδιω­τι­κά κέντρα,  «Ευρω­κλι­νι­κή» στους Αμπε­λό­κη­πους, «Ιατρι­κό Κέντρο Αθη­νών» και «Υγεία» στο Μαρού­σι, «Ιασώ General» στον Χολαργό.

ΠΑΤΡΑ
Συγκέντρωση των Iατρών Νοσοκομείων Αχαΐας για μέτρα προστασίας της υγείας και ενίσχυση του συστήματος Υγείας

Σε συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία Γεωρ­γί­ου της Πάτρας προ­χώ­ρη­σε το από­γευ­μα της Τρί­της η Ένω­ση Ιατρών Νοσο­κο­μεί­ων Αχα­ΐ­ας (ΕΙΝΑ), απαι­τώ­ντας άμε­σα μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγείας.

Στη συγκέ­ντρω­ση συμ­με­τεί­χε το Εργα­τι­κό Κέντρο Πάτρας το οποίο καλεί σε νέα κινη­το­ποί­η­ση σήμε­ρα Τετάρ­τη 24 Μάρ­τη στις 11 π.μ. έξω από το ιδιω­τι­κό θερα­πευ­τή­ριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» με αίτη­μα την άμε­ση επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα Υγείας.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Κινητοποίηση φορέων για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

Κινη­το­ποί­η­ση στην περιο­χή των Αμπε­λο­κή­πων πραγ­μα­το­ποί­η­σαν η Ομά­δα Γυναι­κών του 7ου Δια­με­ρί­σμα­τος Αθή­νας (μέλος ΟΓΕ) και η Επι­τρο­πή Νέων Εργα­ζο­μέ­νων και Ανέρ­γων 1ου — 7ου Δια­με­ρί­σμα­τος Αθή­νας, με βασι­κό αίτη­μα να επι­τα­χτούν άμε­σα όλες οι ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές της περιο­χής, χωρίς απο­ζη­μί­ω­ση από το κρά­τος, με παράλ­λη­λη ενί­σχυ­ση σε προ­σω­πι­κό και εξο­πλι­σμό της ΠΦΥ.

Η κινη­το­ποί­η­ση των δύο φορέ­ων ξεκί­νη­σε από το νοσο­κο­μείο «Ερρί­κος Ντυ­νάν», ακο­λού­θη­σε πορεία στους κεντρι­κούς δρό­μους της περιο­χής και οι δια­δη­λω­τές συνα­ντή­θη­καν στην «Ευρω­κλι­νι­κή Αθη­νών» με τα συν­δι­κά­τα που πραγ­μα­το­ποιού­σαν συγκέ­ντρω­ση εκεί­νη την ώρα.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Συγκέντρωση στο «Metropolitan General» από σωματεία και φορείς

  • Συνεχίζονται οι εξορμήσεις με αφορμή τον ένα χρόνο πανδημίας

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται η πολι­τι­κή εξόρ­μη­ση των Κομ­μα­τι­κών Οργα­νώ­σε­ων Εύβοιας του ΚΚΕ με σύν­θη­μα της «Ένας χρό­νος παν­δη­μί­ας, για τα κέρ­δη τους τζο­γά­ρουν τις ζωές μας. Lockdown στην πολι­τι­κή τους. Διεκ­δι­κού­με τα δικαιώ­μα­τά μας σε ζωή — υγεία — δουλειά».

Τα μέλη του κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ αξιο­ποιώ­ντας την ανα­κοί­νω­ση της ΚΟ Εύβοιας, ξεδι­πλώ­νουν πρό­γραμ­μα εξορ­μή­σε­ων και περιο­δειών επι­διώ­κο­ντας να συζη­τή­σουν με τους εργα­ζό­με­νους, με το λαό της περιο­χής για τα συμπε­ρά­σμα­τα που βγαί­νουν από τον ένα χρό­νο παν­δη­μί­ας, για την πραγ­μα­τι­κή διέ­ξο­δο προς όφε­λος του λαού.

  • Τρί­τη 23/3/2021
    • Κέντρο Υγεί­ας Μαντουδίου.
    • Περιο­δεία σε Βασι­λι­κά, Πευ­κί, Αρτε­μή­σιο και Ασμήνιο.
  • Σάβ­βα­το 27/3/2021
    • Λαϊ­κή Χαλ­κί­δας, με επι­κε­φα­λής την Τάνια Αυλω­νί­τη, μέλος του ΤΓ Εύβοιας.
  • Κυρια­κή 28/3/2021
    • Πάρ­κο ΔΕΛΤΑ, με επι­κε­φα­λής την Εύα Καρα­μέ­του, μέλος της ΤΕ Εύβοιας.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ — ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ — ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Διαδικτυακή εκδήλωση στις 27 Μάρτη με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και πανδημία»

Η «Δημο­κρα­τι­κή Πανε­πι­στη­μο­νι­κή Κίνη­ση» Για­τρών, Οδο­ντιά­τρων και Φαρ­μα­κο­ποιών, απευ­θύ­νει κάλε­σμα στους επι­στή­μο­νες του χώρου, μισθω­τούς του ιδιω­τι­κού τομέα και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους στην Αττι­κή, σε δια­δι­κτυα­κή εκδή­λω­ση το Σάβ­βα­το 27 Μάρ­τη στις 6.30 μ.μ., για να συζη­τή­σουν το ρόλο και τη συμ­βο­λή επι­στη­μό­νων υγεί­ας στη στε­λέ­χω­ση της ΠΦΥ αλλά και την εμπει­ρία από τη άσκη­ση των καθη­κό­ντων τους, τις δυσκο­λί­ες — κιν­δύ­νους για την υγεία τους αλλά και τις επι­στη­μο­νι­κές δυνα­τό­τη­τες προ­ά­σπι­σης της υγεία των ασθε­νών και της δημό­σιας υγεί­ας. Θεμα­τι­κές της εκδή­λω­σης θα αποτελέσουν:

Οι ανα­ξιο­ποί­η­τες δυνα­τό­τη­τες πρό­λη­ψης και προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγείας.
Μέτρα προ­στα­σί­ας των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων επι­στη­μό­νων υγειο­νο­μι­κών, των οικο­γε­νειών και των ασθε­νών τους.
Η ανα­γκαιό­τη­τα ασφα­λούς και απο­τε­λε­σμα­τι­κής έντα­ξης στη μάχη των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων υγειο­νο­μι­κών και η πάλη για την κάλυ­ψη των ανα­γκών σε πρό­λη­ψη, και Πρω­το­βάθ­μια Φρο­ντί­δα Υγείας.

Θα μιλή­σουν:
Ηλί­ας Κον­δύ­λης, Ανα­πλη­ρω­τής Καθη­γη­τής ΠΦΥ — Πολι­τι­κής Υγεί­ας, Τμή­μα Ιατρι­κής ΑΠΘ.
Εύη Γεωρ­γιά­δου, Δρ. Μηχα­νι­κός Ασφά­λειας, μέλος της Αντι­προ­σω­πεί­ας του ΤΕΕ.
Χρή­στος Παπά­ζο­γλου, ιατρός εργα­σί­ας, μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ.
Παρεμ­βά­σεις — τοπο­θε­τή­σεις θα γίνουν από τους εκλεγ­μέ­νους της ΔΗΠΑΚ στον ΙΣΑ, ΦΣΑ και ΟΣΑ και θα ακο­λου­θή­σουν ερω­τή­σεις — τοποθετήσεις.
ℹ️  Για να παρα­κο­λου­θή­σε­τε την εκδή­λω­ση χρη­σι­μο­ποι­ή­στε το link: Meeting ID: 774 0066 5650 — Passcode: BM1xAa — Πλη­ρο­φο­ρί­ες και επι­κοι­νω­νία: e mail [email protected]

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο