Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ούτε λέξη στη δικογραφία για τη βιαιοπραγία σε βάρος του Ζ. Κωστόπουλου»

Σοβα­ρό­τα­τες ελλεί­ψεις και παρα­λεί­ψεις στην όλη διε­ρεύ­νη­ση της υπό­θε­σης του θανά­του του Ζακ Κωστό­που­λου δια­πι­στώ­νει η Πολι­τι­κή Αγω­γή στη δικο­γρα­φία που εστά­λη στον ανα­κρι­τή της υπόθεσης.

Σύμ­φω­να με τη συνή­γο­ρο των συγ­γε­νών του θύμα­τος Άννυ Παπαρ­ρού­σου στη δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στη­κε και δια­βι­βά­στη­κε στον εισαγ­γε­λέα για το τρα­γι­κό συμ­βάν στην οδό Γλάδ­στω­νος, δεν ανα­φέ­ρε­ται «ούτε λέξη» για τις αντι­δρά­σεις του κατη­γο­ρού­με­νου κοσμη­μα­το­πώ­λη και του άνδρα που συνε­λή­φθη χθες, απέ­να­ντι στον 33χρονο ενό­σω αυτός προ­σπα­θεί να απε­γκλω­βι­στεί από το κατά­στη­μα. Η κ. Παπαρ­ρού­σου τονί­ζει πως αν δεν υπήρ­χε και δεν είχε δημο­σιο­ποι­η­θεί το βίντεο όπου εμφα­νί­ζο­νται να κλω­τσούν τον πεσμέ­νο Ζακ Κωστό­που­λο οι δύο άντρες, ουδείς θα γνώ­ρι­ζε πως ο 33χρονος δέχθη­κε αυτής της σφο­δρό­τη­τας επίθεση.

Η δικη­γό­ρος ανα­φέ­ρει επί­σης ότι ακό­μη και αυτήν την ώρα η δικο­γρα­φία δεν περιέ­χει το επί­μα­χο βίντεο, αλλά μία κατα­γρα­φή του υλι­κού αυτού, που πιθα­νό­τα­τα λήφθη­κε από κινη­τό κάποιου αυτό­πτη, από λογι­σμι­κό μέσω τηλεόρασης.

Επι­πλέ­ον όπως επι­ση­μαί­νει η δικη­γό­ρος, δεν προ­κύ­πτει από κανέ­να έγγρα­φο ότι έγι­ναν ενέρ­γειες προ­κει­μέ­νου να εντο­πι­στεί και κυρί­ως να δια­φυ­λα­χθεί υλι­κό από το χώρο του συμ­βά­ντος, όπως το οπτι­κό. «Δεν απο­κλεί­στη­κε καν ο χώρος» επι­ση­μαί­νει η κ. Παπαρ­ρού­σου υπεν­θυ­μί­ζο­ντας τη φωτο­γρα­φία του κοσμη­μα­το­πώ­λη λίγη ώρα μετά το θάνα­το του 33χρονου, να σκου­πί­ζει τα σπα­σμέ­να γυα­λιά έξω από το μαγα­ζί του.

Η δικο­γρα­φία επί­σης, σύμ­φω­να με την εκπρό­σω­πο τη Πολι­τι­κής Αγω­γής, στε­ρεί­ται μαρ­τυ­ρι­κών κατα­θέ­σε­ων καθώς στο φάκε­λο που παρέ­λα­βε ο ανα­κρι­τής, περιέ­χο­νται ελά­χι­στες κατα­θέ­σεις αυτο­πτών, των αστυ­νο­μι­κών και του πλη­ρώ­μα­τος του ΕΚΑΒ που επί­σης δεν ανα­φέ­ρο­νται στις σκη­νές που συγκλό­νι­σαν την κοι­νή γνώ­μη. Δεν περιέ­χε­ται επί­σης καμία έκθε­ση έρευ­νας στον χώρο.

Η Πολι­τι­κή Αγω­γή έχει ζητή­σει να εξε­τα­στεί ως μάρ­τυ­ρας, τεχνι­κός Σύμ­βου­λος, ειδι­κός εμπει­ρο­γνώ­μο­νας για τα ψηφια­κά υλι­κά ώστε να ανα­λυ­θεί το υπάρ­χον βίντεο και να απο­σα­φη­νι­στούν συγκε­κρι­μέ­να θέμα­τα. Η εξέ­τα­ση του μάρ­τυ­ρα ενδέ­χε­ται να γίνει σήμε­ρα, όπως επί­σης σήμε­ρα είναι πιθα­νό να εξε­τα­στούν και δύο αυτό­πτες μάρτυρες.

ΚΚΕ: Το «λιν­τσά­ρι­σμα» του Ζακ Κωστό­που­λου συνι­στά πρά­ξη βαρβαρότητας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο